SCM Gloria Buzău, pe punctul de a trece în partea privată! Cum s-ar putea numi echipa din sezonul următor și variantele vehiculate pentru posturile de antrenor și președinte

Andrei PASCU 10 May. 2021, 11:44 Liga 2
SCM Gloria Buzău, pe punctul de a trece în partea privată! Cum s-ar putea numi echipa din sezonul următor și variantele vehiculate pentru posturile de antrenor și președinte

Posibilitatea ca SCM Gloria Buzău să devină echipă privată e din ce în ce mai mare. Ultimele informații, neconfirmate de cineva din conducerea actuală, aduc în discuție chiar și numele posibilului viitor președinte, dar și al posibilului viitor antrenor.

Așa cum s-a aflat în urmă cu aproximativ o lună, mai mulți oameni de afaceri, din România și din străinătate, și-au declarat intenția de a cumpăra pachetul majoritar de acțiuni al echipei din Liga 2. Astfel, clubul poate junge în rândul celor care au drept de promovare în Liga 1, dar cu toate acestea se va păstra și sprijinul autorităților județene și locale.

Autoritățile județene și locale vor susține în continuare echipa 

Conform Buzoienii, Primăria Buzău și Consiliul Județean Buzău vor continua să se implice la echipă, din punct de vedere financiar, chiar și în momentul în care procentul majoritar va ajunge în partea privată. Discuțiile vor avea loc în această săptămână, urmând ca mai apoi să vină și informații clare din partea conducerii.

Primarul Buzăului, Constantin Toma, președintele CJ Buzău, Petre Neagu, și viitorul finanțator privat, despre care în momentul de față nu se știe mai nimic, vor numi un Comitet Director, care va desemna în cele din urmă președintele, iar președintele se va ocupa de numirea unui antrenor.

Daniel Stanciu și Costel Enache, în viitorul proiect de la Buzău? 

Știrea inițială a sursei mai sus amintite face referire și la numele care sunt luate în vizor pentru viitorul proiect, printre care Daniel Stanciu, pe postul de președinte, în timp Costel Enache s-ar afla printre cei favoriți să preia conducerea băncii tehnice. Lucurile sunt relativ clare pentru cei doi, care își termină contractele cu Universitatea Cluj în această vară. Au făcut cuplu în Ardeal, dar șansele ca Stanciu să vină sunt mai mari decât în cazul lui Costel Enache.

Antrenorul nu a declarat clar ce se va întâmpla cu el din vară, dacă va continua sau nu la ”U” Cluj. Din ultimele sale declarații, viitorul nu este încă stabilit, părând că înclină să plece dar și să rămână în același timp, în funcție de anumite aspecte care țin de noua structură a conducerii, dar și de conturarea strategiei pentru sezonul următor, cu privire la o nouă luptă la promovare.

Echipa din Buzău își va schimba numele. Varianta preconizată, AS FC Buzău

Dat fiind faptul că echipa va trece în partea privată, SCM Gloria Buzău își va schimba denumirea pentru sezonul următor, iar dacă lucrurile se vor concretiza trebuie trimisă o notificare către Federația Română de Fotbal în acest sens. Clubul din Buzău s-ar putea numi AS FC Buzău.

Marți urmează să aibă loc întrunirea decisivă, care va stabili clar traiectoria pentru sezonul următor.

SCM Gloria Buzău a terminat acest campionat de Liga 2 pe locul 4 în Grupa B a play-out-ului, cu 35 de puncte, la șase puncte peste locurile din zona roșie a retrogradării. În ultima etapă a pierdut la scor contra celor de la Concordia Chiajna, pe teren propriu, cu 0-3.

Foto: Răzvan Păsărică și Flavius Buboi/ Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-a-incheiat-pe-locul-1-grupa-a-a-play-out-ului-iar-ianis-zicu-a-terminat-partea-a-doua-a-sezonului-pe-plus-s-a-format-un-grup-puternic-in-putine-momente-am-fost-dezamagit-lucrurile-a-19184012

https://liga2.prosport.ro/special/imagini-dezolante-cum-arata-baza-pro-rapid-la-5-ani-dupa-ce-a-fost-pusa-sub-sechestru-serpi-caini-maidanezi-si-boscheti-peste-locul-unde-lucescu-scria-istorie-video-si-foto-19183906

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-a-retrogradat-in-liga-3-insa-e-tot-cu-gandul-la-liga-2-antrenorul-calin-cojocaru-a-tras-concluziile-finale-jucatorii-sunt-niste-invingatori-s-au-comportat-ca-si-cum-ar-fi-fost-pl-19183704

 

 

Andrei PASCU 10 May. 2021, 11:44 Liga 2
Pe aceeași temă