Rapid și-a reluat antrenamentele cu 24 de jucători! Pancu a anunțat câte achiziții își mai dorește și a avut un mesaj pentru suporteri: „Nu așa-zisele staruri sau vedete”

În ziua în care și-a prezentat oficial noul președinte, în persoana lui Ovidiu Burcă, Rapid a susținut și primul antrenament pentru pregătirea sezonului de Liga 2, acolo unde va evoluat începând din luna august.

La reunirea efectuată la stadionul Regie, pe o căldură sufocantă, au participat 24 de jucători, printre care și trei dintre cele patru achiziții făcute până în acest moment: George Tudoran, Gabriel Dodoi și Alexandru Dulca. Matias Roskopf a fost învoit, la fel și Deivydas Matulevicius și Alexandru Duriță, în timp ce Alexandru Catrici este la lotul național de juniori.

Pe lângă aceștia, antrenorul Daniel Pancu și-ar mai dori încă patru-cinci achiziții pentru a definitiva lotul. Pancu e de părere că pentru a reuși promovarea are nevoie de cei mai buni jucători din Liga 2. „A fost foarte-foarte cald, dar jucătorii s-au descurcat bine, au revenit pregătiți, ambițioși, gata să pornească la un nou drum la sfârșitul căruia sperăm să fim în Liga 1. Nou-veniții sunt jucători foarte buni, de Liga a 2-a. Chiar dacă sunt tineri, sunt jucători cu experiență la acest nivel, jucători foarte buni. Eu știu de la antrenorii pe care i-am avut de-a lungul timpului că pentru a promova din Liga a 3-a în Liga a 2-a ai nevoie de cei mai buni jucători din Liga a 3-a, iar pentru a promova din Liga a 2-a în prima ai nevoie de cei mai buni jucători din Liga a 2-a. Eu zic că am transferat trei dintre cei mai buni jucători de Liga a 2-a din România, în acest moment, plus că aștept până la sfârșitul săptămânii să definitivăm lotul. Vor mai veni în jur de patru-cinci jucători, dintre care, obligatoriu, doi cu mare experiență”, a spus Daniel Pancu după ce a condus primul antrenament după promovare.

Până acum, giuleștenii au semnat cu George Tudoran și Gabriel Dodoi, ambii de la Pandurii Târgu Jiu, cu Alexandru Dulca, de la Luceafărul Oradea, și cu argentinianul Matias Roskopf.


Gabriel Dodoi s-a despărțit de CFR Cluj și a semnat cu Rapid. Ultima dată a fost împrumutat la Pandurii, club care l-a format

„Este, cu siguranță, cel mai tare sezon de Liga a 2-a. Avem forță și nu am frică de absolut nimic”

Pancu a anunțat că vrea să schimbe sistemul de joc. „Și cu lotul actual pot să spun că suntem departe de primele trei poziții. Sper ca până la finalul săptămânii să definitivăm lotul, pentru că este foarte important și pentru mine. Pentru că în primul rând voi schimba sistemul de joc. Am cerut un anumit profil de jucători și sper ca oamenii pe care îi am alături să rezolve această problemă până la finalul săptămânii”, a mai declarat antrenorul Rapidului.

Promovarea, acesta este principalul obiectiv al Rapidului pentru noul sezon, iar Daniel Pancu spune că următoarea ediție a Ligii 2 este cea mai puternică din istoria sa. „Poate suporterii noștri se așteaptă la nume, la așa-zisele staruri sau vedete. Nu. La Liga a 2-a este un altfel de fotbal. E nevoie de jucători foarte buni pentru Liga a 2-a. Într-adevăr, îmi doresc și jucători cu experiență și sper să se rezolve. Este, cu siguranță, cel mai tare sezon de Liga a 2-a, cu multe echipe de tradiție, importante în fotbalul românesc, cu mulți suporteri adunați laolaltă. Sunt convins că intensitatea, orgoliile care vor fi puse în teren, la astfel de jocuri, vor depăși cu mult intensitatea jocurilor de prima ligă. Este un test și pentru antrenorul Daniel Pancu și pentru toți antrenorii din Liga a 2-a. Nu mi-e teamă de nimic, în afară de Dumnezeu. Am încredere în potențialul meu, sunt susținut, sunt la un club cu suporteri extraordinari, avem forță și nu am frică de absolut nimic”, a mai spus Pancu.


Pancu a văzut motivație și ambiție la jucătorii săi, la primul antrenament de după promovarea în Liga 2

Se așteaptă răspuns de la Teixeira și Claudiu Herea

Alex Ioniță II nu va ajunge la Rapid. Însă, în schimb, există discuții cu Filipe Teixeira și Claudiu Herea.

„Alex Ioniță era imposibil de luat, având în vedere situația financiară, plus situația pe care o are la CFR Cluj. De Teixeira știu că în continuare așteptăm un răspuns de la el. Nu știu dacă mai vrea să joace sau nu, dacă mai are motivație sau nu să joace în România. E un jucător extraordinar. Din punct de vedere fizic stă foarte bine. E un profesionist desăvârșit. În opinia mea, mai poate juca doi ani la un nivel înalt.

Știu și despre Claudiu Herea că au fost discuții. Nu mă întrebați pe mine, nu eu am discutat cu el. Este un jucător foarte bun pentru Liga a 2-a”, a transmis Daniel Pancu.

Jucătorii prezenți la reunirea Rapidului:

portari: Virgil Drăghia, Ștefan Ciuculescu, Alexandru Tătaru;
fundași: Ionuț Voicu, Alexandru Iacob, Adrian Neacșu, Bogdan Manole, Alin Demici, Robert Băjan, Cătălin Oanea, Matei Babaua;
mijlocași: Lucian Goge, Alin Cârstocea, Cătălin Hlistei, Amir Jorza, Alexandru Dulca, Ștefan Pănoiu, Marian Drăghiceanu, Antonio Sefer, George Tudoran;
atacanți: Marian Vlada, Gabriel Dodoi, Gabriel Toma, Nichifor Georgescu.

Cantonamente la Brașov și Bolu, în Turcia, și șase amicale stabilite

În această vară, pentru pregătirea sezonului de Liga 2, formația alb-vișinie va efectua două cantonamente în luna iulie. Primul are loc în perioada 30 iunie – 5 iulie, la Brașov, iar în perioada 8-18 iulie vor merge în Turcia, la Bolu.

Până acum Rapid și-a stabilit șase dintre adversarii pe care îi va întâlni în meciurile amicale.

🆚 adversarul va fi anunțat ulterior (22 iunie)
🆚 Concordia Chiajna 🇹🇩 L2 (29 iunie, Chiajna)
🆚 Chindia Târgoviște 🇹🇩 L1 (5 iulie, cantonament Cheile Grădiștei)
🆚 Malatyaspor 🇹🇷 L1 (cantonament Bolu)
🆚 Sivasspor 🇹🇷 L1 (cantonament Bolu)
🆚 Gazișehir Gaziantep 🇹🇷 L1 (17 iulie, cantonament Bolu)
🆚 Hapoel Haifa 🇮🇱 L1 (22 iulie, Regie)
🆚 adversarul va fi anunțat ulterior (27 iulie)

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Rapid

Pe aceeași temă