FRF s-a sesizat și a schimbat rezultatul meciului din Cupă dintre ACS Șirineasa și CS Mioveni. Partida s-a jucat degeaba din minutul 50

Marius ANGHEL 13 Oct. 2017, 18:03 Stiri
FRF s-a sesizat și a schimbat rezultatul meciului din Cupă dintre ACS Șirineasa și CS Mioveni.** Partida s-a jucat degeaba din minutul 50

Departamentul Competiții al Federației Române de Fotbal s-a sesizat după articolul apărut pe Liga2.ro despre neregula petrecută în cadrul meciului de la Petroșani din Cupa României dintre ACS Șirineasa și CS Mioveni și a făcut sesizare către Comisia de Disciplină și Etică a FRF. S-a dovedit astfel că argeșenii au evoluat degeaba în cele două reprize de prelungiri și au și executat lovituri de departajare pentru stabilirea învingătoarei. De fapt, jocul ce a contat pentru turul 4 al Cupei s-a desfășurat degeaba din minutul 50, atunci când stafful echipei din Liga 3 a efectuat greșit o schimbare și a încălcat regulamentul competiției.

CS Mioveni a avut emoții degeaba în privința calificării în 16-imile Cupei României. Echipa argeșeană a remizat 1-1 în timp regulament, la Petroșani, cu ACS Șirineasa, a disputat prelungiri și s-a impus cu 4-2 la loviturile de departajare. Tot ce s-a jucat după minutul 90, ba chiar mai devreme, din minutul 50, s-a desfășurat degeaba. CS Mioveni a câștigat meciul la „masa verde” cu Șirineasa, scor 3-0, fiindcă adversarul a făcut o eroare gravă, încălcând regulamentul jucătorilor Under 21 pe care trebuia să îi folosească obligatoriu.

„În baza art. 83/8 din RD coroborat cu art. 30/12 din ROAF cu aplicarea art. 34 din RD se sancționează clubul ACS Șirineasa cu Forfait (3-0 în favoarea echipei CS Mioveni) și i se aplică o penalitate sportivă de 2100 lei)”, sună verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF din ședința din 11 octombrie 2017.

Chiar dacă CS Mioveni nu a făcut reclamație în acest sens la finalul meciului, fiindcă a obținut în cele din urmă calificarea pe teren, Departamentul Competiții al FRF s-a sesizat în acest caz și a reclamat nerespectarea regulamentului către Comisia de Disciplină și Etică a FRF.

Conform regulamentului Cupei României, în meciurile din această competiție, echipa de eșalon inferior joacă după regulile adversarei de eșalon superior. Concret, în acest meci, ACS Șirineasa era obligată să folosească trei jucători Under 21, așa cum face CS Mioveni în campionatul Liga 2, și nu trei fotbaliști Under 19, cum se întâmplă în Liga 3.

  • „În situația în care cluburile de Liga a 2-a și/sau Liga a 3-a joacă cu o echipă de nivel superior ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară (de ex. dacă o echipă de Liga a 3-a joacă cu una de Liga a 2-a, atunci ambele echipe vor trebui să folosească pe toată durata partidei numărul minin de jucători prevăzut pentru cluburile de Liga a 2-a)”, scrie în regulamentul Cupei.
  • „Echipele din Liga a 2-a sunt obligate să folosească efectiv, pe toată durata jocurilor din campionat, în sezonul 2016/2017, cel puțin 3 jucători sub 21 de ani formați la nivel național. (jucători născuți după 01.01.1996)”, se arată la articolul 45, aliniatul 11 al Regulamentului de organizare a activității fotbalistice (ROAF).

 

ACS Șirineasa a început meciul de miercuri cu trei jucători Under 21, Denis Lazăr (născut 1998), Dumitru Mărgărit (născut 1996) și Ionuț Lăzărescu (născut 1996). Numai că în minutul 50, antrenorul Gabriel Mangalagiu a efectuat două schimbări, ieșind Manole și Mărgărit, ultimul fiind unul din cei trei sub vârstă, și băgând în teren doi jucători care nu îndeplineau această regulă obligatorie, Ionuț Zaina (născut 1994) și Constantin Cocină (născut 1995).

Nimeni de la echipa care își dispută meciurile la Petroșani nu s-a sesizat pe moment de eroare și arbitrul a dat drumul la joc. Oficialii gazdelor și-au dat până la urmă seama de gafa comisă și au încercat să o îndrepte, iar peste numai un minut, în minutul 51, a fost scos autorul golului, Octavian Vasile, și l-au introdus pe teren pe Ionuț Gruia, jucător născut în 1999, și care face parte din regula Under 21.

Graba a fost atât de mare încât, Vasile a fost scos pe partea cealaltă a terenului, pentru ca echipa să nu mai zăbovească mult cu doar doi jucători Under 21 în teren. Schimbarea a fost făcută însă degeaba, pentru că eroarea era deja comisă, și timp de un minut, gazdele au avut pe teren doar doi jucători Under 21. Iar regulamentul, în aceste condiții este foarte clar, echipa care greșește pierde cu 3-0 la „masa verde”.

Cum a câștigat meciul în urma loviturilor de pedeapsă, 5-3 la general (1-1 după 90 și 120 de minute, 2-4 la penalty-uri), CS Mioveni n-a făcut contestație pe neregula comisă de ACS Șirineasa. Însă eroarea e eroare, iar FRF a respectat regulamentul și a dictat 3-0 la „masa verde” pentru CS Mioveni.

Altfel, în urma tragerii la sorți pentru stabilirea meciurilor 16-imilor Cupei României, CS Mioveni a picat contra Petrolului Ploiești. TOATE partidele 16-imilor le găsiți AICI.

AICI gășește TOATE ECHIPELE CALIFICATE din turul 4 în 16-imile Cupei României

Sesizare și în cazul unui meci de Liga 2

În plus, Departamentul Competiții a făcut o sesizare și în cazul meciului din Liga 2 dintre CS Afumați și Foresta Suceava, disputat pe data de 07.10.2017 și încheiat la egalitate, scor 2-2. Pe 18.10.2017 e termen în vederea citării reprezentanților celor două cluburi.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 13 Oct. 2017, 18:03 Stiri
Pe aceeași temă