S-au decis datele de începe a campionatelor din Liga 2 și 3. Burleanu vrea o singură serie: „Avem neapărată nevoie de o reorganizare”

Marius ANGHEL 07 Jul. 2015, 14:00 Special

În cadrul sedinței din 6 iulie 2015 a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, membrii acestuia, dintre care fac parte și Auraș Brașoveanu și Ștefan Stana pentru Liga 2 și Marius Burcă și Alexa Krenek pentru Liga 3, au adoptat mai multe decizii care au legătură și cu fotbalul din ligile inferioare.

Pe lângă aprobarea rezultatelor barajului de promovare în Liga 3, s-au luat decizii în privința observatorilor care vor asista la meciurile din primele trei ligi, s-a decis formatul noului sezon al Cupei României, s-a aprobat un nou sistem competițional în privința juniorilor A și B și a Cupei României la juniori, însă s-a anunțat și datele când vor începe noile sezoane din Liga 2 și 3.

Edițiile de campionat 2015-2016 ale Ligii a doua și a treia va începe la 29 august, respectiv 28 – 29 august, o decizie în ceea ce privește disputarea într-un sistem cu una sau două serii, respectiv cinci sau șase, urmând a se lua după 20 iulie, termenul limită de înscriere a echipelor, a anunțat, luni, președintele FRF, Răzvan Burleanu.

„Am fixat datele ediției 2015-2016 pentru Liga a II-a și a III-a. Așadar, Liga a II-a va începe la 29 august, iar Liga a III-a în 28 – 29 august, pentru că echipele din acest eșalon au posibilitatea de a juca meciurile la cerere și vinerea”, a spus, citat de Mediafax, Burleanu, într-o conferință de presă organizată la finalul ședinței Comitetului Executiv al FRF de luni.

„Salvarea Ligii a II-a nu constă numai în reducerea numărului de echipe pentru a avea o singură serie, ci și la o strategie”

Președintele FRF susține disputarea Ligii a 2-a într-o singură serie, dar este convins că grupările vor dori menținerea a două a serii și în sezonul următor. „O să avem o întâlnire în perioada imediat următoare, dar mă gândesc la faptul că majoritatea cluburilor de Liga a II-a împărtășesc ideea de a avea două serii în noul sezon. Punctul meu de vedere este public de acum un an. Am spus că pentru a crește gradul de interes al ligii secunde avem neapărată nevoie de o reorganizare a sistemului competițional, dar nu numai. Salvarea Ligii a II-a nu constă numai în reducerea numărului de echipe pentru a avea o singură serie, ci și la o strategie pentru Liga a II-a. De aceea, abia în 20 iulie, termenul limită de înscriere al echipelor, vom putea să vedem în ce direcție ne îndreptăm (n.r. – una sau două serii în noul sezon). Și inclusiv să vedem dacă reușim să organizăm o vânzare a drepturilor TV pentru Liga a II-a. Pentru că azi drepturile TV aparțin individual cluburilor și pentru a organiza o licitație acestea trebuie cedate către FRF”, a precizat, citat de Mediafax, oficialul FRF.


 

Iată mai jos punctele aprobate la ședința CEx care privesc și cluburile din Liga 2 și 3:

 – Se omologhează cu unanimitate de voturi rezultatele jocurilor de baraj contând pentru promovarea în Liga a 3-a, ținând cont de existența pe rolul organismelor jurisdicționale ale FRF a contestației formulate cu privire la jocul CS Inter Dorohoi – Bucovina 2 Pojorâta.

– Aprobă cu unanimitate de voturi formatul Cupei României, ediția 2015 – 2016.

– Aprobă cu unanimitate de voturi investițiile necesare a fi efectuate pentru centrele regionale de la Timișoara și Târgu Mureș.

– Stabilește ca în cazul jocurilor din Liga I și Liga a 2-a observatorii de joc să ia loc în tribună, iar în cazul jocurilor din Liga a 3-a, observatorii de joc vor lua loc între băncile de rezerve.

– Stabilește ca dată de începere a Campionatului Național Liga a 2-a, ediția 2015/2016 ziua de 29 august 2015.

– Stabilește ca date de începere a Campionatului Național Liga a 3-a, ediția 2015/2016 zilele de 28 – 29 august 2015.

– Aprobă cu majoritate de voturi (3 abțineri) noul sistem competițional al Juniorilor A, noul sistem competițional al Juniorilor B și Cupa României la juniori. Înscrierile echipelor pentru participarea la aceste competiții au ca dată limită 31 iulie 2015.

– Stabilește următoarea ședință a Comitetului Executiv pentru 27 iulie 2015, ora 14:00.

Foto: Adi SOARE

Marius ANGHEL 07 Jul. 2015, 14:00 Special
Pe aceeași temă