Vestea excelentă primită de Foresta. Clubul retrogradat în Liga 3 a aflat bugetul pe care se bazează din partea autorităților locale pentru a lupta pentru promovare

Marius ANGHEL 23 Jun. 2018, 10:28 Stiri
Vestea excelentă primită de Foresta.** Clubul retrogradat în Liga 3 a aflat bugetul pe care se bazează din partea autorităților locale pentru a lupta pentru promovare

Foresta Suceava a retrogradat din Liga 2, iar șansele să-și continue activitatea păreau mici, având în vedere că clubul a ajuns din nou să aibă datorii mari la Fisc, fapt ce a dus la blocarea finanțării din partea Consiliului Local. Imediat după ce se pica în Liga 3, conducătorii echipei au emis un comunicat de presă în care anunțau că nu vor părăsi clubul, vor avea în continuare sprijinul primarului și vor lupta pentru promovare.

Răspunsul a venit în ședința de joi a Consiliului Local Suceava. Aleșii locali au votat ca Forestei să i se aloce un buget de 800 de mii de lei pentru a doua jumătate a acestui an. Pentru a intra totuși în posesia banilor, conducătorii clubului retrogradat în Liga 3 trebuie mai întâi să facă dovadă plății datoriei către Fisc.

„Eu am propus să le dăm 600.000 din cei 1.200.000 de lei, pentru că este aproape jumătatea anului și nu mai pot accesa banii din urmă. Investitorii m-au rugat însă să le dăm 800.000 de lei, pentru că vor să aducă niște jucători, astfel încât echipa să se instaleze pe un loc de promovare încă din primele etape”, a explicat primarul Ion Lungu, citat de Gazeta de Suceava.

Potrivit aceleiași surse, zilele trecute, edilul șef Ion Lungu s-a întâlnit cu finanțatorii Forestei, Ion Lozovan și George Negură, iar aceștia din urmă i-au transmis primarului Sucevei că echipa se va înscrie la startul noului sezon al Ligii a 3-a și va avea ca obiectiv promovarea.

În aceste condiții, sunt șanse mari ca și antrenorul Florentin Petre să continue la Foresta, după ce dinamovistul condiționase rămânerea sa la Suceava de rezolvarea problemelor financiare și asigurarea unui buget care să permită lupta la promovare.

Foresta a încheiat sezonul de Liga 2 pe locul 18, ultimul rămas activ, cu 33 de puncte, cu șapte mai puțin decât Dacia Unirea Brăila, prima echipă aflată deasupra liniei roșii.

Foto: Gazeta Sv

 

Marius ANGHEL 23 Jun. 2018, 10:28 Stiri
Pe aceeași temă