Meciul din cupă CS Tunari – Metaloglobus, ”salvat” de un spectator să nu fie amânat. Ce s-a întâmplat după ce unul dintre arbitrii asistenți s-a accidentat, iar jocul nu avea arbitru de rezervă

Marius ANGHEL 24 Aug. 2021, 19:05 Cupa României
Meciul din cupă CS Tunari - Metaloglobus, ”salvat” de un spectator să nu fie amânat. Ce s-a întâmplat după ce unul dintre arbitrii asistenți s-a accidentat, iar jocul nu avea arbitru de rezervă

CS Tunari și Metaloglobus Bucureşti au fost martore la un eveniment rar întâlnit pe terenul de fotbal. În timpul jocului dintre echipa din Liga 3 și cea de Liga 2, în Faza a III-a a Cupei României, unul dintre arbitrii asistenți s-a accidentat. Cum jocurile din acest tur al competiției KO nu au arbitru de rezervă, partida a riscat să fie amânată pentru a doua zi. Numai că cele două formații au avut noroc, iar meciul a fost reluat după circa 25 de minute de pauză.

Arbitrul asistent George Turcu s-a accidentat la meciul de cupă CS Tunari – Metaloglobus și n-a mai putut continua

Meciul dintre CS Tunari și Metaloglobus a fost programat să se dispute pe stadionul Concordia din Chiajna, nu la Tunari. Totul a decurs normal până în minutul 10, când arbitrul asistent George Turcu (Bucureşti) a acuzat o accidentare și nu a mai putut continua jocul.

Partida a fost întreruptă și s-a decis să se reia a doua zi, din cauza faptului că meciurile din această fază a Cupei României nu beneficiază și de arbitru de rezervă, ci doar de central și doi asistenți, astfel că Turcu nu avea cum să fie înlocuit imediat în urma accidentării suferite.

  • O ambulanță SMURD i-a acordat lui George Turcu ajutor la stadion, iar verdictul inițial primit este întindere musculară.

Un spectator, arbitru, i-a luat locul accidentatului și jocul n-a fost amânat pentru a doua zi

Numai că cele două echipe au avut noroc și meciul a fost reluat după circa 25 de minute. În tribuna arenei din Chiajna, ca spectator, era prezent chiar un arbitru asistent, care s-a oferit să continue el să arbitreze la tușa 1, în locul accidentatului Turcu. Este vorba despre Ionuț Traian Neașcu (foto jos), originar din Drăgășani (Vâlcea), acum mutat la București și acum aflat în lotul de Liga 2.

S-a primit acceptul, iar partida s-a reluat cu Bogdan Dumitrache (Bucureşti) arbitru de centru, Ionuț Traian Neașcu (București) la tușa 1 și cu Marilena Cătălina Nan (Alexandria) arbitru asistent la tușa 2. Observator este delegat Raluca Elena Şerban (Popeşti – Vâlcea).

REZULTATELE meciurilor din Faza a III-a a Cupei României le poți vedea AICI

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-a-iii-a-12-meciuri-se-joaca-astazi-in-care-sunt-si-patru-echipe-din-liga-2-19197341

Marius ANGHEL 24 Aug. 2021, 19:05 Cupa României
Pe aceeași temă