Briceag, la ultimul meci în tricoul CSM-ului. Fundașul pleacă în Liga 1, însă riscă să fie suspendat pentru dublă semnătură

Briceag, la ultimul meci în tricoul CSM-ului.** Fundașul pleacă în Liga 1, însă riscă să fie suspendat pentru dublă semnătură
  • Jucătorul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Marius Briceag (22 ani), are contracte semnate cu CS U Craiova, dar și cu Dinamo. Fundașul e pasibil de a fi suspendat pentru dublă semnătură.

 

Cel mai curtat fotbalist al echipei CSM Râmnicu Vâlcea, fundașul stânga Marius Briceag, va părăsi cu siguranță Zăvoiul în această iarnă, urmând a merge în Liga 1 la CS Universitatea Craiova. Clubul din Bănie a obținut din luna august acordul de transfer de la conducătorii CSM-ului, dar și semnătura jucătorului pe un contract valabil din acestă iarnă. Totuși, Briceag negociase și iscălise un angajament și cu Dinamo București, club care dorea să înregistreze acordul în această iarnă, când jucătorul intra în ultimele șase luni de contract cu CSM.

„Singurele discuții în acestă perioadă cu CS U Craiova au fost legate de transferurile lui Briceag și Pîrvulescu, dar ofertele primite de la ei nu au fost avantajoase pentru clubul nostru. Drept dovadă, Pîrvulescu a semnat cu Pandurii, iar Briceag rămâne la noi și își prelungește sâmbătă contractul. El rămâne la Vâlcea, putem discuta despre transferul lui începând din iarnă”, spunea managerul general al CSM-ului, Lucian Munteanu, în vară.

Dinamo îi face probleme dacă înregistrează contractul

După cum se știe, în vara trecută, Dinamo a insistat pentru transferul jucătorului, însă oferta „câinilor” a fost respinsă de olteni. Conducerea echipei din „Ștefan cel Mare” l-a determinat însă pe jucător să semneze o înțelegere valabilă din acestă iarnă și îl putea lua gratis vara viitoare, sau pe o sumă modică din această pauză de iarnă.

Astfel, dacă Dinamo nu va renunța la acordul cu Marius Briceag și îl va înregistra la FRF, jucătorul poate fi suspendat pentru dublă semnătură.

Agentul fundașului, Ciprian Giurcă, dezvăluia în luna iulie a acestui an ofertele venite din Liga 1 și refuzate de CSM Râmnicu Vâlcea. „Am asistat la discuții, Petrolul și Dinamo au oferit câte 50.000 euro și un procent din revânzarea jucătorului. Eu cred este o sumă echitabilă pentru un jucător care mai are doar un an de contract, dar Vâlcea a refuzat. Știu că și Viitorul a fost interesată și au fost discuții. Este opțiunea clubului să refuze ofertele, dar ei l-au luat gratis de la Argeș, iar în iarnă, când intră în ultimele șase luni de contract, Marius poate semna cu oricine. Vâlcea riscă să îl piardă gratis dacă nu îi dă drumul acum, va fi bătaie pe el în iarnă” a spus atunci Giurcă, completat de Briceag: „Eu mi-am dorit să plec, să fac pasul la Liga I, dar, dacă cluburile nu s-au înțeles, asta este situația, rămân la CSM. Dinamo a vrut să mă ia sub formă de împrumut și în iarnă, dar atunci s-a opus Claudiu Niculescu, iar conducătorii mi-au promis că îmi vor da drumul în această vară dacă va veni o altă ofertă. Din iarnă intru în ultimele șase luni de contract cu Vâlcea și pot semna cu cine doresc. Rămân să îmi respect contractul cu Vâlcea, nu am de ales, nu depinde numai de mine. Dacă e să plec, o voi face unde îmi convine și mie, nu doar unde vrea clubul să mă trimită.

Deocamdată, conducerea clubului vâlcean a păstrat tăcerea deplină în privința transferului fundașului stânga în Bănie.

Până atunci, Marius Briceag va juca sâmbătă ultima dată pentru CSM, în meciul de la Oradea cu FC Bihor, ce contează pentru etapa a 16-a a Ligii 2. Jucătorul a fost adus gratis în Zăvoi în urmă cu un an și jumătate la propunerea și intervenția lui Gheorghe Constantin, după desființarea FC Argeș.

Mutarea intermediată de Constantin a reprezentat cel mai bun transfer făcut de Vâlcea în ultimii ani.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă