Doliu în fotbalul românesc | Moartea dinamovistului Patrick Ekeng a dus la amânarea meciurilor din Liga 2 și 3 din acest weekend

Marius ANGHEL 07 May. 2016, 01:53 Special
Doliu în fotbalul românesc |** Moartea dinamovistului Patrick Ekeng a dus la amânarea meciurilor din Liga 2 și 3 din acest weekend

UPDATE: FRF a reconfirmat sâmbătă dimineață că meciurile din campionatele Ligii 2 și 3 ce ar fi trebuit să se dispute sâmbătă și duminică au fost amânate pentru o dată ce încă nu a fost anunțată. Comitetul de Urgență al FRF a decis amânarea tuturor evenimentelor ce urmau să se desfășorare în perioada 7-9 mai.

Iată comunicatul:

„În conformitate cu dispozițiile art. 36 din Statutul Federației Române de Fotbal, Comitetul de urgență compus din Răzvan Burleanu, Președinte FRF, Gino Iorgulescu, Prim-vicepreședinte FRF, Octavian Goga, Vicepreședinte FRF, hotărăște:

– Ca urmare a tragediei din timpul desfășurării jocului Dinamo 1948 SA București – FC Viitorul, în urma căreia fotbalistul Patrick Ekeng s-a stins din viață, toate jocurile din cadrul competițiilor organizate de Federația Română de Fotbal (Liga a 2-a, Liga a 3-a, Liga Elitelor, Campionatele Naționale de Juniori, partide de fotbal în sală și fotbal feminin) în perioada 07 – 09 mai 2016 se amână.

– Din aceleași motive, Finala Cupei României programată inițial pentru data de 10 mai 2016 se amână și urmează a se desfășura la data de 17 mai 2016.

– Cheltuielile de deplasare (transport, cazare, masa) efectuate de echipele ce urmau să dispute în această etapă partide în deplasare vor fi decontate de Federatia Romana de Fotbal în baza facturilor emise până la data actualei decizii a Comitetului de Urgență”.

Și pe site-ul oficial al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) a fost publicat sâmbătă dimineață un comunicat în care oficialii delegați în acest weekend la jocuri, arbitri și observatori, li se transmite să nu se prezinte la meciuri.

„Comisia Centrala a Arbitrilor își exprimă condoleanțele și regretă dispariția zguduitoare a fotbalistului Patrick Ekeng. Arbitrii, arbitrii asistenți și observatorii de arbitri sunt rugați să nu facă deplasarea la jocurile unde au fost delegați. Federația Română de Fotbal va anunța ulterior date de disputare la aceste jocuri”, se arată în comunicatul CCA.
 


 

Oficialii Federației Române de Fotbal au decis, vineri noapte, după tragedia petrecută în timpul meciului Dinamo – FC Viitorul, ca partidele ce ar fi trebuit să se dispute sâmbătă și duminică în campionatele Ligii 2 și 3 să fie amânate pentru o dată nestabilită deocamdată. Decesul dinamovistului Patrick Ekeng a băgat fotbalul românesc în doliu.

„La doar 26 de ani, în timpul partidei de Liga I dintre Dinamo București și Viitorul Constanța, fotbalistul Patrick Ekeng s-a prăbușit pe teren. Medicii au constatat, ulterior, decesul jucătorului. Federația Română de Fotbal își exprimă condoleanțele față de familia fotbalistului, colegii lui de echipă și toți reprezentanții clubului Dinamo București.

Finala Cupei României 2015/2016, programată pe 10 mai 2016, se amână și va fi disputată la o dată ulterioară, ce va fi fixată împreună cu reprezentanții cluburilor finaliste.

Toate meciurile din competițiile organizate de Federația Română de Fotbal în acest final de săptămână, din Liga 2, Liga 3, Liga Elitelor, Campionatele Naționale de Juniori, partide de futsal și fotbal feminin, vor fi, de asemenea, amânate. Cheltuielile de deplasare și cazare ale echipelor ce urmau să dispute în această etapă partide în deplasare vor fi achitate de Federația Română de Fotbal”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul FRF.

Sâmbătă și duminică dimineață erau programate să se desfășoare meciurile din etapele 6 și 5 din play-off-ul, respectiv play-out-ul Ligii 2. Sâmbătă, de la ora 18:00, ar fi trebuit să se dispute ultimele meciuri rămase în cadrul etapelor 23 (Seriile 1, 2, 3 și 5) și 26 (Seria 4) din campionatul Ligii 3.

 

Marius ANGHEL 07 May. 2016, 01:53 Special
Pe aceeași temă