UTA a trecut la limită de Lipova și merge mai departe în Cupa României. Laszlo Balint: „Sunt total nemulțumit de multe din momentele jocului”

Marius ANGHEL 28 Aug. 2019, 12:25 Stiri

Cu excepția lui Salka și Opric, Laszlo Balint a utilizat cu Șoimii Lipova, în Turul 3 al Cupei României, absolut toți jucătorii apți din lot care au evoluat mai puțin sau deloc în primele patru runde ale Ligii 2. Scopul a fost atins, calificarea în turul următor după o victorie cu 1-0, prin golul marcat de Cristian Bustea în minutul 8, însă antrenorul „roș-albilor” nu a putut să-și laude echipa pentru prestația de pe arena din Podgorie.

Terenul prost a fost și el o cauză a evoluției palide a UTA-ei, însă Balint a mai identificat și alte probleme. „Până la urmă, este important rezultatul, am reușit o calificare fără gol primit. Altfel, sunt total nemulțumit de multe din momentele jocului, pentru că am avut momente în care am arătat ca o echipă fără personalitate și treaba asta trebuie să se schimbe. În momentul în care am pus mingea jos, am arătat puțin altfel și am avut și acea construcție progresivă pe care am dorit-o. E adevărat că și terenul a fost de o calitate mai puțin bună, dar nu asta este important. Un câștig pe care trebuie să-l evidențiez este Vulturar, un copil cu potențial foarte mare, mă bucur că a avut un joc reușit, cu mici greșeli, dar inerente pentru vârsta lui și trebuie să-l încurajăm. Mă bucur că a făcut un joc bun și asta trebuie să-i dea încredere pe mai departe. Ivan, Deta sunt jucători care au avut probleme astăzi, împotriva unui adversar foarte bun. De altfel, trebuie să felicit Șoimii Lipova pentru că astăzi a arătat ca o echipă matură, o echipă ce ne-a pus probleme, chiar dacă fără foarte mari ocazii, dar cel puțin pe momentul posesiei ne-au pus probleme. La fundașii laterali am avut probleme, Deta a fost depășit în multe rânduri, iar Ivan a fost până la urmă și eliminat. Trebuie să învățăm din aceste lucruri, ei trebuie să înțeleagă că, dacă vor să evolueze la UTA, o echipă care se bate la locurile fruntașe în liga secundă, atunci trebuie să fie și să fim buni în astfel de jocuri. Adică, să avem personalitate, tupeu, să iasă la suprafață valoarea lor”, a spus, citat de Sport Arad, Laszlo Balint la finele disputei de la Pâncota.

Problema medicală a lui Stancu, dar și prestația mai puțin reușită a lui Hrezdac la Timișoara, i-ar fi putut da de gândit puțin „principalului” utist, în sensul că – poate – ar fi apelat la un fundaș lateral dintre juniori cu Snagovul. Poate de aceea l-a și trimis pe Tomozei în banda stânga, acolo unde acesta mai jucase în cariera sa, dar planurile sale oricum au căzut odată cu evoluția mai ștearsă a lui Deta și eliminarea lui Răzvan Ivan. „El nu are drept de joc sâmbătă, în schimb pe Stancu sperăm să-l recuperăm și să fie apt sâmbătă. De fapt, acesta și este prognosticul staffului medical. Treaba noastră e să găsim cea mai bună formulă pentru jocul de sâmbătă, când sunt esențiale cele trei puncte”, a mai punctat fostul fundaș.

Între fotbaliștii debutați pe arena din Podgorie au fost și ultimii sosiți, foști prim-divizionari, mijlocașul Romario Moise și atacantul Alex Ioniță. „Sunt jucători cu calitate certă, sunt convins că vor aduce un plus atât valoric, cât și din punct de vedere al experienței pe care o au în teren și în vestiar. Ambii au făcut un joc bun, se vede că Alex este puțin în urmă cu pregătirea, însă s-a luptat, a reușit să facă ceea ce i-am cerut din punct de vedere tactic. Și Romario a făcut un joc bun, chiar a avut două situații foarte bune de a marca. Este clar că trebuie să se integreze ușor-ușor în colectiv”, a afirmat Balint despre cei doi elevi de-ai săi.

„Toate competițiile sunt la fel de importante”

Își propune UTA un parcurs lung în Cupa României? „Luăm fiecare meci în parte, pentru mine toate competițiile sunt la fel de importante. Chiar dacă astăzi au jucat mulți jucători care au evoluat mai puțin în campionat, asta nu înseamnă că nu tratăm cu maximă responsabilitate și Cupa, indiferent cu cine vom pica în turul următor. Eu am mai spus-o, fiecare jucător din lot este la fel de important și trebuie să-și demonstreze valoarea și în astfel de jocuri. Trebuie să abordăm jocul cu Snagov cu o altă atitudine față de cel cu Ripensia, îmi doresc mai mult de la echipa mea, mai multă responsabilitate”, a fost concluzia lui Gyuszi Balint.

În turul următor, UTA are mari șanse să întâlnească echipa ce merge mai departe din duelul Criș – Cermei, de astăzi, sau alte divizionare terțe din zonă, CSC Sânmartin (Bihor) sau Ghiroda și Giarmata Vii (Timiș).

UTA, în meciul de Cupă cu Șoimii Lipova: Bolboașă – Rz. Ivan, Melinte, Șeroni, Deta (Tomozei 74′) – Vulturar, R. Moise – Bustea, Dam. Isac (Miculescu 83′), Oroian – Al. Ioniță (Cip. Rus 68′)
Rezerve neutilizate: Opric – Szalka, Oct. Ursu, Hrezdac
Eliminat: Răzvan Ivan 84′ (cumul de cartonașe galbene)

CITEȘTE și: Sabău a remarcat jocul de posesie al Lipovei contra UTA-ei, dar: „Avem probleme la finalizare și cu maturitatea echipei”

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 28 Aug. 2019, 12:25 Stiri
Pe aceeași temă