Focar de COVID-19 la Minaur Baia Mare! Echipa ratează meciul din Cupa României cu Fotbal Comuna Recea și pierde la ”masa verde”

Marius ANGHEL 07 Oct. 2020, 00:34 Cupa României
Focar de COVID-19 la Minaur Baia Mare! Echipa ratează meciul din Cupa României cu Fotbal Comuna Recea și pierde la ”masa verde”

Maramureșul ratează o nouă confruntare între Minaur Baia Mare și Fotbal Comuna Recea, de această dată în Cupa României între o echipă de Liga 3, respectiv alta de Liga 2. Partida care trebuia să aibă loc miercuri, de la ora 14:30, pe stadionul ”Viorel Mateianu” din Baia Mare nu va mai avea loc, deoarece Minaur are o multitudine de cazuri pozitive la COVID-19, astfel că e în imposibilitate de a juca. Meciul e neprogramat și va fi câștigat la ”masa verde” de echipa din Recea.

După Gloria Lunca Teuz Cermei – Șoimii Lipova, neprogramat de FRF din cauza faptului că echipa gazdă a primit două rezultate pozitive la COVID-19 și nu a avut în timp util acordul DSP să joace marți, nici meciul Minaur Baia Mare – Fotbal Comuna Recea nu va mai avea loc. Partida dintre cele două reprezentante ale județului Maramureș în Liga 3, respectiv Liga 2 a fost anulată și va fi câștigată la ”masa verde”, cu 3-0, de trupa din Recea.

Minaur Baia Mare are nouă cazuri pozitive de COVID-19 și cinci neconcludente, astfel că e neprogramată în Cupa României, contra celor de la Recea

Minaur n-a ascuns faptul că are pozitivi cu noul coronavirus nu mai puțin de ”nouă oameni de la echipă”, iar ”alte cinci persoane sunt cu semne de întrebare”, însă a comunicat greșit faptul că meciul cu Fotbal Comuna Recea din turul 3 al Cupei României va fi amânat.

Conform regulamentului, în Cupa României, meciurile care nu au loc din cauza cazurilor de COVID-19 nu sunt reprogramate, așa cum se întâmplă în campionat, ci sunt pierdute la ”masa verde” de echipa din cauza căreia nu se poate disputa confruntarea. Exemple sunt multiple în primele două tururi desfășurate deja.

În schimb, Minaur e în imposibilitatea de a juca și la finalul săptămânii, în etapa a 5-a a Ligii 3, astfel că îi va fi amânată partida cu SCM Zalău pentru o dată ulterioară.

”În mod cert, următoarele două meciuri pe care CS Minaur urma să le dispute vor fi amânate. Și asta pentru că nouă oameni de la echipă au ieșit “pozitiv” la testele efectuate în această săptămână, iar alte cinci persoane sunt cu semne de întrebare.

Partida programată miercuri, 7 octombrie, în Cupa României, cu ACS Fotbal Comuna Recea, va fi amânată, la fel cum se va întâmpla și cu meciul de sâmbătă, 10 octombrie, când băimărenii aveau programat meciul cu SCM Zalău, echipa de pe locul 2 în clasamentul seriei a 10-a din Liga 3”, anunță Minaur Baia Mare pe site-ul oficial.

Cât o privește pe Fotbal Comuna Recea, echipa nou-promovată în Liga 2 e din nou în urmă cu actualitatea. Trupa antrenată de Nae Constantin anunță pe pagina sa de Facebook că meciul cu Minaur are loc miercuri, de la ora 14:30.

Recea a câștigat barajul de promovare în Liga 2 chiar în fața Minaurului

Minaur Baia Mare și Fotbal Comuna Recea ratează, astfel, o nouă întâlnire directă, după ce cele două echipe din Maramureș s-au luptat în sezonul trecut, din postura de prim clasate în Seria a 5-a a Ligii 3, pentru promovarea în Liga 2 în urma unui baraj în dublă manșă. Cu 2-1 a câștigat Minaur în tur, cu 2-1 s-a impuns Recea în retur, în timpul regulamentar, iar promovata s-a decis la lovituri de departajare, acolo unde a avut câștig de cauză echipa din comuna Recea.

Rezultatele de marți din turul 3 al Cupei României

Foto: Paul Ursachi / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 07 Oct. 2020, 00:34 Cupa României
Pe aceeași temă