După trei săptămâni tensionate, Nkongue și șefii CSM-ului au făcut pace: „Am fost fericit la Vâlcea, dar a venit momentul să plec”

După trei săptămâni tensionate, Nkongue și șefii CSM-ului au făcut pace:**

Atacantul Christian Nkongue și-a reziliat miercuri contractul cu CSM Râmnicu Vâlcea, urmând a obține banii restanți în trei tranșe. După trei săptămâni petrecute la echipa secundă a clubului, camerunezul și șefii clubului au făcut pace și au reziliat amiabil contractul.

„Am jucat doi ani și jumătate pentru CSM Râmnicu Vâlcea, am evoluat foarte bine și acum am reziliat contractul, pe cale amiabilă. Nu au fost probleme, am ajuns la un acord cu președintele Medrea și managerul general Munteanu. Aceasta este viața de fotbalist, am fost fericit aici doi ani jumătate, dar a venit momentul să plec. Am lucrat bine cu ambele conduceri ale clubului și cu foștii acționari și cu cei de acum. Eu zic că m-am înțeles bine și cu antrenorii. Am discutat azi și cu domnul Pelici, a fost o discuție privată, nu este normal să o divulg. Aceasta este viața de fotbalist, am mai fost la CSM, apoi am plecat, cine știe, poate mă voi întoarce cândva. Acum vreau să stau mai mult cu familia mea, este cea mai importantă din viața mea. Mă voi întoarce în Franța, acolo am de rezolvat anumite probleme pentru a obține naționalitatea franceză. Apoi mă voi gândi mai mult la fotbal, e posibil să mă întorc în România, e posibil să plec și într-un alt campionat. Inima mea rămâne la Vâlcea, suporterii îi voi avea în suflet în permanență. Mi-a plăcut mult faptul că vâlcenii nu au vorbit rău de jucători, fie că a fost vorba de mine, de Codin sau de Matache. În această iarnă s-au făcut antrenamente bune, o pregătire bună și eu le voi ține pumnii băieților pentru acest final de campionat. Acum este un lot tânăr, cu fotbaliști talentați și eu cred că CSM poate ajunge departe, campionatul nu este terminat pentru echipă. E important să se câștige toate punctele de acasă, în primul rând. Una peste alta eu mă consider și român acum, nu cred că am avut probleme cu cineva cât timp am jucat la Vâlcea. Dacă voi fi departe, mă voi uita pe liga2.ro, am încredere în echipă, avem jucători cu curaj, putem ajunge mai departe”, a spus Chris pe site-ul oficial al clubului.

„Mi-am retras acea plângere de la poliție”

Chris și-a rezolvat și problemele cu șefii clubului și ieri și-a retras plângerea făcută la Poliție, în care reclama că din apartament i-a dispărut suma de 5.000 euro. „Am fost nervos, supărat. Nu mi-a plăcut faptul că mi-au fost luate hainele din apartament, trebuia să îmi zică înainte. Mi-a trecut supărarea, oricum totul s-a rezolvat foarte bine, eu am și retras acea plângere de la poliție. Eu mi-am cerut scuze în fața domnilor Medrea și Munteanu pentru acele declarații nepotrivite. Plec acum, dar nu pot să nu recunosc că am fost ajutat mult la Vâlcea, inclusiv domnul Munteanu a făcut multe pentru mine și pentru familia mea care a și locuit la Râmnicu Vâlcea. Va rămâne prietenul meu și vom ține legătura în permanență. Îmi rămân aici și mulți prieteni, mă gândesc de exemplu la Samson sau la Adi Popa, m-a ajutat mult în această perioadă dificilă, Lili de la bucătărie m-a ajutat și ea mult și antrenorul de portari Robert Tufiși” a mai spus acesta pe csmrmvl.ro

Tot interviul, în format video, cu Christian Nkongue poate fi urmărit pe adresa de Facebook a clubului vâlcean


În ianuarie, atacantul Nkongue era în plin conflict cu conducerea echipei CSM Râmnicu Vâlcea, pe care a și reclamat-o la poliție. Camerunezul făcea dezvăluiri incendiare, declarații care au stârnit drept la replici din partea clubului oltean și a antrenorului Erik Lincar. Mai joc puteți vedea materialele pe această temă.

Nkongue, „la cuțite” cu Munteanu: „Am fost la Poliție și am făcut plângere”. Camerunezul face dezvăluiri despre situația clubului din Vâlcea

Lincar: „Sunt total uimit de faptul că Nkongue consideră 6-7 goluri a fi suficiente pentru un atacant, într-o perioadă de 6 ani petrecută în țară noastră”

CSM răspunde după acuzațiile lui Nkongue: „Majoritatea jucătorilor consideră că este un privilegiat al clubului, că lui totul i se cuvine”

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă