ASA – Gloria Bistrița 2-1! Victorie cu emoții pentru mureșeni, care revin pe podium!

Mihai Andries 06 Nov. 2013, 19:00 Campionat
ASA - Gloria Bistrița 2-1!** Victorie cu emoții pentru mureșeni, care revin pe podium!

Stadionul Trans-Sil din Târgu-Mureș găzduiește miercuri, 6 noiembrie, de la ora 20.00, partida din încheierea etapei a X-a, penultima a turului dintre ASA și Gloria Bistrița. După disputarea primelor nouă etape, cele două formații se află în primele șase, locurile care duc  play off. Bistrițenii s-au aflat o perioadă în fruntea clsamentului, dar au cedat prima poziție în favoarea echipei CS Universitatea Craiova, care a avut un start mai greoi și acum se află la un singur punct în spatele acestora.

Neînvinși la debut, două la rând în ultimele deplasări

Gloria pornea din start ca principala favorită la revenirea în Liga I, după un sezon slab pe prima scenă, încheiat pe ultimul loc, cu doar 18 puncte. Au început cu o remiză în deplasare la actualul lider, după care n-au mai pierdut alte cinci etape consecutiv. În cele patru partide disputate pe teren propriu au obținut tot atâtea victorii, fără să primească vreun gol. Învinsele au fost Minerul Motru, FC Bihor, CS Mioveni și Metalul Reșița. În deplasare, după 1-1 la CS U Craiova, au învins cu 2-1 la FC Olt Slatina și au fost egalați la 2 în ultimul minut al prelungirilor la CSM Râmnicu Vâlcea. Au urmat însă două deplasări în care au cedat, de fiecare cu 1-0, la Arad, cu UTA și la a doua echipă craioveană, FC Universitatea. Bistrițenii vin după trei partide consecutive în care rezultatul a fost 1-0 în favoarea gazdelor, ultimul cel amintit, cu reșițenii și mai au de susținut în tur jocul de pe teren propriu cu Olimpia Satu Mare.

Patru goluri în șapte jocuri, alte patru în două

Mureșenii nu au strălucit nici ei în evoluții, dar au arătat o altă față în ultimele partide. După șapte etape în care au înscris doar în patru câte un gol, echipa la care a revenit pe bancă Ioan Ovidiu Sabău a reușit în ultima evoluție în fața propriilor suporteri să înscrie trei goluri, victorie cu 3-1 cu CSM Râmnicu Vâlcea. Dacă nu au reușit să obțină victoria în precedentul meci acasă cu FC Olt în aproape o oră de superioritate numerică, au plecat neînvinși etapa trecută de la Mioveni, unde au scos un 1-1 după ce Caparco a fost eliminat după o jumătate de oră de joc. Trei puncte în partida cu Gloria ar însemna foarte mult pentru mureșeni, pentru care urmează o deplasare dificilă, sâmbătă, la Universitatea Craiova, aflată pe locul III.

Prima dată în Liga a II-a

Cele două formații se întâlnesc a treia oară, dar pentru prima dată în liga secundă. În trei din celelalte patru sezoane de când a luat ființă echipa mureșeană, cele două s-au „ocolit”. S-au întâlnit în 2010-2011, anul promovării mureșenilor. Fiecare echipă a obținut cele trei puncte pe teren propriu, cu victorie la două goluri. A fost 3-1 în etapa a VI, la Bistrița și 2-0 în retur. FCM Târgu-Mureș, tot cu Sabău pe bancă a încheiat pe IX, cu 45 de puncte. Gloria, cu 10 mai puțin s-a clasat peste linia retrogradării, dar a luat drumul diviziei secunde din cauza problemelor financiare. Astfel, în următoarele două sezoane una era în primul, cealaltă în al doilea eșalon. Când a revenit Gloria, a retrogradat FCM. Acum, rezultatul dintre ele poate avea o mare importanță în vederea turneului play off, dacă se va obține calificarea în primele șase. În play off, echipele duc cu ele punctele din meciurile directe ale celor șase calificate.

COMENTARIUL LIVE:

â–ºASA: Botoșer – Homei, Heil, Gugu, L. Szilagyi (cpt.) – Buhăescu, Al. Dan, Onicaș, Bumba – Huiban, Danquah
Rezerve: Viciu – Bold, Buhuși, Vârtic, Petriș, Miclea, Salem
Antrenor: Ovidiu Sabău

â–ºGloria: Albuț (cpt.) – Țârcă, Hlinca, Chibulcutean, Polgar – Budăcan, Nalați, Mărginean, C. Roșu – Curtuiuș, Brumă
Rezerve: Uilean – Chițu, Feher, Fizeșan, D. Negruț, M. Stancu, Jarda
Antrenor: Sandu Negrean

 

â–ºFINAL

â–ºFluierul de final al centralului Popa i-a surprins pe bistrițeni, care au protestat în grup, pe motiv că meciul a fost oprit înainte de expirarea minutelor de prelungire anunțate

â–ºMin. 90+1, 2-1 Feher transformă penaltyul fără emoții

â–ºMin. 90 Brumă este faultat în careu și centralul Popa arată spre punctul cu var

â–ºMin. 82 ⇔ Petriș îi ia locul lui Onicaș

â–ºMin. 72, 2-0 Cursă superbă pe dreapta a lui Huiban, șut în forță, Albuț respinge cu dificultate în dreapta sa, iar Buhăescu atent pe fază îndeplinește o formalitate

â–ºMin. 68 ⇔ Fizeșan îi ia locul lui C. Roșu

â–ºMin. 62 Nalați execută o lovitură liberă puțin pe lângă bara din dreapta lui Botoșer

â–ºMin. 60 Buhăescu trimite pentru Huiban, dar oaspeții acordă corner

â–ºMin. 57 Brumă este faultat în săritură. Lovitură liberă executată foarte bună de Hlinca, Botoșer respinge în stânga sa, iar Roșu reia incredibil pe lângă bara opusă!

â–ºMin. 53 O nouă lovitură liberă pentru joc periculos. Buhuși trage pe lângă

â–ºMin. 50 Joc periculos al lu Hlinca și se acordă lovitură liberă pentru mureșeni irosită de Szilagyi

â–ºMin. 46 ⇔ Sabău face o dublă schimbare Buhuși îi ia locul lui Bumba, în timp ce R. Miclea îi ia locul lui Danquah

â–ºPAUZĂ‚

â–ºMin. 36, 1-0 Heil se trezește singur în careu cu un balon la picior și îl execută pe Albuț

â–ºMin. 31 Șutul lui Onicaș este prins de Albuț cu siguranță

â–ºMin. 28 fault la mijlocul terenului comis de Curtuiuș asupra lui Al. Dan. Atacantul oaspeților este eliminat

â–ºMin. 23 Curtuiuș câștigă duelul cu Gugu, preia în careu, dar șutează peste poartă

â–ºMin. 21 Gugu execută lovitura liberă foarte bine, dar portarul prinde fără probleme

â–ºMin. 20 Țârcă îl faultează pe Bumba, dar Brumă împiedică executarea loviturii libere și primește galben

â–ºMin. 18 Gugu este surprins în ofsaid, după o centrare de pe dreapta

â–ºMin.16 ⇔ Intră Feher și iese Mărginean. Mijlocașul Gloriei a suferit o accidentare și nu a mai putut continua

â–ºA început meciul

Mihai Andries 06 Nov. 2013, 19:00 Campionat
Pe aceeași temă