Petrolul a terminat cu o victorie stagiul din Turcia, în fața celui mai dificil adversar întâlnit! Marcatorul golului a ieșit accidentat, ultima achiziție a fost integralist

Marius ANGHEL 08 Feb. 2019, 18:57 Pregătiri, amicale
  • Petrolul și-a încheiat, astăzi, stagiul de pregătire din Antalya cu o victorie, scor 1-0, în amicalul cu a șasea clasată din prima ligă ucraineană, FC Desna Chernihiv.
  • Golul decisiv al echipei ploieștene a fost reușit de nou-venitul Robert Moldoveanu.
  • Cu ocazia acestui joc a debutat la galben-albaștri și portarul Cezar Lungu.
  • Petrolul a înregistrat în cele patru amicale jucate în cantonamentul din Turcia o victorie, două egaluri și o înfrângere.


Jocul cu Desna a fost pentru Petrolul și cel mai puternic din stagiul din Turcia, împotriva echipei ucrainene care luptă pentru calificarea în play-off. Desfășurat pe terenul principal de la „Kremlin Fotbal Center” din Lara, baza unde formația prahoveană și-a desfășurat antrenamentele în acest cantonament, meciul a fost decis de execuția superbă a lui Robert Moldoveanu, care a înscris în chiar primul minut, cu un șut de la peste 25 de metri, ce l-a lăsat fără replică pe portarul advers.

Chiar și după deschiderea scorului, petroliștii au ținut ritmul și s-au bătut de la egal la egal cu ucrainenii de primă ligă. Desna n-a reușit să-și ceeze mari șanse să revină în joc, în timp ce jucătorii lui Cornățeanu au mai avut câteva ocazii de a înscrie, scrie Petrolul pe site-ul oficial. Malakyan (32) a trimis balonul în poartă, după o fază frumoasă de contraatac, însă reușita a fost anulată pentru un ofsaid la limită, iar, în repriza a doua, Kozoronis (75) a bătut înșelător o lovitură liberă, de la circa 25 de metri, dar balonul a lovit bara, fiind respins, mai apoi, de pe linia porții de un fundaș advers.

De partea cealaltă, acțiunile ofensive ale Desnei au fost neutralizate bine de către defensiva ploieșteană, iar atunci când a fost nevoie, Cezar Lungu, aflat la debutul său în tricoul Petrolului, a intervenit oportun, salvând în câteva situații dificile.

La noapte, Petrolul va pleca din Turcia spre casă, urmând să ajungă, în jurul orei 9:00, la București.

Robert Moldoveanu a ieșit accidentat, Marinescu și Sarris au fost menajați

Ca aspect negativ, marcatorul unicului gol, Robert Moldoveanu, a acuzat o entorsă la gleznă, la o fază la care a alunecat din cauza unei denivelări a gazonului, și a fost înlocuit în debutul părții secunde.

Altfel, Laurențiu Marinescu, cu o ușoară problemă la inghinali, și Georgios Sarris, care acuză o întindere musculară, au fost menajați.

Petrolul: C. Lungu – Borța (Alb. Olaru 84), Ghinga (cpt.), L. Cazan, Țigănașu – Cr. Pușcaș (M. Chindiriș 77) – Saim Tudor (Ștefănescu 46), Kozoronis, Malakyan (N. Popescu 46), Rob. Moldoveanu (Arnăutu 56) – Bg. Rusu (Al. Stoica 69)

Rezultate înregistrate de Petrolul în cantonamentul din Turcia:

Petrolul – FK Belasica 1-1
Petrolul – Drita Gjilan 0-1
Petrolul – Ansan Greeners   2-2
Petrolul – Desna Chernihiv 1-0

Foto și video: FC Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 08 Feb. 2019, 18:57 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă