Calificare, dar fără onoare! FC Argeș a egalat Filiașiul în minutul 90, după o fază controversată, iar apoi s-a impus la lovituri de departajare

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 03 Oct. 2017, 20:24 Stiri
Calificare, dar fără onoare!** FC Argeș a egalat Filiașiul în minutul 90, după o fază controversată, iar apoi s-a impus la lovituri de departajare
  • Radu Bârzan, mijlocașul împrumutat de FC Argeș de la CS Universitatea Craiova, a marcat imediat după ce a intrat pe teren și a fost schimbat după ce a pasat pentru golul de 2-2, într-o fază în care n-a returnat mingea trimisă în aut de gazde.
  • FC Argeș s-a calificat cu mari emoții în 16-imile Cupei României după ce a fost condusă de două ori de ACSO Filiași, a egalat în minutul 90 pentru a intra în prelungiri și a câștiga la loviturile de departajare.
  • A fost 7-5 la general pentru piteșteni, care în turul următor al Cupei vor juca cel mai probabil cu o echipă de Liga 1.

Faza care a decis practic calificarea Argeșului în 16-imile Cupei României s-a petrecut în minutul 90, când Filiașiul conducea cu 2-1 și se afla în superioritate numerică. Gazdele au trimis mingea în aut pentru ca un un jucător să primească îngrijiri medicale, iar argeșenii au repus, dar fără a le returna posesia jucătorilor lui Victor Naicu.

Gestul lipsit de fair-play i-a aparținut lui Radu Bârzan, jucător împrumutat de Universitatea Craiova la FC Argeș, care a pornit spre poarta adversă și l-a servit pe Nilă, acesta egalând din alunecare, spre stupefacția generală. A izbucnit imediat o încăierare la centru, iar filieșeanul Nicușor Neacșu l-a alergat pe o jumătate de teren pe Radu Bârzan pentru a-l pedepsi pentru gestul său. Același Radu Bârzan fusese în prim-plan și mai devreme, când marcase pentru 1-1, chiar la prima fază după ce fusese trimis pe teren de Iordan Eftimie. Mijlocașul de 18 ani a întors întreaga defensivă a Filiașiului și a plasat mingea în colțul lung. Bârzan a fost schimbat în prelungiri, antrenorul protejându-l de furia jucătorilor gazdă.

În cele din urmă, calificarea a fost decisă la lovituri de departajare. Tudor a ratat prima lovitură a gazdelor, iar piteștenii au marcat de fiecare dată, deși Victor Naicu apelase la portarul de rezervă pentru a-l ajuta la loteria de la 11 metri.

În vecinătatea Craiovei, la Ișalnița, pe fosta arenă „Chimia”, unde echipa cu acest nume, între timp desființată, o găzduia pe Steaua în 16-imile Cupei României în urmă cu fix 14 ani, Filiașiul a încercat să dea lovitura, în speranța unui duel cu CS Universitatea Craiova, la inaugurarea noului stadion din Bănie. Și echipa lui Victor Naicu ar fi meritat această onoare, după cum s-a exprimat în fața unei echipe de ligă secundă.

Prima repriză a fost fadă, fără ocazii, însă după pauză meciul s-a aprins, în special datorită elanului gazdelor, care au șutat de două ori în transversală, înainte ca piteșteanul Șerban să fie eliminat, după ce îl persecutase permanent pe arbitrul întâlnirii. La scurt timp, avantajul numeric a fost concretizat de gazde prin reușita lui Borhot, care a finalizat o fază în care alți doi coechipieri au avut golul în gheată. Egalarea a survenit rapid, după ce Bârzan s-a distrat cu fundașii adverși. Până atunci, pe portarul gazdelor nu-l deranjase decât un câine care preț de zece minute i-a dat târcoale, cu intenții agresive. Filiașiul a forțat calificarea și a marcat din nou, prin Cătălin Dinu, care a reluat spectaculos sub transversală, servit din stânga.

Finalul a fost marcat de faza controversată din care Argeșul a egalat, iar prelungirile n-au adus nici măcar ocazii. La penalty-uri, oamenii lui Eftimie au fost preciși, în timp ce Tudor a fost anticipat de portarul Popescu. Sub privirile fostei glorii a Argeșului, Jean Barbu, „violeții” se califică în 16-imile Cupei României, după ce au călcat în picioare fair-play-ul.

ACSO FILIAȘI – FC ARGEȘ 5-7, după loviturile de departajare (2-2 după 90 și 120 de minute, 3-5 la penalty-uri)
Lucian Borhot 64′, Cătălin Dinu 70′ / Radu Bârzan 66′, Andrei Nilă 90′

Au transformat lovituri de departajare: Neacșu, Lupu, Calu / Năstăsie, C-tin. Stoica, Cruceru, Ct. Stan, Cotigă. A ratat: Tudor.

Nedeianu (Nica 119′) – Calu, Tereche (Aur. Lupu 74′), Preda, N. Neacșu – Tudor – Borhot, I. Badea (D. Stancu 85′), Borneci, F. Crușoveanu – Ct. Dinu (Moraru 77′)
Rezerve neutilizate: – Geamiu, Papa, Al. Chivu
Antrenor: Victor Naicu

Oct. Popescu – D. Oancea, Cotigă, Șerbănică, Ct. Stan – Andr. Panait, I. Șerban – Ct. Barbu (Bârzan 65′, Ant. Cruceru 90′), C-tin Stoica, Albu (I. Năstăsie 57′) – Nilă
Rezerve neutilizate: Opricean – Toriște, Mihăescu, Tofan
Antrenor: Iordan Eftimie
Eliminat: Ionuț Șerban 60′

Stadion: Oltenia (fost Petrom Chimia)(Craiova – Dolj); Spectatori 250; Arbitru: Vladimir Andrei Nagy (Aiud); Asistenți: Ionuț Traian Neacșu (București) și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu).

Articol scris de Cosmin STAICU

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 03 Oct. 2017, 20:24 Stiri
Pe aceeași temă