Când fotbalul nu mai e fotbal. Metalul Reșița a jucat cu juniorii partida cu Vâlcea și a luat 6 goluri în 33 de minute. Seniorii au fost excluși pentru că și-au cerut banii

  • Juniorii Reșiței au fost „carne de tun” pentru CSM Râmnicu Vâlcea în etapa a 15-a a Ligii 2 și partida desfășurată pe stadionul „Mircea Chivu” s-a terminat „doar” 1-6, din mila adversarului.
  • Clubul reșițean a decis să abordeze așa partida pentru că titularii obișnuiți au refuzat să joace etapa trecută la Satu Mare, protestând pentru întârzierile salariale. Aproape toate echipele din ligile 1 și 2 s-au solidarizat cu jucătorii Metalului Reșița și au afișat bannere pe care scria „Respect Reșița!”.


Meciul Metalului de astăzi a fost un fiasco total. Numai un meci de fotbal de nivelul ligii secunde nu a fost, scorul și desfășurarea partidei arâtând mai mult a miuță de maidan. Asta deoarece conducătorii clubului din Valea Domanului au decis să nu se mai bazeze pe jucătorii care au refuzat să joace la Satu Mare pentru că nu sunt plătiți. „Respect Reșița!”, a fost mesajul pe mai toate stadioanele din liga secundă, după gestul acestora.

În loc să tragă un semnal de alarmă, aceștia s-au trezit scoși din lot însă, iar în meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea au intrat în teren doar juniori. Astfel, partida a fost o distracție pentru oaspeți, care au dat impresia că puteau înscrie de câte ori ar fi dorit. În minutul 33 scorul era deja de speriat pentru copiii din teren și cei aproximativ 20 de spectatori care s-au gândit să meargă la meci. Era 6-0 pentru vâlceni, iar dezastrul era deja conturat.

Nefericitul goalkeeper Alexandru David (16 ani) a fost schimbat la pauză, în poarta reșițenilor, iar înlocuitorul său, Bogdan Ciule (17 ani), a avut șansa de a nu primi niciun gol în partea secundă. Oaspeții au lăsat garda jos și au așteptat să treacă timpul, mai mult din respect pentru tinerii adversari.

În ultimul minut, Miloș Krkelic (17 ani) a reușit „imposibilul” și a marcat golul Metalului, dar un gol lipsit de onoare. Metalul se îndreaptă spre dezastru, iar rușinați nu ar trebui să fie puștii ce au intrat astăzi în teren, ci oficialii care au pe conștiință această situație, în speță Cătălin Rufă și autoritățile locale.

Gurgu: „Sper să fie o lecție pentru cei ce au refuzat săptămâna trecută să joace la Satu Mare”

Antrenorul principal al Metalului, Carol Gurgu, a explicat la finalul meciului de ce s-a mers pe această variantă de a juca împotriva CSM-ului cu juniorii. Tehnicianul a comentat prestația acestora, a vorbit despre situația jucătorilor protestatari și a spus și ce se va întâmpla în aceste ultime trei etape rămase de disputat în 2015.

„Nu vreau decât să încurajez copiii, să le dăm credit. Pentru că în viață asta este, unii au de toate și alții mai puțin. Sper să fie o lecție pentru cei ce au refuzat săptămâna trecută să joace la Satu Mare. După cum știți, s-a lăsat cu amenzi și, zic eu, cu repercursiuni destul de grave asupra punctelor din clasament. Nu știu dacă mai avem șanse să ieșim din coada clasamentului. Dar sperăm ca din 5 decembrie, când se termină meciurile oficiale din acest an, să ne așezăm și să ne gândim bine ce avem de făcut în continuare. Cred că există speranțe din punct de vedere financiar. Poate băieții au exagerat cu salariile, sunt trei jucători care au într-adevăr probleme și se duc undeva la șase-șapte luni, în rest ceilalți sunt cu restanțe de două-trei luni. De aceea am ajuns la concluzia că mai bine jucăm cu juniorii și sper că seniorii au înțeles lucrul ăsta foarte bine. Și celelalte trei meciuri din acest an le vom juca tot cu juniorii. Vedeți și dumneavoastră că în a doua repriză cu Vâlcea și-au pus și ei amprenta, au prins puțin curaj și cred că ei sunt viitorul Reșiței și trebuie să-i încurajăm. Vom face deplasările pe care le mai avem în acest an, nu se pune problema să nu ne prezentăm, vom da în continuare credit copiilor până la final.

Seniorii se vor pregăti în continuare, li se va face un program special, ei sunt sub contract cu Metalul și vom vedea din iarnă ce se va întâmpla. Mie mi-a plăcut unitatea lor, însă unitatea lor trebuia să se vadă și în teren, la joc. Cred că sunt cel mai supărat pe toată această situație, pentru că sunt aici încă de la început. Nu se poate ca la lucruri urâte să fie toți și la joc unde suntem? Au vreun motiv ca să poată să facă așa ceva, când sunt unde sunt? Dacă erau unde pe primul loc, poate li se dădea crezare. Dar așa, eu zic că n-au niciun motiv și trebuiau să joace. Să se strângă așa cum s-au strâns la Satu Mare, să facă front comun și să joace din ce în ce mai bine. Am avut o discuție cu ei acum două zile și mi-au spus că dacă situația va continua așa, ei nu vor juca astăzi. De aceea s-a luat în discuție și varianta juniorilor și s-a ajuns la concluzia că mai bine jucăm cu juniorii până la sfârșit și din iarnă vedem ce e de făcut. Ne este foarte greu în situația asta. Ce șanse mai avem ca să ne revenim? Când ne gândim că am fost amendați și ni s-au luat și trei puncte în plus față de cele pierdute la Satu Mare”, a spus la conferința de presă de după meci antrenorul principal al Metalului, Carol Gurgu.

METALUL REȘIȚA        1
CSM RÂMNICU VÂLCEA    6

Krkelic ”90 / Ludușan ”3, M. Staicu ”12, ”27, A. Neagoe ”14, Tomozei ”24, Bg. Geantă ”33

Al. David (Ciule ”46) – I. Coviț, Doban (Cr. Pârvu ”46), D. Rada, Țicău (Dincă ”77) – Epure, Bloju, Ponoran, Muselin, Krkelic – A. Coviț
Rezerve neutilizate: Geambașu, Buga, Giurgincă
Antrenor: Carol Gurgu

Dr. Geantă – Oct. Vasile, Pîrvulescu, Dumitrașcu, Tomozei – Bg. Geantă, I. Stoica (L. Iordache ”46), Cl. Ștefan, Ludușan – A. Neagoe (Preda ”64), M. Staicu (Aug. Voinea ”46)
Rezerve neutilizate: Fildan – Firțulescu, Piscanu, Samson
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: „Mircea Chivu” (Reșița) Spectatori: 20; Arbitru: Flavius Alin Roșu 3 (Timișoara); Asistenți: Romică Bîrdeș 3 (Pitești) și Raul Constantin Ghiciulescu 3 (Lugoj) Jucătorul meciului: Marius Staicu 4.

CITEȘTE și: „Fotbaliști 2015 = sclavi” | Olimpia Satu Mare – Metalul Reșița s-a terminat după doar trei minute! Reșițenii au protestat, arbitrul a fost nevoit să fluiere finalul

Nu mai vor să fie sclavi! Mesajul fotbaliștilor de la Reșița după ce au refuzat să joace la Satu Mare: „Cu tăcerea nu se rezolvă nimic”. Patronul Metalului răspunde cu amenințări

„Fotbaliști 2015 = Sclavi” | Jucătorilor din Liga 2 li se cere solidaritatea cu cei de la Metalul Reșița: „Să iasă pe teren purtând un banner. Să atragem atenția”

Verdict aspru pentru Metalul Reșița după ce fotbaliștii ei au refuzat să joace la Satu Mare. Rufă trebuie să scoată și mai mulți bani din buzunar

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN și Marian CĂ‚RĂ‚VAN
Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Pe aceeași temă