CS Ocna Mureș, surpriza actualei ediții a Cupei României. Dan Roman conduce echipa din Liga 3 calificată în faza grupelor: ”Trăim ceva unic, facem istorie”

Dan HENEGAR 29 Sep. 2022, 14:00 Cupa României

CS Ocna Mureș este echipa surpriză din actuala ediție a Cupei României, 2022-2023, fiind singura din Liga 3 calificată până acum în grupele competiției. Una singură mai poate realiza acest lucru, CSM Alexandria, dacă trece joi, pe teren propriu, de divizionara secundă FK Miercurea Ciuc.

”Soda dragă” s-a distrat în meciul din Play-off cu mare parte din juniorii divizionarei secunde CSM Slatina, prezentă la Ocna Mureș inclusiv cu un antrenor de la juniori, impunându-se net, scor 3-0 (2-0), și așteaptă să primească pe ”stadionul Dragostei” pe CFR Cluj, Rapid, ”U” Cluj sau FCSB în faza grupelor.

Regretele de după tragerea la sorți a Play-off-ului, când ”alb-albaștrii” visau să fie gazde pentru o dispută cu Rapid sau ”U” Cluj au fost înlocuite de fericirea calificării între primele 24 de formații din țară în a doua competiție națională.

Dan Roman, omul care scrie istorie cu CS Ona Mureș: ”Este ceva unic ce am realizat”

Patru adversari a eliminat CS Ocna Mureș în actuala ediție a Cupei României: CSM Unirea Alba Iulia (3-1), Metalurgistul Cugir (4-3), Unirea Ungheni (1-1, 1-1, 4-1 la lovituri de departajare) și CSM Slatina (3-0). În aceste jocuri golurile au fost marcate de Daniel Ghiță și Andrei Ceaca (câte trei), Alexandru Giurgiu (două), Florin Socaci, Cătălin Creț și Adrian Coman (câte unul).

Cu CSM Slatina au marcat Andrei Coman (16) și Andrei Ceaca (31 și 62).

Miracolul ocnamureșenilor se poate sintetiza simplu: antrenorul Dan Roman, omul care în 3 luni a făcut istorie la echipa din orașul salin. CS Ocna Mureș are 10 partide disputate în acest sezon, în Liga 3 și Cupa României, și numai două pierdute, în Seria 9 (0-4 cu Corvinul Hunedoara și 3-4 la Metalurgistul Cugir).

”Așteptăm Rapid, «U» Cluj, Steaua (n.a. – FCSB) sau CFR Cluj! Ne-am atins obiectivul și este ceva unic ce am realizat, să intrăm în grupe. Băieții au șansa să se simtă fotbaliști, să joace împotriva unor echipe din Liga 1. Mă bucur că am făcut istorie aici, că am ajuns așa departe și rămâne ceva în urma mea”, a apreciat, citat de Ziarul Unirea, Dan Roman (36 de ani), care în acest meci nu a mai intrat și el pe teren.

”Ocna Mureș a devenit un adversar greu și în campionat ne propunem să intrăm în play-off. Revenind la partida cu CSM Slatina, în teren au fost jucători din lotul de Liga 2 (n.r. – doar trei aveau meciuri în Liga 2 în acest sezon), dar noi am arătat un fotbal total, cu posesie și ocazii, a spus fostul atacant din Liga 1.

  • CS Ocna Mureș are, însă, în acte un alt antrenor principal, pe Valentin Șandru, Dan Roman nefiind nici măcar antrenor secund sau deținător al vreunei alte funcții în stafful tehnic, chiar dacă el este cel care i-a deciziile.

Alexandru Giurgiu: ”Am reușit un nou meci miracol”

Alexandru Giurgiu este cel mai experimentat jucător al echipei din Alba, căpitanul ei și cel în jurul căruia gravitează jocul ocnamureșenilor.

”Am reușit un nou meci miracol și continuăm surpriza plăcută din această toamnă. Ne-am dorit foarte mult să ne calificăm, ne bucurăm pentru fani că reușim să aducem echipe de Liga 1 la Ocna Mureș. Chiar dacă nu dispunem de un efectiv numeros, suntem uniți, jucători de caracter și un antrenor foarte bun, aflat la început de drum, a spus, citat de Ziarul Unirea, Alexandru Giurgiu (30 de ani), care a trecut prin Liga 1 la CS Turnu Severin, Astra și Dinamo.

Vineri, CS Ocna Mureș își află adversarii din faza grupelor Cupei României.

În campionat, CS Ocna Mureș ocupă locul 6 din 10 în Seria a 9-a a Ligii 3, cu 7 puncte acumulate în primele cinci jocuri, iar în etapa a 6-a va juca sâmbătă, de la ora 15:00, pe teren propriu cu Sănătatea Cluj (locul 7, 6 puncte).

CS OCNA MUREȘ – CSM SLATINA 3-0

Andrei Coman 16′, Andrei Ceaca 31′, 62′

CS Ocna Mureș: R. Stângă – Gorba (Bucșă 72′), Cimpoeșu, Paleoca (Al. Țăranu 72′), Mic – Al. Giurgiu (cpt.), Socaci (Cioargă 67′) – Ad. Coman, Guț (D. Ghiță 67′), Creț – Ceaca (Oprinca 86′)
Rezerve neutilizate: Cadar – D. Roman, Coltor
Antrenor: Valentin Șandru

CSM Slatina: Velcu – Șubașu (Apipie 88′), A. Stan, Hagiu, Al. Dinu – I. Iancu (Boicea 71′), Al. Neagu (Gab. Grădinaru 77′), Necșulescu (cpt.), Dav. Ciobanu (Biră 74′) – Neicu, Palade
Rezerve neutilizate: Andr. Șerban – Tîrîș, Tecucianu, Negurescu, Andr. Dumitrașcu
Antrenor: Constantin Grădinaru

Stadion: Soda (Ocna Mureș – Alba). Arbitru central: Marius Daniel Bădoiu (Craiova). Arbitri asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Daniel Ștefan Lar (Baia Mare). Arbitru de rezervă: Liviu Rasteanu (Craiova). Observator arbitri: Ştefan Szilaghi (Satu Mare). Delegat joc: Teodor Biriş (Hunedoara).

Foto: Ziarul Unirea

Dan HENEGAR 29 Sep. 2022, 14:00 Cupa României
Pe aceeași temă