Calificare dramatică în Turul 4 al Cupei României! Echipa patronată de Mititelu e deja cu gândul la șaisprezecimi, fază care i-ar permite să joace pe „Ion Oblemenco”

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 29 Aug. 2019, 11:19 Stiri

Încurajată, în premieră, la meciurie jucate în calitate de gazdă la Drobeta Turnu Severin de Peluza Sud ”97, „FC U Craiova” a câștigat, la loviturile de departajare, miercuri seară, partida cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, contând pentru Turul 3 al Cupei României.
A fost 2-2 după 90 și 120 de minute și 6-5 la lovituri de departajare pentru echipa din Liga 3 antrenată de Eugen Trică.
Jocul de la malul Dunării a fost unul dramatic, oaspeții reușind să trimită meciul în prelungiri după golul izbutit în ultimul minut al timpului regulamentar.

În minutul 31, din pasa lui Marian Stoenac, juniorul Vlad Pop deschisese scorul pentru gazde, cu un șut din 14 metri, ușor deviat de Ciprian Porumb, iar, la pauză, craiovenii aveau avantaj minin. Finalul jocului a fost unul încins, cu trei goluri marcate în doar 11 minute. Victoraș Astafei a egalat, din penalty, în minutul 78, după un henț comis de Ovidiu Dănănae, iar, după doar patru minute, Alexandru Raicea a readus echipa lui Eugen Trica în avantaj, cu un șut puternic, din 12 metri. În minutul 89, Raul Hăjmășan a restabilit egalitatea, după o execuție superbă, de la 20 de metri.

S-a intrat în prelungiri, unde cea mai mare ocazie i-a aparținut lui Claudiu Cododan, al cărui trasor, de la 27 metri, a lovit bara laterală. S-a ajuns la loviturile de departajare, iar, după seria de cinci penalty-uri, cele două combatante au marcat rând pe rând, prin Costinel Gugu, Vlad Pop, Vlad Boția, Kevin Trabalka  și Claudiu Codoban, respectiv Victoraș Astafei, Alexandru Gîrbiță, Marius Cioiu, Francois Yabre și Alexandru Bădăuță. A șasea lovitură de departajare a gazdelor a fost transformată în gol de Ionuț Tănase, după care șutul lui Paul Chiorean fost apărat de Roberto Bodea, astfel că U Craiova 1948 SA a învins cu scorul general de 8-7, spre bucuria galeriei Peluza Sud ’97, care a fost amplasată, miercuri seara, de organizatori, la tribuna a II-a a Municipalului severinean.

Sezonul trecut, primul de Liga 3 pentru Craiova, Peluza Sud ”97 a refuzat să participe la meciurile pe care favoriții le-au disputat în calitate de gazde la Drobeta Turnu Severin, ca formă de protest la adresa patronului Adrian Mititelu, care n-a găsit o soluție să păstreze echipa în Craiova. Suporterii au fost prezenți, în schimb, la toate meciurile în care echipa a fost oaspete. Aici poți citi motivele pentru care s-au răzgândit și au decis să își susțină favoriții și la Severin.

Trică nu și-ar fi dorit să joace 120 de minute. Echipa visează la o calificare în 16-imi, pentru a juca pe „Ion Oblemenco”

După victoria de miercuri seara, echipa antrenată de Eugen Trică s-a calificat în turul 4, programat pe 10-12 septembrie. Dacă va trece și de viitoarea adversară, „FC U Craiova” va accede în șaisprezecimile de finală și, conform unei decizii a Consiliului Local Craiova, va putea evolua în această fază a Cupei României pe stadionul „Ion Oblemenco”.

„Sunt mulțumit de jocul prestat. Prima repriză a fost la discreția noastră, dar în repriza a doua adversarii au avut o perioadă foarte bună, după ce noi ne-am retras. Băieții veneau după un meci greu la Lipova și au căzut fizic. Era normal să intervină o anume oboseală, dar le-am spus că e cea mai mare greșeală să ne retragem. Important e că am câștigat. Cupa nu e un obiectiv pentru noi, dar ne-am dori să mergem cât mai departe. Ținta noastră e campionatului, fiindcă vrem promovarea.  Normal că ne-am dori să aducem o echipă de Liga 1, probabil pe noul stadion din Craiova, dar până atunci mai e. Ne așteaptă, sâmbătă, în campionat, un meci greu cu Gilortul Târgu Cărbunești și trebuie să-mi recuperez jucătorii. Nu-mi doream ca acest meci să ajungă la loviturile de departajare. Seria a 4-a e mult mai puternică decât Seria a 3-a. Orice meci pentru noi e ca o finală”, a declarat Eugen Trică, la finalul partidei.

„A fost un meci foarte frumos, pe care am fi dorit să-l încheiem în timpul regulamentar, dar așa ne place nouă, oltenilor, să ținem suporterii în suspans. Important e că ne-am calificat mai departe și poate vom reuși să jucăm pe Ion Oblemenco în fazele următoare ale cupei. Noi vrem să câștigăm fiecare meci, indiferent că e în campionat, cupă sau chiar amical. E bine să avem țeluri mari, fiindcă doar așa ne putem recăpăta trecutul și starea de spirit. Vreau să dedic victoria lui Adrian Mititelu și tuturor suporterilor care au suferit în acești ani. Țin să mulțumesc foarte mult Peluzei Sud, care a fost alături de noi în acest meci. Sunt convins că nu-i vom dezamăgi la finalul campionatului”, a precizat și căpitanul Ovidiu Dănănae.

Lupuț a dat șansa și rezervelor

Și antrenorul echipei gorjene a declarat că e dezavantajat de faptul că meciul din Turul 3 a durat mai bine de 120 minute. „Am vrut să văd mai mulți jucători la acest meci, iar unii dintre ei s-au descurcat bine și au demonstrat că pot fi de viitor. Prima repriză a noastră a fost mai slabută, dar în partea secundă am făcut un joc bun. În anii precedenți, am reușit (n.r. – cu Luceafărul Oradea) să jucăm de fiecare dată în Cupă cu echipe de Liga 1, mi-aș fi dorit și acum un parcurs mai lung, dar asta e situația. Oricum, nu ne doream să ajungem la penalty-uri. Faptul că s-au jucat 120 de minute, dezavantajează ambele echipe. Și așa e foarte greu să jucăm din trei în trei zile. Avem duminică un meci cu Daco-Getica București (n.r. – tot la Drobeta Turnu Severin) și trebuie să luăm cele trei puncte”, a spus antrenorul echipei Viitorul Pandurii, Cristian Lupuț.

U CRAIOVA 1948 SA – VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU 8-7, după lovituri de departajare (2-2 după 90 și 120 de minute, 6-5 la loviturile de departajare)
Vlad Pop 31′, Alexandru Raicea 82′ / Victoraș Astafei 78′ – penalty, Raul Hăjmășan 89′

Au marcat la loviturile de departajare: Costinel Gugu, Vlad Pop, Vlad Boția, Kevin Trabalka, Claudiu Codoban, Ionuț Tănase / Victoraș Astafei, Alexandru Gîrbiță, Marius Cioiu, Francois Yabre, Alexandru Bădăuță
A ratat de la loviturile de departajare: – / Paul Chiorean

Bodea – C. Negru, Dănănae (cpt.), Cr. Radu, C. Gugu – Vl. Pop, I. Tănase – Zimța (Tudor 61′), Stoenac (Codoban 84′), Raicea (Boția 114′) – Cl. Bălan (Trabalka 75′)
Antrenor Eugen Trică

Moga – Dunca, Porumb, Yabre, Băican (Andr. Dragu 108′) – Vas. Pop (cpt.)(Cioiu 58′), Chiorean, Chelariu (Gîrbiță 46′), Hăjmășan – Astafei, Al. Pop (Badăuță 68′)
Antrenor Cristian Lupuț

Stadion: Municipal (Drobeta Turnu Severin – Mehedinți); Spectatori: 600; Arbitru: Robert Avram (Pitești); Asistenți: Gheorghiță Bălan (Pitești) și Mihai Marian Ionescu (Suseni – Argeș); Observator: Florin Oglindoiu (Mehedinți).

Înregistrarea meciului:

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Ediție.ro

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 29 Aug. 2019, 11:19 Stiri
Pe aceeași temă