Rapid poate începe noul sezon al Ligii 1 cu 6 puncte depunctare. Încă trei echipe au fost penalizate de Comisia de Licențiere

Marius ANGHEL 25 May. 2016, 13:07 Special
Rapid poate începe noul sezon al Ligii 1 cu 6 puncte depunctare.** Încă trei echipe au fost penalizate de Comisia de Licențiere

Instanța de Fond a Comisiei de Licențiere a Federației Române de Fotbal a decis astăzi, 25 mai, să aplice penalizări pentru patru echipei care și-au depus dosarele pentru obținerea licenței pentru următorul sezon al Ligii 1. Sancțiunile sunt din pricina restanțelor salariale.

CFR Cluj va începe sezonul viitor de Liga 1 cu un handicap de 9 puncte, în timp ce echipele Rapid București și ASA Târgu Mureș vor avea la startul campionatului un minus de 6 puncte. Și Petrolul Ploiești a fost depunctată cu 6 puncte și amendată cu 120.000 de lei, însă ea a retrogradat în Liga 2. Deciziile nu sunt definitive, putând fi atacate cu recurs.

ASA Târgu Mureș va primi această penalizare din cauza datoriilor pe care le avea înainte de intrarea în insolvență, în timp ce oficialii echipei CFR Cluj au anunțat că au făcut deja recurs la decizia Comisiei de Fond a Sistemului Național de Licențiere. „Am fost înștiințați în legătură cu această depunctare și am și formulat recursul, iar termenul de judecată este programat mâine (joi- n.r.). Cel puțin trei dintre cele nouă puncte aplicate sunt o greșeală. Eu zic că avem dreptate. Penalizarea vine ca urmare a unor restanțe salariale”, a afirmat Mureșan, pentru DigiSport.

Rapid nu e sigură încă dacă FRF va aplica sancțiunea de 6 puncte penalizare din acest sezon dictată de FIFA, din cauza unei datorii către Rhema Obed. Giuleștenii susțin că au plătit suna de 56.155,29 euro, dar fotbalistul nu a trimis dovada plății spre forul mondial.

Articol scris de Claudiu GIURGEA (Mediafax)
Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 25 May. 2016, 13:07 Special
Pe aceeași temă