Cupa României, faza grupelor | Minaur, egală cu Campionii FC Argeș. SC Oțelul pierde la limită meciul cu CS Mioveni. În derby-ul Clujului a fost remiză, iar pe ”Ilie Oană” a câștigat Sepsi în fața Petrolului

Marius ANGHEL 20 Oct. 2022, 22:58 Cupa României
Cupa României, faza grupelor | Minaur, egală cu Campionii FC Argeș. SC Oțelul pierde la limită meciul cu CS Mioveni. În derby-ul Clujului a fost remiză, iar pe ”Ilie Oană” a câștigat Sepsi în fața Petrolului

Ultima zi în care s-au jucat meciuri din prima etapă a fazei grupelor Cupei României, ediția 2022-2023, a propus partide în care s-au întâlnit două echipe din Liga 2 cu două din SuperLigă, respectiv două jocuri între formații din primul eșalon.

Primul meci al zilei a avut loc la Galați, unde divizionara secundă SC Oțelul a pierdut la limită întâlnirea cu ultima clasată din prima ligă, 0-1 cu CS Mioveni.

În schimb, Minaur Baia Mare a reușit pe teren propriu o remiză cu prim-divizionara Campionii FC Argeș, scor 0-0.

Petrolul a condus-o pe Sepsi OSK, însă a pierdut cu 1-3 pe teren propriu, iar ”U” Cluj și CFR Cluj au terminat la egalitate, scor 1-1, pe Cluj Arena.

Echipele din Liga 3 au realizat surprizele rundei: Alexandria a remizat cu Farul, iar Ocna Mureș a învins Chindia

Prima zi cu meciuri din etapa 1 a fazei grupelor Cupei României, ediția 2022-2023, a adus două surprize în cele trei jocuri. Cea mai mare a fost remiza reușită de CSM Alexandria în fața liderului din prima ligă Farul Constanța (scor 2-2), dar și egalul înregistrat de Dinamo în fața prim-divizionarei ”FC U” Craiova (scor 0-0) este un rezultat puțin surprinzător. În schimb, CSC Dumbrăvița s-a dus în ”gura lupului” la București, pierzând meciul cu Rapid (scor 1-4), organizat de timișeni chiar acasă la adversară.

În a doua zi, în primele trei meciuri au evoluat și echipe din Liga 2 sau Liga 3. Unirea Slobozia a pierdut acasă, cu 0-1, cu FC Voluntari, iar trupa din Liga 3 CS Ocna Mureș a reușit marea surpriză a primei etape din grupe, învingând cu 1-0 prim-divizionara Chindia Târgoviște. Ulterior, Gloria Buzău a făcut un joc bun cu FC Botoșani, dar a cedat cu scorul de 0-1.

În meciurile dintre prim-divizionare, U Craiova a trecut cu 2-0 de FC Hermannstadt, iar UTA a remizat dramatic cu FCSB, la scorul de 2-2, cu gol la ultima fază și cu patru eliminări în zece minute.

  • Printre cele 24 de echipe care participă în grupe șase sunt din Liga 2 (CSC Dumbrăvița, Gloria Buzău, Minaur Baia Mare, SC Oțelul Galați, Unirea Slobozia și Dinamo), iar două sunt din Liga 3 ( CS Ocna Mureș și CSM Alexandria).
  • Prima etapă se joacă între 18 și 20 octombrie, a doua are loc între 8 și 10 noiembrie și a treia se joacă între 6 și 8 decembrie.
  • Gazde vor fi echipele mai slab clasate în sezonul trecut.
  • Primele două echipe clasate în fiecare grupă se califică în sferturile de finală. Câștigătoarele grupelor vor disputa meciurile din sferturile de finală pe teren propriu.

Meciurile programate joi în prima etapă din faza grupelor Cupei României:

joi, 20 octombrie 2022, ora 15:00

SC OȚELUL GALAȚI – CS MIOVENI 0-1

Stadion: Oţelul (Galaţi).
Arbitru central: Andrei Moroiță (Ploieşti). Arbitri de rezervă: Erchian Ionus (Medgidia) și Claudiu Şchiopeţ (Braşov). Arbitru de rezervă: Andrei Baciu (Botoşani). Observator de arbitri: Marian Salomir (Cluj-Napoca). Delegat de joc: Ionuţ Sebastian Dragomir (Gălbinaşi – Buzău).

SC Oțelul: Dur-Bozoancă – Andr. Rus, Sîrghi (cpt.)(Azinovic 59′), Yabre, D. Panait (Mih. Adăscăliței 78′) – Jardan (Farcaș 59′), Cireș (Gorovei 59′) – Cisotti, V. Markovic, A. Nica – Bokhashvili (Berisha 69′)
Rezerve neutilizate: R. Pop – Ilieș, Kip, Laur. Maxim
Antrenor: Dorinel Munteanu

CS Mioveni: Ius. Popescu – Rădescu (D. Oancea 76′), Al. Iacob, Scarlatache, Garutti, Șerbănică (Burnea 76′) – Vl. Pop, Andr. Panait – Cârnaț (Cr. Dumitru 83′), Kabananga (Blănaru 62′), Antal (D. Toma 62′)
Rezerve neutilizate: Val. Sima – C. Ene, Dat
Antrenor: Flavius Stoican

SC Oțelul pierde la limită meciul cu ultima clasată din prima ligă CS Mioveni, scor 0-1, după un joc nu tocmai rău făcut de elevii lui Dorinel Munteanu.
Min 73 Ocazie imensă pentru gălățeni. Centrare a lui Panait în centrul careului, Farcaș dă pe lângă minge, Vlad Pop luftează și el și nu respinge din 7 metri, iar Yabre, demarcat în fața porții, reia din 6 metri mult peste poartă, dintr-o poziție ideală, dar cu mingea venită prea sus
Min 39 Cisotti primește mingea în careu, pătrunde în dreapta și se grăbește să tragă din circa 12 metri, însă are o execuție ratată. Trage cu exteriorul, puternic, mult peste, în dreapta porții
SC Oțelul este pe locul 3 în Liga 2, cu 21 de puncte acumulate în 10 meciuri. CS Mioveni este ultima în SuperLigă, pe locul 16, cu 7 puncte acumulate în 14 partide.
Min 11 0-1 Minge recuperată după o pasă greșită, pasă lungă în flancul stâng pentru Antal, care e nemarcat, avansează și centrează în fața careului mic. Mingea trece de primul fundaș, iar Nicolae Cârnaț pune latul din 6 metri și înscrie simplu pe lângă Dur-Bozoancă

joi, 20 octombrie 2022, ora 15:30

MINAUR BAIA MARE – CAMPIONII FC ARGEȘ 0-0

Stadion: ”Viorel Mateianu” (Baia Mare – Maramureş).
Arbitru central: Vlad Baban (Iaşi). Arbitri asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și George Bogdan Duță (Bacău). Arbitru de rezervă: Marius Omuţ (Satu Mare). Observator de arbitri: Costin Ioan Toma (Piatra Neamţ). Delegat de joc: Melian Nădăşan (Ţaga – Cluj).

Minaur Baia Mare: Al. Costache – Ct. Alexe, Rz. Lazăr, Mondragon (cpt.), Dav. Simion – Gneba, Donca – Ciocan (Rotar 73′), Raph. Stănescu (Chitaș 62′), Chinde (Bakare Ouato 73′) – Cip. Stanciu (Muacir 62′)
Rezerve neutilizate: Băilă – D. Matei, Oiță, Potcoavă, Ius. Neacșu
Antrenor: Mihai Iosif

Campionii FC Argeș: Greab – Tofan (cpt.), Dobrosavlevici, Fabio Vianna, Latovlevici – Meza Colli, I. Șerban – G. Crețu (Covaci 71′), Bertrand (Raynov 71′), Donisa (Calcan 62′) – Celestine (Ișfan 62′)
Rezerve neutilizate: Straton – Andr. Florescu, Y. Pîrvu, M. Constantin, Jakolis
Antrenor: Andrei Prepeliță

Minaur Baia Mare a obținut o remiză pe teren propriu cu Campionii FC Argeș, scor 0-0, după un meci echilibrat, în care diferența de ligi nu s-a văzut.
Min 75 Aruncare lungă de la margine, din stânga, a lui Simion, Lazăr preia pe piept și trage puternic din 9 metri central, însă o face mult peste poartă. Jucătorul Minaurului era într-o poziție ideală de a înscrie
Min 55 Centrare din stânga careului, Donisa se demarcă bine pe bara a doua, e nemarcat, însă nu-și face pașii bine și nu poate trimite bine în minge. Donisa șterge balonul din 3 metri și îl trimite pe lângă poartă
Min 47 Repriza secundă începe cu o ocazie bună pentru Minaur. Centrare din dreapta careului, Greab se întinde și respinge cu un braț direct în Stanciu, însă acesta e prins într-o poziție incomodă și reia din 7 metri ușor lateral stânga direct în portar, care prinde de această dată
La Minaur debutează ca antrenor Mihai Iosif, instalat ieri pe banca echipei băimărene, în locul lui Ciprian Danciu, cel care a promovat formația în Liga 2. Deși a condus doar un antrenament, Iosif a preferat să stea pe bancă la acest meci și să-și conducă noua echipă, într-o opoziție totală față de cum proceda, de exemplu, Leo Grozavu la Poli Iași, în weekendul trecut. În aceeași situație, Grozavu nu a dorit să stea pe banca ieșenilor la meciul cu Metaloglobus, după ce condusese un singur antrenament înainte. La Poli, ”secundul” a condus de pe bancă respectivul meci.
Minaur Baia Mare ocupă locul 16 în Liga 2, cu 9 puncte acumulate în 10 meciuri. Campionii FC Argeș se află pe poziția a 11-a, cu 17 puncte strânse în 14 partide.
Min 8 Prima mare situație de gol aparține Minaurului. Ciprian Stanciu primește în stânga, avansează, pătrunde în careu, șutează prinde doi adversari și mingea trece pe lângă bara colțului lung, în dreapta
Antrenorul principal de facto al echipei piteștene este Andrei Prepeliță, trecut în raportul de joc ca ”antrenor de portari”, el, în cariera sa de jucător, fiind mijlocaș central! Antrenorul principal în acte este Constantin Schumacher, deținător al licenței PRO, necesară pentru prima ligă. Acesta se află și el la meci, pe bancă.

joi, 20 octombrie 2022, ora 18:15

PETROLUL PLOIEȘTI – SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE 1-3

Stadion: ”Ilie Oană” (Ploieşti – Prahova).
Arbitru central: Horia Gabriel Mladinovici. Arbitri asistenți: Mircea Mihail Grigoriu și Bogdan Gheorghe (toți din Bucureşti). Arbitru VAR: Sorin Costreie (Buftea – Ilfov). Arbitru AVAR: Andrei Constantinescu (Bucureşti). Arbitru de rezervă: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti). Observator de arbitri: Ioan Onicaș (Zalău). Delegat de joc: Mihai Andrieş (Bucureşti).

Petrolul: Leitner – Borța, Meijers, Huja, Țicu (cpt.) – Cebotaru (Jair 66′), L. Dumitriu – M. Bratu (Ivanovski 76′), Cioiu (Budescu 72′), Grozav – Măzărache (Irobiso 72′)
Rezerve neutilizate: Moroz – Alb. Olaru, Mathaus, Velisar, Tolea
Antrenor: Nicolae Constantin

Sepsi OSK: Began – Mih. Bălașa, Ninaj (cpt.), M. Tamas, R. Ispas – Bărbuț (Nic. Păun 90′), Rodriguez (Aganovic 82), Achahbar (Ștefănescu 71′), I. Gheorghe – Golofca (Francisco Junior 82′), Rondon (Safranko 71′)
Rezerve neutilizate: Niczuly – Mih. Dumitrescu, C. Matei, Tudorie
Antrenor: Cristiano Bergodi

Petrolul a condus, însă a pierdut cu 1-3 meciul de pe teren propriu cu Sepsi OSK. Toate golurile au fost marcate în repriza secundă.
Min 89 1-3 Acțiune în flancul stâng, centrare lungă până la Bărbuț, care preia în fața careului, în dreapta, pătrunde în centru, își face mingea pentru un șut, nu are culoar, pasează în față pentru Pavol Safranko, care preia și trage de lângă Huja, din 11 metri central, și înscrie pe jos, în dreapta
Min 63 1-2 Centrare dintr-un corner din stânga, Branislav Ninaj se înalță perfect în 7 metri și înscrie cu o lovitură de cap trimisă puternic
Min 51 1-1 Sepsi recuperează mingea în zonă centrală după o greșeală a lui Grozav, se pătrunde pe centru, Mario Rondon primește mingea în marginea careului, avansează în dreapta și finalizează din 9 metri, pe jos, la colțul scurt. Leitner e bătut ușor, iar portarul Petrolului acuză o durere la genunchi și primește îngrijiri medicale
Min 48 1-0 Pasă perfectă din dreapta pentru Gheorghe Grozav, care preia, pătrunde în careu pe stânga și finalizează cu un șut pe jos la colțul lung, lângă bară

joi, 20 octombrie 2022, ora 21:00

UNIVERSITATEA CLUJ – CFR CLUJ 1-1

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj).
Arbitru central: Sebastian Colţescu (Bucureşti). Arbitri asistenți: Daniel Mitruţi (Craiova) și Ferencz Tunyogi (Zalău). Arbitru VAR: Cătălin Popa (Piteşti). Arbitru AVAR: Alexandru Vodă (Alba Iulia). Arbitru de rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei – Satu Mare). Observator de arbitri: Marcel Savaniu (Satu Mare). Delegat de joc: Victor Radu (Bucureşti).

”U” Cluj: Gorcea – Vlădoiu (Mitrea 87′), Fl. Ilie, Pițian, Briceag (D. Ispas 46′) – Gab. Simion, Romario Pires – Remacle (I. Filip 46′) – L. Fulop, Ad. Bălan (Bic 71′), Thiam (Nowak 90+2′)
Rezerve neutilizate: Iliev – Haită, Hofman, Mat. Moraru
Antrenor: Eugen Neagoe

CFR Cluj: Rz. Sava – R. Bălan, Billong (Roger 46′), Burcă, Brucic – Cvek, Bordeianu – Jose Gomes (Janga 87′), Hammershoy-Mistrati (Hoban 58′), Bîrligea (Braun 46′) – Sg. Buș (Malele 69′)
Rezerve neutilizate: R. Gal – Muanza, Lucaci, Gîdea
Antrenor: Dan Petrescu

”U” Cluj și CFR Cluj termină derby-ul Clujului la egalitate, scor 1-1.
Min 64 1-1 Minge trimisă lung în față, balonul ajunge după mai multe devieri la Ioan Filip, care trage din stânga careului, mingea se ducea mult pe lângă poartă, la colțul lung, însă Roger a încercat să blocheze cu picior drept și a respins din 9 metri direct în poartă, lăsându-l pe Sava fără reacție
Min 45 Vlădoiu avansează în dreapta, centrează în careu, Bălan lasă mingea pentru Lorand Fulop, acesta trage cu șpițul din 7 metri la colțul scurt și Sava parează cu piciorul, ca la hanbal
Min 44 Pițian luftează și Bîrligea scapă singur cu portarul, trage puternic din 9 metri lateral dreapta, iar Gorcea parează și un fundaș degajează
Min 36 Thian pasează cu călcâiul la Remacle, acesta avansează în stânga careului și centrează în fața porții, iar Bălan pune capul din 5 metri și trimite puțin peste transversală
Min 2 0-1 Bordeianu centrează dintr-un corner din stânga, Daniel Bîrligea se înalță bine la 10 metri ușor lateral dreapta și reia cu capul ușor cu boltă, peste Gorcea, lângă bara din stânga


Programul primei etape din faza grupelor Cupei României:

marți, 18 octombrie
15:30 / Grupa C: CSM Alexandria – Farul Constanța 2-2
Mihai Stancu 34′, Florin Cioablă 86′ / Gabriel Torje 8′, 58′
18:15 / Grupa C: CSC Dumbrăvița – Rapid 1-4
Toma Bodri 13′ / Alexandru Albu 34′, 52′, Xian Emmers 58′, Jakub Vojtus 76′
21:00 / Grupa A: Dinamo – ”FC U” Craiova 0-0

Desfășurarea detaliată a meciurilor de marți

miercuri, 19 octombrie
15:00 / Grupa A: Unirea Slobozia – FC Voluntari 0-1
Vadim Rață 54′
15:00 / Grupa D: CS Ocna Mureș – Chindia Târgoviște 1-0
Alexandru Giurgiu 33′ – penalty
15:30 / Grupa B: Gloria Buzău – FC Botoșani 0-1
Sebastian Mailat 53′ – penalty
18:15 / Grupa D: FC Hermannstadt – Universitatea Craiova 0-2
Bogdan Vătăjelu 12′, Valerică Găman 89′ – penalty
21:00 / Grupa B: UTA Arad – FCSB 2-2
Rareș Pop 8′, Virgiliu Postolachi 90+6′ / Risto Radunovic 22′ – penalty, Eduard Radaslavescu 48′

Desfășurarea detaliată a meciurilor de miercuri

joi, 20 octombrie
15:00 / Grupa B: SC Oțelul Galați – CS Mioveni 0-1
Nicolae Cârnaț 11′
15:30 / Grupa D: Minaur Baia Mare – Campionii FC Argeș 0-0
18:15 / Grupa A: Petrolul Ploiești – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 1-3
Gheorghe Grozav 48′ / Mario Rondon 51′, Branislav Ninaj 63′, Pavol Safranko 89′
21:00 / Grupa C: Universitatea Cluj – CFR Cluj 1-1
Roger 64′ – autogol / Daniel Bîrligea 2′

Clasament Grupa A

1. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 1 1 0 0 3-1 3
2. FC Voluntari 1 1 0 0 1-0 3 puncte

3. ”FC U” Craiova 1 0 1 0 0-0 1
4. Dinamo 1 0 1 0 0-0 1
5. Unirea Slobozia 1 0 0 1 0-1 0
6. Petrolul Ploiești 1 0 0 1 1-3 0

Clasament Grupa B

1. FC Botoşani 1 1 0 0 1-0 3 puncte
2. CS Mioveni 1 1 0 0 1-0 3
3. FCSB 1 0 1 0 2-2 1
4. UTA Arad 1 0 1 0 2-2 1
5. SC Oţelul Galaţi 1 0 0 1 0-1 0
6. Gloria Buzău 1 0 0 1 0-1 0

Clasament Grupa C

1. Rapid 1 1 0 0 4-1 3 puncte
2. CSM Alexandria 1 0 1 0 2-2 1
3. Farul Constanţa 1 0 1 0 2-2 1
4. CFR Cluj 1 0 1 0 1-1 1
5. Universitatea Cluj 1 0 1 0 1-1 1
6. CSC Dumbrăviţa 1 0 0 1 1-4 0

Clasament Grupa D

1. Universitatea Craiova 1 1 0 0 2-0 3 puncte
2.
CS Ocna Mureş 1 1 0 0 1-0 3
3. Campionii FC Argeş 1 0 1 0 0-0 1
4. Minaur Baia Mare 1 0 1 0 0-0 1
5. Chindia Târgovişte 1 0 0 1 0-1 0
6. FC Hermannstadt 1 0 0 1 0-2 0

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dinamo-dezavantajata-in-partida-cu-fc-u-craiova-din-cupa-romaniei-vasile-buhaescu-de-parere-ca-golul-sau-trebuia-validat-asa-s-a-vazut-din-teren-19250193

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/a-dat-gol-contra-echipei-favorite-si-a-facut-tumbe-de-bucurie-toma-bodri-rapidistul-din-lotul-dumbravitei-a-fost-cel-mai-frumos-meci-pe-care-l-am-jucat-pana-acum-19250189

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ce-surpriza-csm-alexandria-a-facut-un-meci-mare-cu-farul-si-a-scos-un-punct-dar-stefan-odoroaba-nu-a-fost-deloc-surprins-rezultatul-e-meritat-impresiile-jocului-din-cupa-romaniei-19250014

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-impresionat-de-jucatorii-sai-utilizati-in-meciul-cu-fc-u-craiova-sunt-mandru-antrenorul-nu-stie-cand-dinamo-va-reveni-cu-jocurile-de-acasa-la-bucure-19250192

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cosmin-stan-un-car-de-nervi-pe-arbitrajul-din-meciul-cu-rapid-explodez-ca-nu-ma-pot-controla-dumbravita-trebuia-sa-primeasca-penalty-la-1-1-si-a-fost-dezavantajata-si-la-unul-din-19250125

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fara-surprize-csc-dumbravita-a-pierdut-la-scor-cu-rapid-in-primul-joc-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19250112

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-incepe-faza-grupelor-primul-meci-al-zilei-csm-alexandria-farul-de-la-ora-1530-urmeaza-sa-intre-la-joc-dumbravita-si-dinamo-19249963

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/echipele-din-liga-2-si-liga-3-ar-putea-beneficia-si-ele-de-meciuri-cu-arbitraj-var-dupa-ce-frf-a-introdus-acest-sistem-si-in-cupa-romaniei-19249280

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/componenta-urnelor-valorice-pe-baza-carora-se-stabilesc-grupele-cupei-romaniei-tragerea-la-sorti-are-loc-astazi-19247415

 

Marius ANGHEL 20 Oct. 2022, 22:58 Cupa României
Pe aceeași temă