Cu ultimatum primit din partea conducerii, jucătorii Argeșului speră la victorie cu CS Mioveni. Vasile Buhăescu: ”Acum e rândul nostru, după ce în sezonul regulat nu am reușit să-i învingem”

Marius DUINEA 13 Jul. 2020, 20:02 Liga 2
Cu ultimatum primit din partea conducerii, jucătorii Argeșului speră la victorie cu CS Mioveni. Vasile Buhăescu: ”Acum e rândul nostru, după ce în sezonul regulat nu am reușit să-i învingem”

Campionii FC Argeș și CS Mioveni se vor întâlni în derby-ul județului Argeș pentru a șaptea oară în ultimele sezoane ale campionatului Ligii 2. De această dată, meciul dintre cele două echipe va avea o miză extrem de importantă. La finalul a cinci etape de play-off primele două clasate promovează direct în Liga 1, iar a treia merge la baraj. În acest moment, după doar câte o partidă disputată în acest turneu, Mioveniul are un punct în fața Argeșului. Partida are loc marți, de la ora 20:00, pe stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești, și pune punct etapei a 2-a a play-off-ului.

Pe lângă antrenorul Ionuț Badea, din tabăra ”campionilor” a vorbit despre derby-ul cu CS Mioveni și atacantul Vasile Buhăescu (32 de ani). Jucătorul a vorbit despre orgolii, dar și despre faptul că echipa sa trebuie să se impună în această întâlnire dacă vrea să promoveze, după ce în primul joc din play-off a obținut doar o remiză, iar președintele Cristian Gentea a trecut la amenințări și a acordat ultimatum.

Vasile Buhăescu: ”Mioveniul mereu a fost o echipă bună, mai ales în meciurile contra noastră”

Buhăescu spune că rivala județeană CS Mioveni, pentru care a și evoluat în 2015 și 2016, s-a dovedit mereu un adversar greu de învins, mai ales în meciurile cu Argeșul.

”E un derby al Argeșului, dar și un meci la fel de important ca toate celelalte din acest play-off. Pentru noi mai sunt patru meciuri. Trebuie să-l câștigăm pe cel cu Mioveni, care este primul. Trebuia să câștigăm și la Turnu Măgurele, dar nu s-a putut… Sperăm ca marți să reușim să ne impunem. Orice meci trebuie să-l jucăm la victorie. Dacă facem un egal și celelalte fac tot egal, rămânem practic ca la începutul celor cinci partide. Vrem să câștigăm și trebuie să reușim!

Mioveniul mereu a fost o echipă bună, mai ales în meciurile contra noastră. Am bătut noi de două ori în sezonul trecut, însă, în acest sezon, nu am reușit să-i învingem… Sper să ne impunem noi de data asta. Să zicem că e rândul nostru… Atuul nostru în lupta pentru promovare este echipa, munca. Nu mai contează cum, dar trebuie să câștigăm acest meci pentru a rămâne în lupta pentru promovare. O promovare cu FC Argeș în Liga 1 ar fi un lucru foarte bun pentru oraș și pentru suporteri. Pentru mine ar fi a patra promovare. FC Argeș trebuie să ajungă din nou în Liga 1, pentru că acolo îi e locul!”, a spus Buhăescu într-un interviu acordat site-ului oficial al echipei din Pitești.

Vasile Buhăescu a evoluat în 23 de meciuri în acest sezon de Liga 2 pentru Campionii FC Argeș și a înscris 5 goluri.

  • În sezonul regulat, la Mioveni, în tur, echipa galben-verde s-a impus cu 2-0, prin golurile marcate de Andrei Hergheligiu (45+1, 59 – penalty). În retur, la Pitești, cele două formații au remizat, scor 1-1. A deschis scorul Răzvan Matiș (81) pentru alb-violeți, în timp ce Raul Costin a egalat în minutul 90.
  • În clasamentul play-off-ului Ligii 2, Argeșul ocupă locul 5, cu 20 de puncte, la fel ca Petrolul, iar CS Mioveni e pe locul 3, cu 21 de puncte, la egalitate cu Rapid, care are însă un meci în plus desfășurat. UTA (25 puncte) și Turris Oltul (24 puncte, cu un meci în plus) sunt primele clasate, pe locurile direct promovabile.

 

Argeșul așteaptă rezultatul celei de-a cincea testări de COVID-19 în dimineața meciului

Cu o zi înainte de meciul cu CS Mioveni, fotbaliştii echipei Campionii FC Argeş au efectuat cel de-al cincilea test COVID-19 din această perioadă cu pandemie, aşa cum cere protocolul emis de Ministerul Sănătăţii. Răspunsurile urmează să le primească în dimineața meciului, așteptările fiind mari, mai ales că județul Argeș este unul în top cu cazuri de COVID-19 în această perioadă în România.

”Testarea a fost făcută de aceeaşi echipă de medici care le-a efectuat şi pe precedentele patru. Alb-violeţii aşteaptă marţi dimineaţă rezultatele acestei testări pentru a putea juca derby-ul local. La primele patru testări, toate probele prelevate jucătorilor şi membrilor staff-ului tehnic au fost negative”, a anunțat clubul piteștean.

Ultimatum pentru fotbaliștii Argeșului: ”Treziți-vă, cât nu e prea târziu și faceți mândri pe toți argeșenii! Este ultima voastră șansă!”

Jucătorii lui Ionuț Badea au primit ultimatum din partea conducerii clubului după remiza din prima etapă a play-off-ului, 0-0 cu Turris Oltul Turnu Măgurele. Trebuie să câștige derby-ul cu CS Mioveni, altfel vor avea de suferit.

”Concluzia este clară: dacă nu câștigăm meciul de acasă, cu CS Mioveni, totul se închide pentru acest sezon! Ați obținut, pentru voi, mult mai mult decât ați oferit, stimați jucători! Dacă vom ieși din cursă atât de devreme, o vom lua de la zero. Și, vă asigur că vom promova. Dar, mulți dintre voi vă veți regăsi în afara acestui proiect, vă asigur! Mă zbat și sunt sigur că într-o lună de zile voi aduce lângă această echipă doi sponsori uriași: unul autohton și celălalt, străin. Numai că ei, ca și mine, își doresc doar performanță! Aveți o ultimă șansă să înțelegeți că jucați pentru un club uriaș: FC Argeș, pentru memoria celui mai bun fotbalist român: Nicolae Dobrin!!! Treziți-vă, cât nu e prea târziu și faceți mândri pe toți argeșenii! Este ultima voastră șansă!”, a fost mesajul președintelui Cristian Gentea.

La fel ca Argeșul, și CS Mioveni a început play-off-ul cu o remiză, 0-0 pe teren propriu cu Rapid.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-badea-a-remarcat-un-altfel-de-cs-mioveni-fata-de-sezonul-regulat-e-o-echipa-mult-mai-organizata-antrenorul-argesului-prefigureaza-derby-ul-local-interviu-19139092

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-argesului-au-primit-ultimatum-dupa-egalul-cu-turris-oltul-inaintea-derby-ului-cu-cs-mioveni-treziti-va-cat-nu-e-prea-tarziu-este-ultima-voastra-sansa-ati-obtinut-pentru-voi-m-19137975

Marius DUINEA 13 Jul. 2020, 20:02 Liga 2
Pe aceeași temă