Șoimii Lipova vrea să producă surpriza în Play-off-ul Cupei României! Adrian Abrudean: ”Buzăul are unul dintre cele mai bune loturi din Liga 2, dar ne vom autodepăși!”

Călin MNERIE 26 Sep. 2022, 15:59 Cupa României
Șoimii Lipova vrea să producă surpriza în Play-off-ul Cupei României! Adrian Abrudean: ”Buzăul are unul dintre cele mai bune loturi din Liga 2, dar ne vom autodepăși!”

Unul dintre cele cinci dueluri programate de Federația Română de Fotbal marți, 27 septembrie, în cadrul Play-off-ului Cupei României va avea loc la Lipova, între divizionara terță Șoimii și una dintre pretendentele la un loc în prima ligă în viitorul sezon, Gloria Buzău.

Confruntarea începe la ora 16:30 și se dispută pe cea mai nouă arenă din țară, de 1.520 de locuri, inaugurată de formația de pe Valea Mureșului în urmă cu 10 zile, cu ocazia unui succes rotund, 5-0, cu Avântul Periam, din Seria a 8-a a Ligii 3.

Adrian Abrudean: ”Promitem să facem o partidă cât mai bună, bineînțeles, incununată cu un rezultat pozitiv”

Între timp, lipovanii au făcut un ”duș rece” pe terenul conjudețenei din Pecica, pierzând cu 0-2 în ciuda oricăror previziuni ce-i dădeau favoriți în fața unei formații extrem de tinere. Prin urmare, chiar antrenorul Adrian Abrudean recunoștea că moralul echipei sale nu mai este la fel de bun, mai ales că diferența față de liderul campionatului, CSM Reșița, s-a mărit la 6 puncte. Totuși, după primele cinci etape scurse, ”șoimii” sunt pe loc de play-off în Seria 8 (4, cu 9 puncte strânse), însă cel puțin pentru câteva zile susțin că au lăsat deoparte discursul campionat și se concentrează exclusiv pe Cupa României.

În această competiție, până acum le-a învins în deplasare pe Gloria Lunca Teuz Cermei (2-1, în Turul 1), Crișul Chișineu Criș (6-1, în Turul 2) și acasă pe Lotus Băile Felix (3-1, în Turul 3).

”Întâlnim o echipă cu unul dintre cele mai bune loturi de la nivelul Ligii a 2-a. Au ca obiectiv promovarea și au mulți jucători cu experiență și valoare, cum ar fi Lopez, Cârstocea, Gaitan, Honciu, Boiciuc, Blejdea sau Vali Alexnadru. Sunt favoriți, sunt convins că vor veni cu tot lotul la Lipova și vor aborda meciul foarte serios pentru a ajunge în grupe. Sunt cu atât mai periculoși cu cât nu au jucat în weekend, în Liga 2-a și vor juca din nou de abia lunea viitoare, deci acest joc a venit pentru ei într-un moment foarte bun. Dar, la rândul nostru, vom trata la modul cel mai serios acest meci, ne vom mobiliza, ne vom autodepăși, vom face o partidă cu care să mulțumim publicul. Sunt sigur că va veni multă lume la meci, în noua noastră casă, iar dacă vom și reuși calificarea va fi un lucru extraordinar, le vom oferi o mare bucurie fanilor noștri. Promitem să facem o partidă cât mai bună, bineînțeles, incununată cu un rezultat pozitiv. Singurul dezavantaj al nostru este programul încărcat pe care îl avem la Liga a 3-a. Am jucat sâmbătă, acum jucăm marți și vineri avem iarăși un meci foarte dificil și important. În acest moment ne gândim și ne concentrăm doar la meciul de Cupă”, a menționat Adrian Abrudean, antrenorul divizionarei terțe arădene începând cu această vară.

Ar fi vrut Dinamo, dar tribuna se anunță plină și cu Buzăul

În ziua tragerii la sorți, conducerea lipovanilor a rămas ușor dezamăgită, fiindcă și-ar fi dorit să întâlnească o echipă de mare tradiție.

”Atât eu, cât și mai mulți suporteri din zona noastră și-au dorit să vină Dinamo la Lipova. Dar, și Gloria Buăzu e un adversar bun, care ne va umple tribuna noului stadion. 100% vrem să mergem mai departe, avem un lot bun, numeric și valoric, vrem să ne confruntăm cu cele mai bune”, a menționat președintele grupării ”alb-albastre”, Radu Pop.

Organizatorii au pus în vânzare bilete la confruntarea de marți, la prețul de 10 lei bucata.

Buzăul se deplasează cu trenul în vestul țării! Pustai: ”Stadion nou, gazon bun, e foarte bine”

Chiar pe Dinamo au învins-o buzoienii în precedentul meci oficial disputat pe 18 septembrie. Scorul a fost 2-1 pentru Gloria, care a punctat prin sud-americanii Lopez și Gaitan.

De atunci, buzoienii și-au făcut planuri pentru deplasarea din județul Arad, pe care au decis să o facă cu trenul până la Timișoara. Deplasarea la Lipova va fi făcută în ziua partidei la bordul unui autocar.

”Să sperăm că va ieși bine, cred că e prima dată când merg cu trenul la cușetă, dar toate au un început. Am ales varianta asta pentru că pare mai convenabilă, plecăm noaptea, ne odihnim, era altceva dacă mergeam 14 ore cu autocarul. Mergem la o echipă care își inaugurează stadionul. E foarte bine, asta înseamnă că va fi un teren bun. Să sperăm, cum am sperat până acum, că vom arăta diferența de ligă. În sensul că mergem acolo să câștigăm”, a afirmat Cristian Pustai, antrenorul trupei din Crâng.

”Important e să câștigăm meciul la care ne prezentăm acum, dar sunt curios pe ce criteriu se vor stabili urnele”

Acesta e curios să vadă cum vor fi organizate urnele tragerii la sorți după rezultatele din play-off, dar nu crede că formațiile din Liga 2 și Liga 3 vor mai avea șanse mari să avanseze în fazele înaintate ale Cupei României, așa cum s-a întâmplat în sezoanele trecute. Chiar echipa sa a pierdut greu, în sferturile competiției, 0-1 cu FC Voluntari, finalista ediției precedente a Cupei.

”Cupa României e o competiție cu regulament schimbat, vor juca și jucători cu minute mai puține la noi, am respectat această competiție, o s-o respectăm și de data aceasta, chiar dacă acum avem regulamentul cu grupe și nu știm cum va fi. Important e să câștigăm meciul la care ne prezentăm acum. Sunt curios cum vor fi acele trei urne, sunt curios să văd criteriul după care se vor stabili, pentru că s-ar putea să fie puține echipe de Liga 3 și atunci sunt curios să văd dacă în urna doi intră doar echipe din Liga 2 sau intră și echipe din Liga 1. Vor fi niște grupe, vor mai fi trei meciuri pe care trebuie să le joci obligatoriu, iar acele meciuri s-ar putea să deranjeze pentru că nu știu terenurile cum vor fi. Probabil se vor juca în octombrie, noiembrie, decembrie”, a adăugat ”Profesorul”.

Șoimii Lipova e pe locul 4 în Liga 3, Gloria Buzău se află abia pe poziția a 7-a în Liga 2

Gloria Buzău a trecut de CS Blejoi (scor 4-0) în Turul 3 al Cupei României, iar în prezenta ediție a ligii secunde se află pe locul 7, cu 13 puncte, dar același punctaj îl mai au și echipa de deasupra ei, ocupanta poziției a 6-a, FK Miercurea Ciuc, dar și echipa de sub ea, Steaua. Primele trei locuri în campionat sunt ocupate de SC Oțelul (15 puncte), Unirea Slobozia (14 puncte) și CS Comunal Șelimbăr (14 puncte).

Meciul se joacă după regulile privind juniorii de la nivelul Ligii a 3-a, adică cele două echipe vor fi obligate se alinieze cel puțin un jucător născut în anul 2002 și doi născuți în 2003. Evident, vorbim despre limita superioară a vârstei lor.

Formații probabile:

Lipova: R. Buta – Crsitiu, Sabău, A. Popa, Panfile – Clej, Susan, Salhi, Mare – Bădăuță, Filimon.
Buzău: Stoian – Sg. Pîrvulescu, Vîrtej, Lopez, Uțiu – Gaitan, D. Lazăr – Cr. Ciobanu, Honciu, Blejdea – Boiciuc.
Arbitri: Norbert Kemenes (Baia Mare) – Raul Ghiciulescu (Lugoj-Timiș), Ioan Humiță (Armeniș – Timiș). Rezervă: Alexandru Șuvar (Sibiu)
Delegat de joc: Raluca Elena Șerban (București)

Foto: Sport Arad

Călin MNERIE 26 Sep. 2022, 15:59 Cupa României
Pe aceeași temă