„Fotbal de nivel profesionist vom mai avea la Vâlcea doar prin intervenția Statului și după schimbarea legislației”. Cum vede Lucian Munteanu lupta pentru promovare

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 27 Mar. 2017, 15:43 Special

Prezent, vineri, la meciul de Liga a 3-a de la Șirineasa, 1-1 cu Atletic Bradu, fostul manager al cluburilor Damila și CSM Râmnicu Vâlcea din perioada 2010-2016, Lucian Munteanu, a vorbit despre situația actuală din eșalonul secund, dar și despre șansele ca Vâlcea fotbalistică să renască.

Lucian Munteanu este sceptic în privința apariției în viitorul apropiat a unei noi echipe de Liga a 2-a la Vâlcea. „Fotbal de nivel profesionist vom mai avea la Vâlcea doar prin intervenția Statului și după schimbarea legislației. Trebuie creată o motivare a mediului privat de a sponsoriza activități sportive, dar și o modificare a legislației privind finanțările de la bugetul de Stat, fie că este Consiliul Local sau Consiliul Județean, altfel este foarte greu. Vâlcea poate avea echipă de Liga a 2-a tot printr-o asociere cu mediul privat, dar dacă sponsorii nu vor fi motivați, este greu. În momentul de față, SC Damila ne-a pus la dispoziție terenul Oltchim și susține activitatea copiilor și juniorilor!”, a spus Munteanu pentru Liga2.ro.

„Pentru locurile 2 și 3 cred că va fi o luptă strânsă între UTA, Mioveni și Târgoviște”

Retrasă în iarnă din Liga 2, CSM Râmnicu Vâlcea e fost singura echipă care a plecat până acum neînvinsă de pe terenul liderului Juventus, după un 0-0 obținut în toamnă, cu Jerry Gane pe bancă. „Juventus s-a cam desprins în favorită certă, o recomandă și diferența de puncte față de urmăritoare. Pentru locurile 2 și 3 cred că va fi o luptă strânsă între UTA, Mioveni și Târgoviște, iar Satu Mare are o reducere de turație. Cred va fi o luptă destul de încinsă și locurile 2 și 3 se pot decide chiar în ultima etapă. Pe lângă Juventus, mi-aș dori să promoveze sau să dea baraj Mioveni și Târgoviște. Eu am încredere în Mioveni, au cel mai bun antrenor din Liga a 2-a, pe Alex Pelici, dar are și un lot foate echilibrat. Îmi mai place valul tânăr de antrenori, precum Daniel Oprița sau Bogdan Andone”, a mai declarat fostul conducător al CSM-ului.

„Nu prea suntem obișnuiți fără fotbal la Râmnicu Vâlcea, dar trebuie să ne adaptăm situației”

Dacă Râmnicu Vâlcea a rămas fără fotbal, Lucian Munteanu monitorizează juniorii CSM-ului împrumutați la Șirineasa, dar și fotbaliștii vâlceni care au trecut prin Zăvoi. „Nu prea suntem obișnuiți fără fotbal la Râmnicu Vâlcea, dar trebuie să ne adaptăm situației. Suntem bucuroși că o parte din juniorii republicani de la CSM joacă la Șirineasa în Liga a 3-a, iar o parte din juniori cochetează cu Liga a 2-a sau joacă meci de meci la alte echipe de Liga a 3-a. Au fost câteva generații foarte bune, începând cu cea din ’96, făcusem progrese importante. Toate grupele CSM-ului înscrise în campionatele de juniori continuă competiția până în vară și vor juca pe terenul de la Oltchim. Republicanii B sunt acum pe locul 1, cu trei puncte avans față de locul 2, iar republicanii A sunt în primele cinci echipe, pentru că mulți juniori de acolo îi regăsim acum la Șirineasa. La satisfacții îi trecem și pe jucătorii trecuți pe la Vâlcea și care acum se regăsesc în Liga 1, cu preoponderență la Pandurii, iar o parte sunt la echipele de Liga a 2-a. Avem un nucleu puternic la Mioveni, unul puternic la Reșița, la Târgoviște îl avem pe Dumitrașcu, ne bucurăm pentru toate reușitele lor”, spune Lucian Munteanu.

Momente plăcute și marele regret

Pentru managerul Lucian Munteanu, cele mai frumoase momente rămân promovările consecutive cu Damila, până în Liga a 2-a: „Momentele plăcute au fost toate promovările consecutive cu Damila, apoi lupta pentru promovare cu CSM în primul an, când nu erau probleme financiare, dar și campionatul trecut, când am iernat pe primul loc. Regretul cel mai mare este ghinionul care l-am avut în primul an când am venit la Vâlcea, prin locul acordat de FRF direct în Liga a 2-a pentru Craiova, altfel am fi promovat noi.”

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 27 Mar. 2017, 15:43 Special
Pe aceeași temă