Alt test cu ruși, o nouă remiză pentru Petrolul! „Lupii”, din noul fără Hamza pe teren, au uitat să „muște”

Marius ANGHEL 07 Feb. 2020, 23:09 Pregătiri, amicale

Dacă în primul cantonament din Turcia, desfășurat la Belek, Petrolul a înregistrat doar victorii, trei la număr, în al doilea stagiu, acum la Side, unul în care stafful tehnic are ca obiectiv să pună la punct „partea de finalizare„, echipa ploieșteană dezamăgește. După remiza cu rușii de la FC Nizhny Novgorod (scor 1-1), „lupii” au terminat la egalitate și cu SKA Khabarovsk (scor 0-0), de această dată neînscriind deloc.

Petrolul a disputat, vineri, al doilea amical din al doilea stagiu de pregătire efectuat în această iarnă în Turcia și n-a mai reușit să marcheze. E pentru prima dată în acest an, în care a mai jucat alte cinci partide test. Acum în fața echipei antrenate de Costel Enache a fost tot o formație rusă, SKA Khabarovsk, ocupanta locului 8 din 20 în liga secundă. 

În acest test, Petrolul a avut destule ocazii de a înscrie, atât în prima, cât și în cea de-a doua. Marinescu (20 – șut de la 20 de metri, respins de portarul advers; 44 – șut, din interiorul careului, puțin pe lângă bara din dreapta; 58 – reluare din 10 metri, după o fază cursivă de atac, peste bara transversală) și Saim Tudor (35 – șut din afara careului, respins în corner de către Obukhov; 61 – lovitură liberă de la 22 metri, lateral dreapta, bătută puțin alături de colțul scurt) au avut cele mai clare oportunități, într-un meci în care formația venită tocmai din Orientul Îndepărtat a pus prea puține probleme defensivei „galben-albaștrilor”, a scris echipa ploieșteană în cronica postată pe site-ul oficial. De altfel, Petrolul este cea mai profesionistă echipă cel puțin din Liga 2 la capitolul comunicare și transmiterea informațiilor către public și suporteri. Rar găsești un club chiar în Liga 1 care să ofere, joc de joc, transmisie live, cronică, rezumat sau galerie foto.

„S-a terminat, în cele din urmă, 0-0, dar, dincolo de scorul înregistrat, rămâne senzația, tot mai accentuată, că „lupii” se află pe drumul cel bun, iar prestațiile sunt în creștere de la un joc la altul. Rămâne să așteptăm confirmarea de la următoarele meciuri”, a mai notat Ionuț Pană, ofițerul de presă al clubului ploieștean.

Hamza Younes și Armando Vajushi nu au jucat din cauza problemelor medicale

Nici în testul cu SKA Khabarovsk, la fel ca în cel precedent, Costel Enache nu l-a putut utiliza pe Hamza Younes. Acum nu a fost folosit nici mijlocașul Armando Vajushi. Ambii au fost indisponibili din cauza unor probleme medicale.

În rest, cu excepția lui Raul Avram, cel care, în baza principiului rotației portarilor, a stat astăzi, toți ceilalți jucători din lotul Petrolului au intrat pe teren la acest joc.

Petrolul: C. Lungu (Apostolachi 70) – Alb. Olaru (Bărboianu 62), Sîrghi (Ad. Nicolae 76), Manolache (Andr. Răuță 62), Țicu (Mih. Constantinescu 62) – Pierce (Meza Colli 62) – M. Bratu (Gab. Deac 62), Laur. Marinescu (R. Enache 62), Saim Tudor, Roige (Nițescu 62) – Arnăutu (Șt. Blănaru 50)

Următorul meci amical al Petrolului va avea loc sâmbătă, în compania liderului eșalonului secund din Serbia, FK Graficar Belgrad, la ora 14:00, ora României.

În precedentele jocuri test, echipa ploieșteană a obținut următoarele rezultate: 2-0 cu FK Kyzylzhar (L1 Kazahstan), 3-2 cu Budaorsi SC (locul 12 L2 Ungaria), 3-1 cu BFC Siofok (locul 6 L2 Ungaria), 5-0 cu SR Brașov și 1-1 cu FC Nizhny Novgorod (L2 Rusia).

Foto și video: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 07 Feb. 2020, 23:09 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă