Liderul Ligii 2, eliminat din Cupa României! „Invincibilii” lui Ilie Stan n-au putut marca împotriva concitadinei din Liga 3, Metalul

Marius ANGHEL 29 Aug. 2019, 15:08 Stiri

Fără greșeală în campionat în primele patru etape, din care a ieșit cu punctaj maxim și un golaveraj 12-1, care o ține pe locul 1 pentru a doua oară consecutiv, nou-promovata SCM Gloria Buzău s-a făcut de râs, miercuri seară, în Cupa României. Echipa lui Ilie Stan nu a fost în stare să înscrie timp de 120 de minute împotriva formației de Liga 3 Metalul Buzău, însă nici la loviturile de departajare nu și-a dovedit superioritatea dată de liga în care joacă.

Cu toate că a trimis pe teren un prim „11” format din jucători care au evoluat mai puțin sau deloc în debutul de campionat, SCM Gloria Buzău ar fi trebuit să defileze cu concitadina Metalul, o formație care abia în weekendul trecut a jucat primul meci oficial în acest sezon de Liga 3. Numai că jucătorii utilizați de Ilie Stan și-au dezamăgit antrenorul, când ar fi trebuit să-l convingă de faptul că merită șanse să joace mai mult în Liga 2.

Fără gol marcat în cele 90 de minute de pe terenul sintetic din Crâng, meciul a intrat în prelungiri, unde nici acolo nu s-a înscris. S-a trecut apoi la loviturile de departajare, unde jucătorii Metalului au dovedit mai mult sânge rece. S-au impus cu 3-2 după reușitele lui Patrick Benga, Andrei Grăjdan și Cătălin Bardaș, respectiv Richardo Mihalache și Branislav Luptak, pentru Gloria. Au ratat de la punctul cu var Constantin Ispir, pentru Metalul, respectiv Adelin Pîrcălabu, Daniel Vîlsan și Ciprian Perju, pentru divizionara secundă.

Astfel, Metalul Buzău a trecut în Faza a IV-a a Cupei României, unde va întâlni o nouă divizionară secundă, în timp ce SCM Gloria Buzău a ieșit din competiție după chiar primul meci și nu-i rămâne în acest sezon decât să se concentreze pe campionat, acolo unde chiar dacă termina pe una dintre pozițiile promovabile nu poate ajunge în Liga 1, fiindcă este club de drept public, iar regulamentul interzice ca o astfel de entitate să ajungă în prima ligă.

Pentru SCM Gloria urmează meciul de pe teren propriu de sâmbătă, de la ora 11:00, cu CS Mioveni (locul 3), în cadrul etapei a 5-a a Ligii 2. În timp ce pentru Metalul Buzău urmează meciul de sâmbătă, de la ora 18:00, la Viitorul Ianca, în etapa a 2-a a Ligii 3, Seria 2.

Echipa folosită de Ilie Stan în meciul de cupă cu Metalul Buzău: Stoian – Catană, Ceaușel (cpt.), Konate, Nedelea, Luptak, R. Mihalache, Andr. Enescu (Perju), M. Constantinescu (Fl. Cazan, Camara), Godin (Vîlsan), Pîrcălabu.

TOATE REZULTATELE înregistrate în Faza a III-a a Cupei României le poți vedea doar AICI

Foto: Gloria Buzău Fotbal

Marius ANGHEL 29 Aug. 2019, 15:08 Stiri
Pe aceeași temă