ACS Poli, la primul pas greșit „acasă”. Timișorenii n-au găsit antidot pentru „viperele” lui Pelici

Fără Dan Alexa pe bancă, ACS Poli a „suferit” al doilea egal consecutiv în Liga 2. Alb-negrii au dominat vineri întâlnirea cu CSM Râmnicu Vâlcea, dar nu au găsit soluție la apărarea aglomerată a oaspeților care a înghețat jocul pe un stadion răcoros și la propriu. Acest 0-0 a însemnat și prima piedică pe teren propriu în noul sezon pentru timișoreni.

După acel 0-1 din tur, ACS Poli pornea ca mare favorită în fața vâlcenilor aflați acum doar pe locul 6 în Seria II. Preluată de Pelici, CSM e prima echipă care s-a apărat crunt și a plecat cu punct de pe „Dan Păltinișanu”. În fața unei asistențe din nou reduse, gazdele au primit indicații prin telefon de la „Chirurg”, acesta fiind suspendat.

Primele 15 minute puteau să lase echipa bănățeană și fără „secunzi”, care puteau la fel de bine să pătrundă pe teren pentru a-i cere explicații lui Dragoș Istrate pentru câteva faze. Acesta a arătat trei „galbene” pe care o altă manieră de abordare a jocului putea să însemne niciun avertisment. Arbitrul bucureștean a fost singurul care i-a mai „încălzit” pe timișoreni în prima parte. Singura oportunitate a venit de la Pedro Henrique, dar, cel care a fost letal din faze mai dificile în jocurile precedente, a șutat acum doar în blocajul unui apărător.

Dominarea a continuat și după pauză, dar cu același rezultat, zero. Cei mai aproape de gol au fost: Keita, care și-a prelungit balonul în loc să finalizeze cu un sfert de oră înainte de final, și Popescu, care, mutat central stânga, a trebuit să-și caute piciorul numărul unu pentru a finaliza în cele din urmă modest din opt metri. Această șansă din urmă a venit în minutul 88, în rest partida poate fi caracterizată ca o acceptare a oaspeților de a fi pasați, fără în folos la final. Cornerele și centrările plouate au fost pradă ușoară pentru Fejer, portarul Vâlcei, care a știut (sau nu prea) să simuleze când echipa a avut nevoie.

Un punct care înseamnă deocamdată +5 pentru ACS Poli față de urmăritoare, dar care se poate transforma după jocurile de sâmbătă la un ecart fragil de două puncte dacă Reșița învinge Mioveniul sau/și Fortuna câștigă la Satu Mare.

ACS POLI TIMIȘOARA    0
CSM RÂMNICU VÂLCEA    0

Smaranda – Belu, Scutaru (cpt.), Cânu, G. Neagu – Ov. Popescu – Keita, Poparadu (Trandu ”46), Boldea – Henrique (Rodirlei ”75), Bărbuț (Al. Popovici ”68)
Rezerve neutilizate: Pap – Bocșan, Bălace, Fl. Nanu
Antrenor: Dan Alexa

Fejer – Samson, I. Stoica (cpt.), Cucui, Briceag – I. Stancu, V. Munteanu – Câju (Bg. Geantă ”88), Onyeka (C. Neagu ”71), Al. Ionescu – Coman (N”Kongue ”71)
Rezerve neutilizate: D. Popescu – L. Iordache, Dumitrașcu, Codin
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: „Dan Paltinișanu” (Timișoara); Spectatori: 400; Arbitru: Dragoș Istrate (București); Asistenți: Gabriel Sabin Stroe și Romică Bîrdeș (ambii din Pitești); Jucătorul meciului: Bela Fejer.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă