Costel Enache a invocat divinitatea după Unirea Slobozia – Petrolul: ”Dumnezeu ne-a văzut că suntem muncitori, cu sufletul pe teren și ne-a ajutat”. Antrenorul crede că jucătorii săi au făcut ”reclamă bună echipelor de Liga 2”

Răzvan STÎNGĂ 08 Nov. 2022, 21:44 Cupa României

Unirea Slobozia și Petrolul au acumulat primele puncte în Grupa A a Cupei României, după meciul direct de marți seară, terminat la egalitate, scor 0-0. Însă, cele două sunt ca și eliminate din competiție, deși mai au de jucat câte o partidă.

Unirea Slobozia, remiză de moral cu Petrolul. Reacția lui Constantin Enache

Unirea Slobozia a fost gazdă în confruntarea cu formația din SuperLiga României, dar partida s-a disputat pe stadionul Petrolului, ”Ilie Oană”. Și pe fondul faptului că ploieștenii au jucat cu mai mulți fotbaliști care nu au evoluat prea mult în campionat, Unirea Slobozia a scos un punct de moral, lucru remarcat și de Constantin Enache la interviuri.

Antrenorul formației din Liga 2 a plecat mulțumit de la Ploiești, chiar dacă a recunoscut că au fost momente, în special în repriza a doua, când Petrolul a pus ceva mai multă presiune și putea marca golul victoriei.

Însă, și în prima repriză a contat Petrolul în atac, iar Constantin Budescu putea marca de două ori în primul sfert de oră, cu două șuturi din afara careului care au ratat de puțin ținta. În minutul 16, a ieșit în evidență și Ivanovski, al cărui șut din careul mare a trecut alături.

Constantin Enache, de părere că Unirea Slobozia a avut și noroc în remiza cu Petrolul din Cupa României

În partea a doua, cele mai mari ocazii ale Petrolului au fost semnate de Manzala, în minutul 69, și Mazarache, în minutul 80. În puține rânduri a fost periculoasă Unirea Slobozia, dar Constantin Enache a preferat să remarce doar aspectele pozitive ale jucătorilor săi, care au arătat în anumite momente, poate în majoritatea cazurilor chiar, o organizare defensivă bună.

E un rezultat bun, am avut în față un adversar superior, cu o categorie în plus. E o echipă cu potențial, cu rezultate bune în Liga 1. Știam că o să ne aștepte un joc greu, dar cred că ne-am descurcat destul de bine cu potențialul pe care îl avem la îndemână în acest moment. Cred că a fost un joc dinamic, agresiv, cred că a plăcut. E cel mai mare beneficiu și pentru noi și pentru spectatori.

Am suferit cel puțin în repriza a doua. Cred că am reușit prin spiritul jucătorilor să rezistăm. Au încercat să se autodepășească și să facă tot ce au putut. A fost și puțin noroc, dar uite că Dumnezeu ne-a văzut că suntem muncitori și cu sufletul devotat pe teren, iar atunci probabil că ne-a ajutat.

Am suferit un pic pe final. Consider că este un rezultat bun, puțin norocos, dar cred că în momentul în care pe final am avut în teren jucători de 2004, 2003, 2002, chiar mulți, jumătate de echipă era cu juniori, ne-am asumat și presiunea Petrolului.

(N.r. – Despre faptul că s-a întors la Ploiești, după ce a pregătit-o pe Petrolul în perioada decembrie 2019 – iulie 2020) O să vin întotdeauna cu bucurie. Fanii nu mi-au zis nici de bine, nici de rău. Spre deosebire de ultima dată când am venit ca adversar (n.r. – în 2021, când o pregătea pe Poli Iași), atunci letopisețul a fost întreg (n.r. – a fost înjurat), pentru toată familia, de la bunici până la nepoțele. Acum nu au avut nimic de împărțit cu mine. Vin cu bucurie aici, am amintiri, au rămas prieteniile și nu am cum să le uit. M-am simțit bine, am fost bine primit și o să rămână o etapă frumoasă din viața mea profesională”, a spus Constantin Enache la microfonul PrimaSport.

  • Unirea Slobozia: G. Păduraru – Ibrian (cpt.), I. Dinu (Gab. Lazăr 58′), Perju, Ben Levy – Prejmerean (Mih. Lemnaru 62′), Cruceru (Dorobanțu 66′) – M. Ciobanu, Afalna (Golda 46′), Bolohan – Cip. Rus (Rob. Silaghi 58′)
    Rezerve neutilizate: M. Contra – D. Radu, Gîrbăcea, Milotin

Unirea Slobozia termină etapele de Cupa României cu un meci contra lui Dinamo

Unirea Slobozia e pe penultimul loc, 5, în Grupa A a Cupei României înaintea partidelor Dinamo – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și U Craiova 1948 SA – FC Voluntari, cu numai 1 punct. Sub ea se află Petrolul, tot cu un punct, dar cu un golaveraj mai slab.

În ultima etapă a grupelor Cupei României, Unirea Slobozia va întâlni Dinamo pe teren propriu. Petrolul va întâlni U Craiova 1948 SA, tot pe teren propriu.

”Ne-am redus total șansele de calificare mai departe în Cupa României, dar cred că facem o reclamă bună echipelor de Liga 2 și eu sunt mulțumit de ceea ce au arătat băieții. Ne-am asumat ce s-a întâmplat azi, știam că vom suferi, am jucat sâmbătă și avem un lot de doar 20 de jucători. E destul de greu să ducem lupta pe ambele planuri. Dar avem un grup omogen, unit, puternic și cred că putem face fațăîn ambele competiții”, a mai spus Enache.

În campionatul Ligii 2, Unirea Slobozia ocupă locul 2, cu 25 de puncte, la patru puncte în spatele liderului Steaua, iar în etapa a 14-a joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii (locul 14, 15 puncte).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-cs-mioveni-fc-botosani-se-joaca-acum-urmeaza-unirea-slobozia-petrolul-de-la-ora-1815-astazi-joaca-si-dinamo-19252807

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csc-dumbravita-intr-un-nou-duel-cu-o-formatie-de-prim-esalon-in-cupa-romaniei-cosmin-stan-inaintea-jocului-cu-cfr-cluj-nu-stiu-cat-de-bine-pica-pentru-noi-acest-meci-19252854

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-surclasat-rapidul-din-brodoc-intr-un-meci-amical-terminat-in-nocturna-in-copou-19252841

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-dincu-a-explicat-consecintele-ordinului-de-asociere-emis-in-favoarea-clubului-steaua-a-anuntat-ce-se-intampla-cu-brandul-si-a-facut-acuzatii-grave-s-au-luat-hotarari-in-minister-ca-19252801

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/gloria-buzau-intalneste-uta-in-etapa-a-doua-a-fazei-grupelor-cupei-romaniei-adrian-mihalcea-a-antrenat-echipa-aradeana-pe-cand-era-in-liga-2-cum-va-trata-jocul-si-ce-spune-laszlo-balint-19252811

Răzvan STÎNGĂ 08 Nov. 2022, 21:44 Cupa României
Pe aceeași temă