Cernica: „Am înștiințat FRF că Motru se va înscrie în Liga a III-a”

Mihai Andries, Mircea OGLINDOIU 18 Jul. 2014, 12:41 Liga 3
Cernica:**

După ce Comitetul Executiv al FRF a propus să mărească numărul participantelor din Liga a II-a, de la 12  la 14 echipe în fiecare serie, iar fostele prim-divizionare Corona Brașov și SC Vaslui s-au desființat, unul dintre locurile vacante putea fi ocupat de retrogradata Minerul Motru.

Problemele financiare cu care se confruntă echipa i-au determinat pe oficialii gorjeni să refuze însă participarea eșalonul secund. Din cauza restanțelor, și jucătorii au refuzat să se antreneze, iar Minerul și-a reprogramat reunirea lotului pentru luni.

„Am înștiințat FRF că ne vom înscrie în Liga a III-a, așa cum era și normal, fiindcă am retrogradat pe teren. Motivul principal e însă cel financiar. Nu avem un buget care să ne permită întărirea lotului și nu are rost să rămânem în Liga a II-a, ca să retrogradăm din nou. Trebuia să ne reunim încă de acum 10 zile, dar am făcut doar vizita medicală, la Craiova. Au lipsit cei aflați la final de contract. Oricum, vom remania lotul și vom miza pe jucătorii care provin de la juniorii republicani ai clubului. Schinteie, Gruia, Tudoran, Șerban, Paralescu și Mărășeșcu au fost luați încă din retur la prima echipă, dar în noul sezon le vom da mai mult credit. Vom mai promova și alți tineri. Luni, la ora 17, va avea loc reunirea lotului. Antrenor va rămâne Gabi Zahiu, care va încerca să reconstruiască echipa”, a spus directorul sportiv Mihai Cernica.

S-au despărțit de mai mulți jucători

Dacă veteranul Atilla Șoo și-a anunțat retragerea din activitate, Minerul Motru l-a pierdut și pe căpitanul Andrei Dicu, care a semnat deja cu FC Caransebeș. Și lui Raul Speroni i-a expirat contractul, iar argentinianul ar putea ajunge la FC Bihor.

La final de contract se mai află frații Cosmin și Marius Laurențiu, Cosmin Nueleanu și Sorin Stanciu, însă Minerul le va propune prelungirea înțelegerii. Portarul Daniel Popescu și mijlocașul Daniel Unguru au revenit la Pandurii Târgu Jiu, care i-a trimis în probe la CSM Râmnicu Vâlcea, respectiv Dinamo București

Un alt jucător al Pandurilor, Iulian Iclănzan, mai are contract cu Minerul încă un sezon și speră ca lucrurile să se îndrepte. „Aș rămâne la Motru, dacă s-ar rezolva problemele financiare. Suntem în urmă cu pregătirea, fiindcă noi nu am efectuat niciun antrenament până acum”, a spus fundașul de 23 de ani.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Mihai Andries, Mircea OGLINDOIU 18 Jul. 2014, 12:41 Liga 3
Pe aceeași temă