„Stegarii” au bifat primele trei transferuri. Lista cu jucătorii pe care Bodea îi vrea este lungă

FC Brașov a bifat primele trei transferuri pentru noul sezon de Liga 2. După Mugurel Buga (37 ani), „stegarii” i-au convins și pe Vlad Potecu (22) și Horia Popa (21) să se alăture lotului. Pe lista de achiziții se numără jucători de la Dinamo, Petrolul, Oțelul, Tărlungeni sau Reșița.

Vlad Potecu vine de la FCM Baia Mare, club cu care a promovat din Seria a V-a a Ligii 3 și pentru care a înscris un gol în campionatul recent încheiat. Fundașul nu e străin de FC Brașov, echipă care l-a avut sub contract în ultimii ani, însă mai mereu a preferat să-l împrumute. Totuși, Potecu a avut două prezențe în Liga 1 cu „stegarii”, în sezonul 2012-2013, ca mai apoi să stea numai pe banca de rezerve. „Am promovat cu Baia Mare în Liga a II-a. Cei de acolo mi-au propus un nou contract, dar eu vreau să joc la FC Brașov. Eu sunt brașovean, iar faptul că cei de la Brașov mă vor contează foarte mult. Am ajuns la un acord pentru un contract pe doi ani, urmează ca în zilele următoare să-l și semnez”, a precizat Potecu pentru Monitorul Expres.

Horia Popa a jucat în ultimul sezon la FC Caransebeș, iar în scurta sa carieră a adunat 17 prezențe în Liga 1 în tricoul Coronei Brașov. Mijlocașul a fost și în locul echipei FC Brașov în prima ligă, însă a luat loc numai pe banca de rezerve. „Ne-am înțeles, singura problemă rămâne durata contractului”, a precizat Horia Popa.

Bodea: „Deocamdată vom lua doar jucători pe care îi cunoaștem foarte bine”

Despre campania de transferuri, Cosmin Bodea, antrenorul principal, a spus că este mulțumit că lucrurile au început să se miște. „Se lucrează de zor și mă bucur că jucătorii încep să vină. Pe Buga îl cunosc de o viață și nu sunt multe de spus, Potecu a fost jucător de bază sezonul trecut la Baia Mare, iar Popa este un jucător de perspectivă. Suntem în discuții cu foarte mulți fotbaliști, dar tebuie să fim atenți la ceea ce aducem. Deocamdată vom lua doar jucători pe care îi cunoaștem foarte bine, restul vor fi convocați la trialuri”, a spus Bodea.

Pe lista de achiziții a echipei FC Brașov se mai află, conform Monitorul Expres, atacanții Denis Lemac de la Dinamo, George Mareș de la Petrolul și Marius Curtuiuș de la FC Olt. Un alt jucător dorit este fundașul Ionuț Hlinca de la Metalul Reșița, iar mijlocașul Șerban Moraru urmează să dea în zilele următoare un răspuns clar în privința ofertei primite. Cu fundașul Alexandru David se continuă discuțiile, în timp ce negocierile cu mijlocașul Unirii Tărlungeni, Nicolae Cristea, au fost sistate.

În funcție de rezolvarea problemelor cu portarii Florin Iacob și Daniel Mutu, oficialii lui FC Brașov vor căuta soluții de înlocuire. În acest moment, Bogdan Căucă a fost promovat de la juniori, iar alte variante sunt Remus Dănălache de la Unirea, și un tânăr portar de la Academia lui Hagi.

La capitolul achiziții sunt trecuți și mijlocașul Iulian Popa, ultima dată la Oțelul, și fundașul Rareș Forika de la Unirea Tărlungeni.

Pe aceeași temă