FCM Baia Mare și-a pierdut golgheterul. Arnăutu a lăsat liderul din Liga 2 pentru o echipă din Liga 3: „Am venit cu gândul ferm de a promova”

FCM Baia Mare și-a pierdut golgheterul.** Arnăutu a lăsat liderul din Liga 2 pentru o echipă din Liga 3:

FCM Baia Mare, liderul Seriei a II-a a Ligii 2, și-a pierdut golgheterul. Gruparea maramureșeană nou-promovată se află într-o situație delicată din punct de vedere financiar și nu se poate opune plecărilor jucătorilor care au dus-o în fruntea seriei după 18 etape, peste echipe ca Gaz Metan Mediaș sau FC Brașov, care și-au declarat de la început ca obiectiv promovarea. Sergiu Arnăutu (25 ani), marcator a 7 goluri în cele 14 apariții pe care le-a avut în tricoul FCM-ului, a lăsat liderul Ligii 2 pentru Luceafărul Oradea, a doua clasată din Seria a V-a a Ligii a 3-a.

Atacantul originar din Vălenii de Munte, Prahova, revine astfel în Liga 3, acolo unde a mai jucat de curând pentru Juventus București și se va lupta din nou pentru promovare. „Ce să fac dacă prin zonă nu am și eu loc (n.r. – prin Prahova)? Jucăm departe de casă. Am venit la Oradea cu gândul ferm de a promova și sper să realizăm acest lucru”, a spus Arnăutu pentru Telegrama.

Luceafărul Oradea, nou-promovară în Liga 3, se află la finalul turului pe locul 2 în Seria a V-a, cu 28 de puncte, tot atâtea câte au și Unirea Jucu și Industria Galda. Lider este Avântul Reghin, cu 31 de puncte, iar lupta pentru promovare va fi foarte disputat în retur. Avântul Reghin, Luceafărul Oradea, Unirea Jucu și CSM Sighetu Marmației țintesc accederea în Liga 2.

De asemenea, Luceafărul Oradea e în tratative de a-l achiziționa și pe Marius Feher (26 ani). Mijlocașul ce are prezențe și în Liga 1 cu Gloria Bistrița evoluează în acest moment la Metalul Reșița.

Ignea e și el pe picior de plecare de la Baia Mare

Cu restanțe importante către fotbaliști, care deja își caută alte echipe, FCM Baia Mare e pe punctul de a-l pierde în această iarnă și pe mijlocașul Alin Ignea. În afara deplasării de la Brașov, când a ispășit o etapă de suspendare, Ignea a bifat toate minutele în ambele competiții oficiale, dar la finalul anului spune că a rămas cu un gust foarte amar. „În 2015 am jucat fotbal pe banii mei la echipele de primele două locuri în Liga 2-a. La FC Olt eram pe locul 2 când s-a pus lacătul, iar acum, la Baia Mare, suntem lideri și tot degeaba. Am rămas fără bani și de Sărbători și nimănui nu i-a păsat de asta. E trist că se pot întâmpla astfel de lucruri în fotbalul românesc”, spune, pentru Sport Arad, mijlocașul de 26 de ani, care în proporție de 90 la sută își va și încheia conturile cu FCM Baia Mare în această iarnă. „Am o hârtie de club ce-mi dă posibilitatea să mă antrenez cu orice echipă începând cu 20 decembrie. Apoi, dacă până pe 11 ianuarie, data reunirii lotului, nu-mi voi încasa cele patru salarii restante, sunt liber să semnez cu o altă formație. La ce situație e la Baia Mare, e greu de crezut că voi rămâne. Am început să port discuții preliminare și cu alte echipe, dar nimic concret”.

Pe aceeași temă