FC Hermannstadt a renunțat la participarea în Liga Elitelor U17 și U19, iar LPS Bihorul Oradea a profitat și i-a luat locul. Doar șase echipe din Liga 2 au reprezentante în competițiile ”under”

Răzvan STÎNGĂ 08 Aug. 2021, 15:49 Diverse
FC Hermannstadt a renunțat la participarea în Liga Elitelor U17 și U19, iar LPS Bihorul Oradea a profitat și i-a luat locul. Doar șase echipe din Liga 2 au reprezentante în competițiile ”under”

Cu gândul revenirii în Liga 1 cât mai repede, FC Hermannstadt a renunțat să se mai axeze și pe participarea în Liga Elitelor, în campionatele sub 17 și sub 19 ani. Sibienii au încheiat colaborarea cu Interstar Sibiu, școala de fotbal care îi reprezenta în cele două competiții ”under”.

FC Hermannstadt, fără reprezentantă în Liga Elitelor 

Încetarea raporturilor contractuale dintre FC Hermannstadt și Interstar Sibiu a fost făcută publică după ce FC Hermannstadt a retrogradat în Liga 2. Astfel, aceasta din urmă a anunțat Federația Română de Fotbal că va lăsa două locuri libere în cele două campionate destinate tinerilor, la U17 și U19. Pozițiile vacante vor fi luate de LPS Bihorul Oradea, în Seria Vest.

În urma acestei decizii a FC Hermannstadt, Interstar Sibiu și-a exprimat dezamăgirea pentru încetarea colaborării, precizând că înscrierea în Liga Elitelor a fost obținută cu greu, iar acum se renunță ușor la cele două locuri.

MUNCA DEPUSA DEGEABA

SIBIUL RENUNȚĂ LA DREPTUL DE A JUCA ÎN LIGA ELITELOR LA JUNIORI U19 SI U17

AFC Hermannstadt, reprezentanta Sibiului, în Liga Elitelor U19 si U17, cel mai important campionat din România la nivel de juniori, s-a retras din competiție.

Dreptul de a participa în cea mai bună competiție de juniori organizată de FRF și supervizata de UEFA, se câștigă cu foarte multă trudă. Echipele care participă in Liga Elitelor U19 si U17 trebuie în mod obligatoriu să treacă prin procesul de Clasificare al Academiilor, punctajul obținut în urma evaluării Academiei clubului fiind hotărâtor în a obține sau nu, dreptul de a participa.

Interstar Sibiu a participat ani în șir în Liga Elitelor U19 sau U17, apoi, în urma parteneriatului cu AFC Hermannstadt a pierdut acest drept, însă nu a abandonat lupta și a căutat, sub toate aspectele, ca în cel mai scurt timp să pună la punct pentru FCH un Centru de Copii și Juniori puternic, care să confere juniorilor sibieni legitimați la Hermannstadt să participe in elita României. Acest lucru a fost reușit în acest an.

Din păcate, dreptul obținut în 2021, cu multă muncă , a fost cedat.

FC Hermannstadt, după încetarea contractului de colaborare cu Interstar din aceasta vară , fie nu a reușit, fie nu a găsit soluții sau nu a dorit ca de acest drept să beneficieze fotbalul juvenil sibian.

Reamintim că , anual, primele 24 de Academii din România cu punctajul cel mai mare, sunt acceptate în Liga Elitelor.

FC Hermannstadt (in colaborare și cu aportul substanțial al Interstarului) s-a clasat pe locul 19 cu un total de peste 74 de puncte din maximul de 100.

Din nefericire s-a renunțat la dreptul de participare, astfel ca Sibiul este out din cea mai mare și importantă competiție din România, acolo unde foarte multe cluburi își doresc sa evolueze, însă nu întrunesc condițiile”, a precizat Interstar Sibiu, într-un comunicat emis pe pagina de Facebook.

Caius Bara, președinte Interstar Sibiu: ”Constatăm cu tristețe că Sibiul nu mai beneficiază de un loc la masa bogaților din fotbalul la juniori”

Caius Bara, președintele Interstar Sibiu, și-a exprimat și el dezamăgirea pentru faptul că Sibiu nu va mai avea echipe în Liga Elitelor U17 și U19:

Colaborarea noastră cu Hermannstadt a încetat din mai multe motive. Decizia încetării relațiilor cu clubul de Liga 1 am luat-o din iarnă, cu mult înaintea perioadei de evaluare a academiilor. Acest lucru nu ne-a împiedicat să facem lucrurile bine și corect, asa cum este normal, astfel încât Academia FCH, a cărei înființare conducerea clubului Hermannstadt a anunțat-o încă din vara trecută, să poată beneficia de un loc în Elită.

Eforturile comune au fost răsplătite, iar FCH avea dreptul de a juca în Liga Elitelor în sezonul actual. Munca noastră, puțină sau multă, indiferent cum va fi catalogată, și-a atins scopul. Colaborarea dintre Hermannstadt și Interstar a mai lăsat un lucru bun în urmă, pe lângă multe altele.

Din păcate, la ora aceasta, constatăm cu tristețe că Sibiul nu mai beneficiază de un loc la masa bogaților din fotbalul la juniori, iar acest lucru bun a dispărut. S-a renunțat prea ușor și prea repede la acest drept, iar acest lucru reprezinta o mare pată neagră pentru oraș.

Motivul? Noi nu îl știm, dar oricare ar fi fost acesta, cu siguranță nu face cinste fotbalului sibian”.

Șase echipe din Liga 2 au reprezentante în Liga Elitelor 

Astfel, în noul sezon al Ligii Elitelor U17 și U19 vor lua startul 24 de echipe, dintre care șase cu cluburi de seniori în Liga 2, după cum urmează: Farul, FCSB, FK Csikszereda, Concordia Chiajna, FC Voluntari, CFR Cluj, Team Sport București, Universitatea Craiova, Dinamo, Poli Timișoara, UTA, Academica Clinceni, Steaua, Ripensia, FC Botoșani, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Gaz Metan Mediaș, LPS Buzău, ”U” Cluj, Viitorul Cluj, LPS Banatul Timișoara, Poli Iași, Kids Tâmpa Brașov, LPS Oradea.

În sezonul trecut, întrecerea de la U17 a fost câștigată de fosta Viitorul Constanța, scor 5-1 în finala cu UTA, în timp ce la U19 a câștigat FK Csikszereda, după 2-1 în ultimul act cu fosta Viitorul Constanța.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-poli-iasi-concordia-chiajna-meciul-vedeta-al-diminetii-se-joaca-si-la-timisoara-slobozia-si-braila-19194801

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-a-avut-probleme-cu-unirea-constanta-doar-o-repriza-in-a-doua-a-defilat-marius-maldarasanu-mi-a-fost-frica-de-acest-meci-reactia-antrenorului-fata-de-evolutiile-lu-19194712

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-e-o-echipa-care-sufera-iar-ianis-zicu-recunoaste-obiectivul-e-sa-facem-puncte-si-sa-avem-liniste-dupa-0-2-cu-fc-hermannstadt-antrenorul-a-lasat-de-inteles-ca-sit-19194716

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 08 Aug. 2021, 15:49 Diverse
Pe aceeași temă