Antrenorul liderului Ligii 2 își liniștește adversarii din campionat: „Chiar nu ne dorim să promovăm. Ar fi un efort foarte mare, iar eu nu sunt adeptul ideii de a juca în alte orașe”

Marius ANGHEL 11 Sep. 2019, 15:15 Stiri

Turris-Oltul Turnu Măgurele continuă parcursul fără greșeală în acest sezon, după ce ieri, la Popești Leordeni, lângă București, a obținut o nouă victorie, de această dată în Cupa României, s-a calificat în faza 16-imilor și a ajuns la opt victorii consecutive în campionat și cupă.

Echipa antrenată de Erik Lincar a trecut cu 2-1 de SC Popești Leordeni, liderul din Seria a 2-a a Ligii 3, după un meci în care a avut emoții în a doua repriză. La pauză avea deja avantaj dublu după reușitele lui Cristian Ciobanu (28 și 41 – penalty), însă, în partea a doua, Alexandru Dincă (53) a redus din diferență pentru ilfoveni și a aprins finalul partidei. Nu s-a mai marcat, astfel că Turris-Oltul a câștigat și a obținut calificarea în 16-imi, acolo unde vor întâlni, foarte posibil, un adversar din Liga 1.

Dacă includem și meciurile din sezonul trecut, din Liga 3, teleormănenii au ajuns la 15 meciuri consecutive cu victorii. În acest campionat are șase succese la rând, iar în Cupa României le-a învins pe CSM Alexandria (2-0) și SC Popești Leordeni (2-1). Turris-Oltul e lider în Liga 2, adversarii care ținteau promovarea deja i-au luat frica, însă Erik Lincar spune că echipa sa nu își dorește să ajungă în Liga 1.

„Am început cu șase victorii. Încercăm să ducem aceste rezultate bune în continuare, dar cu siguranță nu cu atitudinea din a doua repriză a acestui joc (n.r. – la finalul partidei de la Popești Leordeni). Chiar nu ne dorim să promovăm. Mai sunt 30 și ceva de etape și multe puncte puse în joc. Multe echipe s-au întărit cu jucători foarte buni. Pe noi ne interesează în principal să ne câștigăm jocurile de acasă și în deplasare să încercăm să punem probleme și să aducem puncte și de acolo.  

E clar că nu pot să mă duc în vestiar să le cer jucătorilor să se dea la o parte, dar, pentru noi, ar fi un efort foarte mare (n.r. – o eventuală promovare), nesustenabil nici din punct de vedere al infrastructurii, capacitatea stadionului având doar 1.700 de locuri. Eu, în general, nu sunt adeptul ideii de a juca în alte orașe în momentul în care ai promovat într-un loc, cu publicul alături de tine și să te muți nu e ceva normal pentru mine”, a spus Erik Lincar, pentru GSP.

La acest meci a asistat și finanțatorul clubului din Turnu Măgurele, Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, care a stat în tribună alături de Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF.

În campionat, Turris-Oltul joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la CSM Reșița. Teleormănenii sunt liderul Ligii 2, cu punctaj maxim după șase etape, 18 puncte, iar reșițenii sunt pe locul 12, cu 7 puncte.

Foto: FC Turris Turnu Măgurele

Marius ANGHEL 11 Sep. 2019, 15:15 Stiri
Pe aceeași temă