Cu un om în minus, oltenii au scăpat nebătuți de la Arad!

Marius ANGHEL 01 Nov. 2013, 20:00 Campionat
Cu un om în minus,** oltenii au scăpat nebătuți de la Arad!

UTA și FC Universitatea Craiova au remizat, 1-1, în prima întâlnire din „B” dintre cele mai titrate echipe din provincie. Arădenii au avut meciul în mână, conducând cu 1-0 și având un om în plus pe teren, dar Știința a scos un egal.

Până în finalul primei reprize, circa 3.000 de spectatori au asistat la un joc plictisitor. S-au aprins spiritele în tribune mai tare decât în teren, cele două galerii înjurându-se reciproc de câteva ori. Greșeala lui Acka, din minutul 43, a animat însă partida: ivorianul a luftat, apoi nu a reușit să-l oprească apoi pe Apostu, scăpat pe contraatac, decât prin fault. Fundașul Craiovei a văzut direct cartonașul roșu, pentru fault din postură de ultim apărător, Popescu a executat bine lovitura liberă rezultată, iar portarul oaspeților a scos mingea în corner. Lovitura de colț a adus deschiderea scorului, golul fiind marcat de Apostu, cu capul.

Trică s-a agitat ca un leu în cușcă, dorindu-și enorm să învingă echipa care joacă pe piept cu leul, echipa la care s-a consacrat ca jucător. Fostul decar nu a reușit, însă, să le transmită și jucătorilor arădeni determinarea sa, iar oltenii au egalat, chiar dacă jucau în inferioritate numerică. Până la golul lui Baird (min. 74), ajutat și de devierea lui Apostu, arădenii au stat bine în teren, dar nu au reușit să fie destul de periculoși pe contre.

Arădenii au reacționat slab. Doar șutul lui Bîrză din minutul 85 poate fi notat ca ocazie pentru UTA, în vreme ce oltenii au jucat cu destul de mult curaj pentru o echipă care joacă în inferioritate numerică.

Egalul e echitabil, chiar dacă echipele care s-au întâlnit la Arad ocupă locuri diametral opuse în clasament. Arădenii au ratat ocazia de a obține a treia victorie consecutivă și de a se gândi la un loc de play-off. Poate că, dacă ar fi început pregătirile de vară chiar în vară și nu aproape de începutul toamnei, altfel s-ar fi pus acum problema.

UTA ARAD
FC UNIVERSITATEA CRAIOVA
1-1

Apostu ”45 / Baird ”74

Lăzăreanu – Zanardini, Sidney, F. Ardelean, N. Oltean – Ov. Popescu (A. Marcu ”77), Medina (T. Stan ”50), Bîrză (cpt.), Firțulescu (Monac ”59) – Sălăjan, Apostu
Antrenor: Eugen Trică

Hotoboc – Mitic, Acka, D. Stoica, Bușu – Mîrzeanu, Săceanu (cpt.), V. Gheorghe (Frăsineanu ”90+2) – Goge (Jorginho ”90), Ct. Bălan (Căle ”85), Baird
Antrenor: Nicolo Napoli
Eliminat: Acka ”43 (roșu direct)

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂ‚TARU
 

Marius ANGHEL 01 Nov. 2013, 20:00 Campionat
Pe aceeași temă