Întâlnirea virtuală dintre „U” Cluj și Dinamo a strâns din vânzarea biletelor o sumă impresionantă. Clujenii au anunțat câți banii au strâns și cui îi vor dona

UPDATE 1: Evenimentul caritabil organizat de clubul Universitatea Cluj prin meciul virtual care a avut loc miercuri seară între „U” Cluj și Dinamo, în jocul FIFA 20 Pro Clubs, poate fi numit un succes. 4.418 bilete virtuale au fost achiziționate de suporterii celor două echipe, iar banii strânși, 22.090 lei, vor fi donați Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, pentru a ajuta personalul medical în lupta cu noul coronavirus.

Cât privește „dubla” întâlnire dintre „U” Cluj și Dinamo, deși inițial nu s-a transmis că ar fi vorba de mai mult de o singură partidă virtuală, fiecare echipă a obținut o victorie. În primul joc s-au impus „câinii” cu 2-1, după ce au întors scorul, iar în al doilea au câștigat clujenii cu 1-0.

„26 de mii de oameni au urmărit spectacolul virtual oferit de FC Universitatea Cluj eSports și Dinamo București.

Cele două echipe și-au împărțit victoriile în cele două jocuri caritabile ce s-au disputat în această seară.

În prima partidă, care a început la 21:30, „Câinii roșii” au reușit să întoarcă scorul și s-au impus cu 2-1, după ce au fost conduși de către cei de la „U”.

„Studenții” au reușit să se răzbune în al doilea meci al serii, pe care și l-au adjudecat cu 1-0, după un joc echilibrat și spectaculos.

Însă ceea ce s-a întâmplat pe teren trece în plan secund. Într-o perioadă extrem de grea pentru toată lumea, suporterii Universității au ieșit din nou la rampă! Le mulțumim atât lor, cât și celor două echipe care au jucat în această seară, în care am demonstrat că împreună putem face multe pentru cei aflați în prima linie a războiului cu virusul nemilos.

În urma acestui eveniment, la care au fost vândute 4.418 bilete virtuale, FC Universitatea Cluj va dona 22.090 lei Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, pentru a ajuta personalul medical în lupta cu noul coronavirus”, a anunțat „U” Cluj pe pagina sa de Facebook.

–––––––––––––––––––

UPDATE: S-au vândut 4500 de bilete la meciul virtual dintre „U” Cluj și Dinamo.

Suporterii echipelor „U” Cluj și Dinamo cumpără în continuare bilete virtuale pentru meciul virtual de FIFA 20 Pro Clubs programat în această seară, de la ora 21:30.

Un tichet costă 5 lei și încă se mai pot achiziționa de pe site-ul bilete.ro, până la ora începerii meciului. Astăzi, în jurul amiezii, erau vândute 4500 de bilete, ceea ce înseamnă că peste 22.000 de lei vor merge către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj, pentru cumpărături necesare în lupta cu noul coronavirus.

–––––––––––––––––––

Oficialii clubului Universitatea Cluj au venit cu o inițiativă unică până acum. Nu doar că au încercat să-și anime fanii cu o partidă de FIFA 20 Pro Clubs între „U” și Dinamo, dar au decis să și vândă bilete pentru acest meci virtual. Biletele sunt și ele virtuale, meciul putând fi urmărit chiar și fără să-ți achiziționezi un tichet, doar că banii adunați vor fi donați Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Partida se va juca miercuri, de la ora 21:30, și biletele, puse la vânzare la un cost de 5 lei, se pot achiziționa de pe site-ul bilete.ro. La Tribuna 1 Oaspeți biletele au fost „epuizate”.

Surpriza plăcută o reprezintă numărul mare de fani ai celor două echipe care au îmbrățișat ideea. Peste 3.000 de bilete virtuale s-au vândut până marți. Asta înseamnă că peste 15.000 de lei vor putea fi donați deja în ajutorul medicilor care luptă cu cazurile de coronavirus.

„Mă așteptam să se vândă multe tichete. Când este vorba de suporterii lui U Cluj și Dinamo este normal să existe mobilizare. În plus, există și o solidaritate și tot timpul a fost o legătură strânsă între cele două formații. Acum intervine și solidaritatea față de cei care luptă cu boala. Cu toții am cumpărat bilete. Și jucătorii și staff-ul și cei din conducere”, a spus, pentru Liga2.ro, Daniel Stanciu, directorul general al „U” Cluj.

Mobilizarea este una exemplară, mai ales că cele două echipe n-au jucat multe meciuri cu peste 3000 de spectatori în tribune în acest sezon. De fapt, în Liga 1 sunt doar patru echipe care au avut o medie de peste 3000 de bilete vândute la partidele din actualul sezon: U Craiova, FCSB, Dinamo și CFR Cluj.

„Cât timp noi #stămacasă, există în fiecare spital din țară oameni care luptă până la epuizare pentru sănătatea și siguranța noastră, pentru viitorul nostru. Pentru noi viața continuă să fie despre fotbal, însă cum trebuie să ne adaptăm situației, am trecut la dreptunghiul verde de pe ecran. Alături de echipa FC Universitatea Cluj eSports vom readuce, miercuri, de la 21:30, emoțiile unui duel de tradiție al fotbalului românesc, „U” Cluj – Dinamo, de data asta în FIFA 20 Pro Clubs (11 vs 11), iar voi ne puteți susține din tribuna virtuală. Banii strânși vor fi donați Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj, pentru a-i sprijini în lupta cu noul coronavirus.

Evenimentul va consta într-o dublă manșă între cele două echipe de FIFA Pro Clubs și va fi transmis live pe pagina noastră de Facebook și pe canalul de YouTube Universitatea Cluj eSports.

Biletele „virtuale” pentru derby.
https://www.bilete.ro/fc-universitatea-cluj-dinamo-bucuresti/fc-universitatea-cluj-dinamo-bucuresti-meci-fifa-20-pro-clubs-25-mar-2020?fbclid=IwAR2tUqnCDrKhH55ceiXapNinrRaoicDqTMcdXXRHbNCKs6MJVL2Cn0NZ8Lo„, e anunțul clubului „U” Cluj.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: FC Universitatea Cluj

Pe aceeași temă