CSC Dumbrăviță, într-un nou duel cu o formație de prim eșalon, în Cupa României. Cosmin Stan, înaintea jocului cu CFR Cluj: ”Nu știu cât de bine pică pentru noi acest meci”

Anda DELIU 08 Nov. 2022, 20:24 Cupa României
CSC Dumbrăviță, într-un nou duel cu o formație de prim eșalon, în Cupa României. Cosmin Stan, înaintea jocului cu CFR Cluj: ”Nu știu cât de bine pică pentru noi acest meci”

CSC Dumbrăvița are o veritabilă săptămână fierbinte, căci va juca joi în Cupa României, ca gazdă pe stadionul campioanei CFR Cluj, iar apoi, duminică, în campionat, are meci în deplasare cu Dinamo.

După ”excursia” de după partida din Giulești, Cosmin Stan a tras învățăminte și a decis că nu e bine ca fotbaliștii să fie plecați în deplasări legate de acasă.

De la meciul din Giulești, Dumbrăvița a mers tot prost

Echipa timișeană a fost nevoită să cedeze statutul de gazdă în deplasare și pentru Rapid, și pentru CFR Cluj.

După înfrângerea din Giulești, 1-4 cu Rapid, în Cupă, au urmat altele în campionatul Ligii 2, la FK Miercurea Ciuc (0-3), FC Brașov (0-4), și acasă cu Poli Iași (0-3), astfel că acum Cosmin Stan nu mai vrea să plece mai multe zile cu elevii săi departe de Dumbrăvița.

”Jucăm cu campioana României, un meci de care trebuie să ne bucurăm. Asta ar fi în linii mari. Nu știu cât de bine pică pentru noi acest meci. Am anticipat prost la meciul cu Rapid, când am zis că ne va prinde bine la capitolul experiență. După părerea mea, s-a întâmplat exact pe dos, ne-am luat un pic nasul la purtare și ne-am văzut mai fotbaliști decât suntem. De aceea, nu aș vrea să anticipez dacă e de bun augur sau nu meciul acesta, cu CFR Cluj. Exact cum am spus după săptămâna meciului cu Rapid, că probabil n-am făcut strategia corectă, de această dată abordăm altfel situația și cele două meciuri pe care le avem în această săptămână, joi cu CFR și duminică cu Dinamo. Va fi o strategie exact inversă față de atunci”, a precizat Cosmin Stan.

Bătălie de onoare, fără ”oșteni” importanți

Altfel, un duel cu campioana ultimelor cinci sezoane e unul stimulant, firește, pentru Cosmin Stan, antrenor care nu a pregătit nicio echipă de Liga 1, Dumbrăvița fiind prima pe care o conduce în Liga 2.

Se va prezenta la acest meci fără jucători importanți însă. Călin Toma și Cătălin Trifon nu vor juca sigur, iar Costel Zurbagiu era incert vineri.

Stan spune că, în orice condiții, acest meci îl face mândru.

”Pentru mine, ca antrenor, un duel cu campioana ultimilor cinci ani din România e o mare mândrie. Indiferent de ce se întâmplă joi, e o mare mândrie că am posibilitatea să întâlnesc un asemenea adversar. Sper ca și pentru jucători să fie o mare mândrie meciul cu CFR Cluj”, a mai declarat antrenorul Dumbrăviței.

În prima etapă a fazei grupelor Cupei României, CSC Dumbrăvița a pierdut la scorul de 1-4 cu Rapid, iar CFR Cluj a remizat cu ”U” Cluj, la scorul de 1-1. Partida din Gruia, din runda a doua a Grupei C, se dispută joi, de la ora 18:15. Ulterior, în etapa a 3-a, ultima, timișenii joacă în deplasare la CSM Alexandria (Liga 3), iar clujenii evoluează la Ovidiu, cu Farul Constanța.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

Anda DELIU 08 Nov. 2022, 20:24 Cupa României
Pe aceeași temă