„Executați” pe contraatac

24 Aug. 2011, 17:49 Cupa

Chimia a mai scăpat de o grijă, ar putea spune cei care vor un an „Liniștit”, fără prea mari cheltuieli și stres, la Brazi. Chimia a fost eliminată, după un rezultat nedrept, pentru că a avut mult mai multe ocazii decât adversara, este concluzia celor care au văzut partida de la Brazi, desfășurată marți. Chimia nu mai este ce a fost – pot spune „nostalgicii”, după doi ani în care la Brazi au ajuns prim-divizionare, acum, trupa de lângă Combinat oprindu-se în turul patru al Cupei României.

Pe o căldură sufocantă, Chimia a început bine în fața unei alte grupări de „puști”, adică ce a mai rămas din FC Argeș (6 dintre titulari sunt născuți în intervalul 1990-1993). Vișan a pătruns excelent, a rămas singur cu portarul, dar a tras milimetric pe lângă poartă. Pe contraatac, Ivănică a scăpat de la jumătatea terenului, la „limita offside-ului”, și l-a învins pe portarul Gheorghe, în min. 30.

„Scenariul” a continuat după aceleași coordonate, cu Chimia atacând și ratând ocazii clare, prin Arnăutu (min. 34, cu capul, din poziție ideală), apoi, Vișan a marcat, tot cu capul, prelungind o minge trimisă de Arnăutu, dar golul a fost anulat de asistentul Florescu, tot „la mustață”. Revenind la Arnăutu, este incredibilă lipsa de concentrare a acestuia, fostul „vârf de divizia B” fiind pe pantă descendentă, la fel ca și Butufei, Munteanu, Dinu, un fel de „gașcă veselă”, care ar trebui să acorde mai mult timp „fotbalului”, dacă mai vor ceva de la acest sport, în general, nu neapărat referindu-ne la meciul cu FC Argeș.

Partea secundă a continuat pe aceleași coordonate, cu irimescu 853), C. Vlad (59) ratând bune ocazii, Chimia jucând, fără îndoială, cu totul altceva decât la Plopeni, în bine.

Năstase a fost „trăznit” de fundașul advers, Ionescu, cu gheata în nas, apărătorul echipei „alb-violete” fiind eliminat direct (min. 70), dar avantajul omului în plus nu a adus egalarea sperată. Năstase a stat minute bune pe margine, pentru a primi îngrijiri și Alin Toma, plecat chiar din flancul stâng al defensivei chimiste l-a „depășit” pe veteranul Irimescu și a înscris pentru 2-0, în min. 73. Năstăsie, respectiv Vișan au nimerit bara, câte o dată, apoi Munteanu a dat „golul de onoare”, cu capul, după un corner, în min. 90. Era prea târziu însă pentru a „împinge” meciul în prelungiri, deși, Chimia merita acest lucru.

„Alarmă” în defensivă

Cu un lot care oferă destul de puține soluții pe banca de rezerve, Chimia va avea probleme „suplimentare”, la partidele viitoare, după ce, unul dintre titulari, Ionuș Neagu s-a accidentat, în meciul cu FC Argeș. Neagu a ieșit în min. 9, înlocuitorul său, Georgian Zamfir fiind un junior născut în 1993! Dealtfel, pe banca de rezerve, Chimia a avut chiar și jucători născuți în 19995 (portarul ene), respectiv 1994 – Marian Iancu!

Chimia Brazi – FC Argeș Pitești 1-2 (0-1)
Stadion: Chimia. Spectatori: circa 200.

Au marcat: C. Munteanu (90) / Ivănică (30), A. Toma (73)

Chimia: A. Gheorghe – Stârpici (83 Munteanu), Ciobanu, Neagu (9 Zamfir), Irimescu – C. Vlad, Minciună (cpt), Bencea (57 Butufei), Năstase – Arnăutu, Vișan. Antrenor: Răzvan Vlad.
FC Argeș: Rusandu – C. Tudor (92 C. Andrei), O. Ionescu, Walace, Briceag – A. Popa, Năstăsie (cpt), A. Răuță, Manole (79 Beuran) – Ivănică, Predoiu (57 R. Cârstea). Antrenor: Viorel Dumitrescu.

Avertismente: Arnăutu (78), Zamfir (82)
Eliminare: O. Ionescu (70)
Arbitri: Marian Pană – Vlad Bârleanu, Costin Florescu (toți din București). Observatori: Gheorghe Mihalache (Buzău, arbitraj), Ilie Luca (Brașov, organizare).
Jucătorul meciului: Cosmin Năstăsie

A plecat și Păun

Chimia Brazi își rărește rândurile, pe zi ce trece, lista jucătorilor care au părărsit echipa „completându-se” cu atacantul Dan Păun. Aflat în litigiu contractual cu gruparea din Brazi, Păun s-a despărțit, oficial de Chimia, chiar înaintea meciului cu FC Argeș. Noua și, totodată, vechea destinație a jucătorului este colega de serie, CS Buftea, unde Păun s-a întors după două sezoane „bunicele”, petrecute în tricoul Chimiei.

Articol și foto de Marian DIMA

24 Aug. 2011, 17:49 Cupa
Pe aceeași temă