Chimiști fericiți

24 Aug. 2011, 15:22 Cupa

FC Oltchim a eliminat surprinzător din cupă pe concitadina CSM Râmnicu Vâlcea, scor 1-0. Trupa antrenată de Laurențiu Tudor a dominat prima repriză și și-a creat multe ocazii, cele mai mari fiind irosite de Dalu, Vasile și Mitu, care nu au reușit să treacă de veteranul din porta chimiștilor, Marius Vlădoi.

Ambițioasa și tânăra echipă chimistă a dat lovitura în minutul 56, când, după un corner, fundașul Onofrei a deviat mingea în poarta internaționalului de juniori Chiriță. CSM și-a continuat asaltul la poarta gazdelor, dar Mitu și Pribac nu au găsit ținta. În final, chimiștii au fost cei care au jubilat, aceștia eliminând din nou surata mai mare din cupă.

„A fost un antrenament bun, dar pentru noi mult important este meciul de sâmbătă, de campionat, cu Gaz Metan Severin. Am avut ghinion, am avut multe ocazii, mingea nu a intrat, sperăm însă să marcăm sâmbătă. Ne așteaptă un meci greu cu Severinul, i-am văzut pe viu în prima etapă, sunt o echipă bună, trebuie să ne luăm punctele puse în joc. Până atunci, sper să întărim lotul, suntem în discuții cu câțiva jucători, pentru că nu avem dubluri pe posturi. Echipa are nevoie de jucători, deocamdată, avem 12 seniori, restul fiind juniori” a spus managerul CSM-ului, Laurențiu Tudor.

Tehnicianul chimiștilor, Ion Lazăr spune că pentru echipa sa, mai importantă este evoluția în Liga a III-a. „Este o victorie muncită, nu știu însă cât de meritată, la ce ocazii a avut CSM-ul, noi n-am făcut un meci grozav. Jucătorii mei s-au dăruit mai mult în acest derby local, au avut ambiția să demonstreze că pot juca și ei la un nivel superior. Nu îi las pe jucători să respire prea mult, mă duc direct peste ei, pentru că jucăm vineri la Motru, în acest sezon retrogradează șase echipe și va fi un campionat greu” a spus „Mara”.

Președintele chimiștilor, Mihai Diculoiu cere mai mult de la echipă. „Echipa a muncit, a avut amibiție, dar a avut foarte mult noroc. Echipa trebuie să fie mai bine pregătită fizic, am pretenții să jucăm mai elaborat, mai tactic, în viteză” a concluzionat și Mihai Diculoiu, șeful echipei finanțate de Sindicatul Liber Oltchim.

Articol scris de Adi Georgescu

Foto: Daniela Suditu

24 Aug. 2011, 15:22 Cupa
Pe aceeași temă