Reunire în formulă numeroasă pentru ASU Politehnica. Ca întăriri, Cosmin Petruescu așteaptă inclusiv jucători care au trecut prin prima ligă: „Vom merge pe aceeași politică”

Miercuri seara, ASU Politehnica a făcut primul antrenament după vacanță, pe stadionul Știința. Cosmin Petruescu a avut o „audiență” numeroasă la reunire. Unii dintre jucători sunt în teste, după ce și plecările au fost destul de numeroase. Antrenorul mai așteaptă și doi jucători consacrați, dintre care unul este atacantul Octavian Drăghici, care în sezonul trecut a jucat pentru ambele rivale din oraș: ACS Poli și Ripensia.

Pentru echipa susținută de galeria CVUCS va fi al patrulea sezon de Liga a 2-a. „A fost o vacanță activă. În toată această perioadă am fost preocupați de consolidarea lotului de jucători, să îmbunătățim lotul din punct de vedere cantitativ și calitativ și cred că ne-am atins acest obiectiv. Gândurile pentru noul sezon nu pot fi decât pozitive, cu atât mai mult cu cât în lot sunt foarte mulți tineri. Vom merge pe aceeași politică pe care am avut-o și în sezonul anterior, deși suntem conștienți cu toții că ne așteaptă un sezon mult mai dificil decât precedentul. Din acest punct de vedere, așteptările sunt mari, din partea suporterilor, dar și noi trebuie să recunoaștem că avem așteptări mai mari decât am avut în ediția anterioară de Liga a 2-a”, a precizat Petruescu, la reunire.

Cinci jucători în probe, localnici și nu numai

În teste au venit următorii jucători: Mircea Stupu (fundaș central, 22 de ani, ex LPS Banatul, Național Sebiș, Millenium Giarmata), Claudiu Matiș (atacant, 21 de ani, ex Electrica, Ripensia, Ghiroda, Cermei), Marian Codrea (20 de ani, ex Avrig), Sergiu Jurj (atacant, 21 de ani, ex FC Ardealul, CSU Craiova, Baia Mare, Verona, Olimpia Satu Mare, Chindia, Rapid, Kazincbarcika) și Artimon Zabun (moldovean, atacant, 23 de ani, ex Sheriff, Saxan, Viktoria Bardar, Krumkachi, Sepsi, Sabah, Codru Lozova).

„Suntem într-o perioadă de evaluare, suntem într-o perioadă de recunoaștere reciprocă, dacă pot să-i spun așa. Sunt jucători pe care îi cunoaștem din punct de vedere al cifrelor, al jocurilor, din punct de vedere al studierii adversarilor. Unii vin din eșaloane inferioare, alții de la nivel de Liga a 2-a, alții din străinătate. Sunt jucători pe care i-am dorit la reunirea lotului și rămâne în perioada următoare să vedem ce-și doresc ei, ce ne dorim noi, și dacă vom ajunge la un numitor comun, ne dorim să semnăm contracte și cu ei. Deocamdată este prematur de discutat”, a precizat despre ei Petruescu.

Nu mai vor să împrumute

Concret, numele prezente la reunire, incluzând și juniorii de la generația de 2003 sunt: Murariu, Contra, Borbei, Coroiu, C. Jurj, Lazăr, R. Denis, Dros, Manea, B. Vasile, Pițigoi, Ungureanu,, Trip, Scutaru, Mera, Matiș, Bâte, Stupu, Lupu, Coadă, Cherecheș, Schieb, S. Jurj, Ignea, Gașpar, Zabun, Cristodulo, Bot.

Manea mai este împrumutat un sezon, iar pentru Rareș Murariu se discută transferal definitiv de la Viitorul. „Se discută pentru transferul definitiv al lui Murariu. Mai sunt încă doi jucători, dar, momentan, mai au contract cu cluburile de care aparțin. Sperăm până la sfârșitul săptămânii să și rezolve situația acolo și e posibil de luni să apară la antrenament. Sunt tot de profil ofensiv. Tavi Drăghici este una dintre ținte”, a precizat Petruescu.

La capitolul plecări îi consemnăm pe: Dalin Munteanu (care s-a angajat la București), Radu Motreanu (la Astra), Dragoș Cojocaru (la final de contract), Raul Vidrăsan, Mihai Ene, Cristian Ene și Octavian Ursu (cu împrumuturi la final), dar și Ionuț Plămadă.

Clubul nu mai vrea împrumuturi. „Din păcate, nu am reușit să ajungem la o înțelegere cu ei, dar și politica clubului s-a schimbat între timp. Încercăm să evităm jucătorii împrumutați de la alte echipe”, a mărturisit antrenorul.

Borbei e lăsat să plece dacă are o ofertă bună

Portarul de 16 ani Alex Borbei e aproape de un transfer în străinătate. „Borbei este jucătorul nostru, cu siguranță va fi jucătorul nostru. Dar, dacă apare o ofertă foarte bună atât pentru el, cât și pentru club, e posibil să-i dăm curs. Conform regulamentului, în momentul în care împlinește 16 ani, va deveni cu acte în regulă jucătorul nostru. Este obligat să semneze în momentul în care împlinește 16 ani”, a adăugat „Conferențiarul” despre această situație.

Primul amical al echipei va fi duminică dimineața, cu FC Bazoșu Vechi, echipă retrogradată din Liga a 4-a.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Anda DELIU și Poli Timișoara

Pe aceeași temă