Poli Iași, fără Claudiu Niculescu și mai mulți jucători titulari la Dumbrăvița, la meciul din Cupa României. Antrenorul a decis să nu facă deplasarea în Banat

Narcis POHOAȚĂ 26 Sep. 2022, 11:43 Cupa României
Poli Iași, fără Claudiu Niculescu și mai mulți jucători titulari la Dumbrăvița, la meciul din Cupa României. Antrenorul a decis să nu facă deplasarea în Banat

Deși a anunțat în mai multe rânduri că tratează Cupa României cu cea mai mare seriozitate, antrenorul Politehnicii Iași, Claudiu Niculescu, a luat o decizie care demonstrează contrariul.

Acesta a decis să nu facă deplasarea cu autocarul, la Dumbrăvița, alături de elevii săi, pentru meciul din Play-off-ul Cupei, trimițându-și în Banat doar ”secunzii”.

Claudiu Niculescu nu merge cu Poli Iași la Dumbrăvița, în meciul din Play-off-ul Cupei României

Niculescu a hotărât să rămână la Iași, alături de mai mulți titulari, pentru a pregăti meciul din campionat cu Minaur Baia Mare, din etapa a 8-a a Ligii 2.

Ca o comparație, în sezonul trecut, Poli Iași a avut tot o deplasare lungă în Cupa României, la Baia Mare, înaintea unui meci în deplasare în campionat, dar antrenorul de atunci, Costel Enache, a făcut deplasarea alături de echipă, în Maramureș.

18 jucători au făcut deplasarea la Dumbrăvița, alături de secundul Mugur Cornățeanu

După antrenamentul programat în Copou, duminică, în cursul dimineții, delegația ieșeană a plecat cu autocarul spre Dumbrăvița, din lot făcând parte 18 jucători.

Aceștia sunt Risto Jankov, Ianoș Brînză (portari), Ștefan Ștefanovici, Francisc Cristea, Antonio Dumitru, Christ Kuadio, Pawel Tomczyk, Mykhailo Plokhotnyuk, Viorel Lică, Octavian Cracea, Paul Fosu-Mensah, Alexandru Hrib, Anton Karachanakov, Tudor Telcean, Eric Finica, Robert Niamțu, Dimitri Ureche și Andrei Condurachi, ultimii doi fiind componenți ai echipei U18.

Jucătorii sunt însoțiți de antrenorul secund Mugur Cornățeanu și de preparatorul fizic Ștefan Rusu.

”Urmează o săptămână cu două jocuri foarte importante pentru clubul nostru. Ne interesează ambele competiții și vom lupta, cu succes sper, pe cele două fronturi. Am încredere în oricare dintre jucătorii din lot că, în momentul în care vor intra pe teren, își vor demonstra calitățile pentru care au fost aleși să reprezinte Politehnica Iași. Sper ca în săptămâna care urmează să ne bucurăm atât pentru o calificare în grupele Cupei României, cât și pentru un nou succes în campionat”, a declarat pentru site-ul clubului antrenorul principal Claudiu Niculescu, fără a explica însă decizia de a nu-și însoți echipa.

Cornel Șfaițer: ”Cupa României este o competiție pe care o tratăm cu maximă seriozitate”

Acesta a decis să rămână acasă împreună cu mai mulți titular, între care Knoflach, Tincu, Plămadă, Martac, Vașvari, Hunte, Marchioni, Harrison, Del Priore, Hlistei sau Alin Roman.

La rândul său, președintele Cornel Șfaițer a declarat că ”și Cupa României este o competiție pe care o tratăm cu maximă seriozitate, chiar dacă principalul obiectiv în acest sezon este în campionat. Membrii staffului tehnic și-au făcut bine temele, zic eu, astfel încât să nu se simtă lipsa lui Claudiu de pe bancă la Dumbrăvița. Am discutat și azi, înaintea plecării, cu antrenorii și jucătorii împreună cu managerul Florin Briaur. Toți știu ce au de făcut, ce ne dorim de la ei și sper să trecem cu bine peste această săptămână încărcată. Primul hop e marți, în Cupă, apoi, de miercuri, când vom fi în efectiv complet la pregătire, cu toții ne vom concentra pentru meciul cu Minaur Baia Mare.”

La finalul ediției trecute a Cupei României, Cornel Șfaițer, deși era oficial la Poli Iași, a fost prezent la finala Cupei României pe care Sepsi OSK, fosta sa echipă, a câștigat-o și a căbărât pe teren pentru a se bucura și fotografia cu jucătorii, conducerea și trofeul.

Dumbrăvița are jumătate din punctele strânse de Poli Iași în acest sezon de Liga 2

Poli Iași și CSC Dumbrăvița sunt colege în campionatul Ligii 2, iar după șapte etape moldovenii se află pe locul 4, cu 14 puncte, iar bănățenii sunt pe poziția a 15-a, cu 7 puncte.

Meciul direct din sezonul regular al eșalonului secund va avea loc tot pe stadionul ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița, în etapa a 13-a, în jurul datei de 5 noiembrie.

Foto: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 26 Sep. 2022, 11:43 Cupa României
Pe aceeași temă