Un nou meci de coșmar pentru Niculescu. Gol anulat și eliminare: „Am fost avertizat”

  • CS Mioveni a avut un gol anulat la Satu Mare, în minutul 87, după ce inițial centralul Marius Omuț din Oradea validase reușita. Claudiu Niculescu, eliminat în urma fazei controversate, a fost condus de oamenii de ordine în afara terenului, unde a intrat să-i ceară socoteală arbitrului. Argeșenii au pierdut cu 0-1 în ultima etapă din acest an a Ligii 2. Olimpia s-a impus cu golul lui Gavrilescu din minutul 77.

 

Antrenorul lui CS Mioveni a avut parte de o nouă partidă cu final trist pentru echipa sa, la patru zile după întâlnirea din Cupă cu CFR Cluj, scor 4-3. În minutul 87 al jocului pe care echipa argeșeană l-a disputat la Satu Mare, la scorul de 1-0 pentru gazde, Dragalina de la Mioveni a egalat.

După o degajare a lui Popescu din propria jumatate, mingea aruncată peste apărarea adversă l-a găsit pe Dragalina în poziție regulamentară. Mijlocașul argeșenilor a rămas singur cu portarul Anca-Trip și a înscris pentru 1-1. Toată echipa oaspete s-a dus la colțul terenului pentru a se bucura, în timp ce arbitrul central Marius Omuț și asistentul Ovidiu Timar se îndreptau spre centrul terenului după ce primul a validat reușit. După 30 de secunde, centralul a revenit asupra deciziei, în urma unei discuții cu asistentul, și a anulat golul, dictând lovitură liberă pentru gazde, din locul unde se afla Dragalina. Omuț și Timar au considerat că golul egalizator a fost marcat din offside.

Decizia a încins spiritele, iar jucătorii Mioveniului l-au înconjurat pe arbitru pentru a-i cere explicații. Popescu și Mazilu au făcut galbene, în timp ce Claudiu Niculescu, venit și el la fața locului pentru a cere exclicații, a fost eliminat pentru depășirea spațiului băncii tehnice, fiind condus în afara gazonului de oamenii de ordine. Explicația asistentului pentru tehnician a fost că a dictat offside pentru că i „s-a părut că cineva a atins mingea”.

„Am fost avertizat că la Satu Mare se întâmplă lucruri ciudate”, a tunat antrenorul pe culoarul de la vestiare. La conferința de presă, Niculescu s-a abținut însă să comenteze decizia arbitrilor, însă a comentat faza golului anulat așa cum a văzut-o el de pe banca de rezerve. „Nu mi se pare normal ca după ce am pățit cu CFR să ni se întâmple și asta. Am marcat gol, arbitrul de tușă fugea spre centrul terenului cu steagul ridicat încât îl putea depăși în viteză și pe Usain Bolt, iar arbitrul de centru a indicat gol valabil. Ne-au lăsat să ne bucurăm două minute, apoi arbitrul de tușă a revenit, spunând că i s-a părut că mingea a fost deviată de un jucător. N-am ce să le reproșez jucătorilor mei, îi felicit pentru atitudine, au arătat valoare, calitate și au demonstrat că rezultatele obținute până în acest moment nu au fost întâmplătoare. Am pierdut nemeritat după aspectul jocului, am avut 4-5 ocazii clare. Felicit gazdele pentru victorie, iar despre arbitraj nu știu ce să spun pentru că nu avem voie și mă suspendă. Nu vreau să spun mai multe pentru că nu vreau să risc o suspendare mai mare”, a spus Niculescu.

În urma înfrângerii de la Satu Mare, CS Mioveni a ratat șansa de a trece pe locul doi în Seria a II-a, depășind astfel pe Fortuna și Metalul Reșița, pierzătoare și ele în această rundă. Argeșenii încheie anul pe locul 4, cu 24 de puncte, în spatele celor două echipe amintite mai sus, care au 26 de puncte, în timp ce liderul ACS Poli s-a distanțat și acum are 33 de puncte acumulate după 16 etape desfășurate.

Câștigătoare, Olimpia are 17 puncte, însă se află pe loc de play-out, 8 , la egalitate cu CSM Râmnicu Vâlcea, 7, înfrântă suprinzător la Oradea de FC Bihor. FC Olt Slatina ocupă ultimul loc ce asigură prezenta în play-off și are 19 puncte.

Articol scris de Constantin Demian și Silviu Mihai

Pe aceeași temă