Alexa, mulțumit de atitudinea jucătorilor: „În multe momente am arătat ce îmi doresc”

ACS Poli nu a avut probleme cu FC Bihor pe teren propriu. Echipa pregătită de Dan Alexa a obținut cea mai clară victorie a sezonului, scor 3-0, în fața orădenilor și antrenorul alb-negrilor s-a putut declara în sfârșit mulțumit de jucătorii săi. „Chirurgul” consideră că declicul a venit după a doua reușită și își laudă în mod special jucătorii tineri. Vlad Dragomir, care nu a împlinit încă 16 ani, a fost pentru prima dată titular la timișoreni.

„Cred că am făcut un joc bun. Echipa s-a descătușat după 2-0. În multe momente am arătat ce îmi doresc, am spus că atunci când vom înscrie la ocazii vom avea meciuri ușoare. Bihorul a fost bine organizată, a încercat să profite la fazele fixe. Puteau înscrie la acea liberă scoasă de Smaranda. Azi am meritat pe deplin victoria. Mă bucură atitudinea jucătorilor, e doar o victorie. Ne așteaptă două deplasări dificile, Câmpina și vine Satu Mare, trebuie să fim mult mai concentrați ca azi. Tragem un semnal de alarmă, urmează meciul cu Câmpina și trebuie să arătăm la fel de bine”, a declarat Dan Alexa.

Tehnicianul a fost mulțumit de brazilianul Pedro Henrique (foto mic), care a spart gheața cu bihorenii, dar a ieșit apoi accidentat de pe gazon. Puștiul Dragomir e văzut deja o certitudine la bănățeni. „Pedro a simțit o durere musculară după gol. Am spus că e un jucător de mare calitate, poate cum sunt puțini în Liga I. Are toate calitățile: viteză, forță, execuție. Mă bucur mult și pentru Dragomir, Popescu, Bocșan, Bărbuț, tineri toți. Mă bucur și pentru cei care au intrat. Echipa a arătat bine după 2-0, a fost o problemă mentală. E bine că am jucat acel amical cu Hunedoara”, a precizat Alexa.

„Am câștigat un jucător, Dragomir – 15 ani și jumătate”

Antrenorul timișorenilor a explicat și de ce a schimbat portarul pentru acest meci: „Pap nu s-a pregătit bine în ultima perioadă, dar e un portar de mare viitor. Nu l-am simțit foarte concentrat. E un jucător de viitor. Smaranda ne-a ajutat azi la un moment greu. Am câștigat un jucător, Dragomir – 15 ani și jumătate. Mi-a dat încredere și la antrenament, modul său de a fi. El urmărește la fiecare antrenament să joace bine, mai are mult de progresat”.

„Chirurgul” spune că nu s-a temut pentru postul său și consideră că echipa nu a jucat bine în deplasări din cauza lipsei experienței unora dintre ei. „Le lipsește experiența, omogenitatea, afară. Nu mai aveam voie să facem greșeli. Nu am simțit niciun pericol, dar nu poți să te simți bine după ce pierzi la Vâlcea și Reșița, e un proces normal al echipei. Popescu va fi un jucător mare dacă va juca și în deplasare precum acasă”, a conchis Dan Alexa.

ACS Poli s-a apropiat la două puncte de liderul Metalul Reșița după acest joc, însă cărășenii întâlnesc Olimpia Satu Mare sâmbătă.

Sursa: Sport9
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă