ASU Politehnica a terminat amicalele cu un succes în Serbia. Ultima modă în Timișoara, transferuri de moldoveni. Fundașul care completează lotul alb-violeților

ASU Politehnica a câștigat cu 4-2 meciul amical jucat sâmbătă, în deplasare, cu locul 7 din seria Vojvodinei din Liga a 3-a sârbă, Radnicki Zrenjanin. În ziua meciului, clubul a anunțat și transferul unui nou jucător din Republica Moldova, Radu Rogac, pe postul de fundaș central.

Echipa lui Cosmin Petruescu a fost condusă la pauză. Sârbii au deschis scorul în minutul 4, prin Radosavljevic, dar timișorenii au egalat după 11 minute, după ce Mera a urcat în atac. Până la pauză, Jovanov i-a adus pe gazde în avantaj, cu un gol marcat în minutul 38. ASU Poli a dominat însă repriza a doua și a câștigat la o diferență de două goluri.

În minutul 48, Ignea a egalat cu un șut de la 20 de metri. Au mai înscris Cristian Dros, în minutul 60, și Alin Manea, în minutul 84. Alb-violeții au avut și destui absenți. Bogdan Vasile și Ionuț Coada au lipsit din cauza accidentărilor, iar Alvarenga și Lucas Fabricio nu au făcut deplasarea din cauza lipsei vizei.

ASU Politehnica: D. Munteanu – Jurj, Mera (Rogac), Scutaru, Cherecheș (Cojocaru) – Vidrăsan (Mih. Ene), Dros – A. Manea, Ignea (I. Plămadă), Schieb (Bedea) – Cr. Ene

„Vom reveni” la… Paștele cailor

De remarcat că, după ce ani de zile comunicare și transmiterea de informații presei a mers foarte bine la Politehnica, din această iarnă, standardele au coborât undeva la „retrogradare”. Meciul din Serbia a început sâmbătă, la ora 13:00, ora României. Pe site s-au urcat informații sâmbătă seara, mult după ora 20:00. Duminica dimineața, la ora 11:00, deși în rezumatul meciului se anunța „Vom reveni”, cel mai probabil, cu concluziile antrenorului, acest lucru nu s-a petrecut.

Alb-violeții au ajuns la opt transferuri

În dimineața meciului, clubul a legitimat un nou jucător. Este vorba de Radu Rogac (foto mic), fundaș central născut în 1995, din Republica Moldova. A jucat în cariera sa la Zaria Bălți, CF Ungheni, Petrocub Hîncești, în țara natală, iar apoi în Uzbekistan, la Dinamo Samarqand, și la Tarxien Rainbows, în Malta. Rogac a jucat la naționalele U17 și U19 ale Moldovei și are două selecții în amicale la naționala de seniori.

Cu acest transfer, ASU Politehnica are șapte transferuri parafate și încă unul „pe vine”, deoarece cu paraguayanul Alvarenga e o chestiune ce ține de documentele jucătorului. Au mai venit iarna aceasta Bogdan Vasile, Alin Manea, Mihai Ene, Cristian Dros, Radu Rogac și Claudio Kiala, care va fi, însă, împrumutat la CSM Lugoj.

Oricum, iarna aceasta, ambele Poli și-au făcut „plinul” de moldoveni. La ACS Poli au venit Eugen Sidorenco, Igor Țîgîrlaș și Vadim Calugher, iar la ASU au ajuns Cristian Dros și Radu Rogac.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: ASU Politehnica Timișoara

Pe aceeași temă