Ce palmares va avea noul Farul Constanța? Gică Hagi spune cum noul club la care va fi acționar alături de Ciprian Marica devine ”cel mai bun” din România la mai multe capitole. Primarul Constanței a vorbit despre stadiul noului stadion

Marius ANGHEL 21 Jun. 2021, 17:07 Liga 2
Ce palmares va avea noul Farul Constanța? Gică Hagi spune cum noul club la care va fi acționar alături de Ciprian Marica devine ”cel mai bun” din România la mai multe capitole. Primarul Constanței a vorbit despre stadiul noului stadion

În conferința de presă în care s-a anunțat fuziunea dintre Farul Constanța și Viitorul Constanța, în urma căreia în Liga 1 va juca Farul, Gheorghe Hagi, unul dintre acționarii noului club a fost întrebat și ce se va întâmpla cu palmaresul echipei.

Farul, înființat în 1920, are în palmaresul său doar istoria sa de 101 ani, cât și iubirea suporterilor constănțeni și dobrogeni, fiindcă nu a câștigat niciun trofeu. În schimb, Viitorul, înființat în 2009, la Ovidiu, a câștigat un campionat (în 2017), o Cupa României (în 2019) și o Supercupa României (în 2019).

Gheorghe Hagi: ”Farul Constanța are cea mai bună academie, are teren oficial de joc în proprietate privată, are o istorie de 101 ani și palmaresul rămâne în picioare”

Hagi, care va reveni în postura de manager general și va antrena din nou, nu a oferit un răspuns lămuritor, spunând că ceea ce a obținut Farul și Viitorul vor fi cumulate, nu a explicat însă și cum se poate face acest lucru.

”Toate sunt împreună. Farul Constanța, din momentul de față, are o bază sportivă, cea mai bună din România. Farul Constanța, în momentul de față, are cea mai bună academie. Farul Constanța are teren oficial de joc în proprietate privată, deci devine un club puternic. Farul Constanța are o istorie de 101 ani, câți sunt. Atât palmaresul Farul, cât și al nostru (n.r. – se referă la Viitorul) rămân în picioare, deci devine un club foarte puternic, foarte bine organizat, și cu performanțe, cu toate că fiecare club a făcut performanțele lui și împreună suntem mai puternici”, a spus Gheorghe Hagi.

  • Primele achiziții după trecerea la numele de Farul Constanța sunt, potrivit lui Hagi, Marian Aioani (portar, Chindia Târgoviște), un fundaș format de Farul, referindu-se la Ionuț Larie (Gaz Metan Mediaș, fost și la Viitorul), căruia nu i-a pronunțat numele, și Adrian Petre (atacant, ex UTA Arad), despre care ”Regele” a spus că-l vrea pentru că îi place să ”resusciteze fotbaliștii care au talent”.

  • În recenta ediție de Liga 1, Viitorul a încheiat sezonul regular pe locul 13 din 16 și a mers în play-out, acolo unde a terminat pe locul 3 din 10 și a jucat baraj cu Chindia Târgoviște pentru calificarea în Conference League, pe care l-a câștigat. Ulterior, a pierdut al doilea baraj, decisiv, cel cu Sepsi OSK.
  • Farul a încheiat sezonul regular al Ligii 2 pe locul 7 și a ratat din nou accederea în play-off-ul de promovare. În play-out a jucat în Grupa A, unde a terminat pe locul 1 din 7, în fața celor de la ”U” Cluj, altă mare perdantă a acestei ediții de campionat. Ultima participare în Liga 1 a avut-o în sezonul 2008/2009, de atunci și până acum activând în Liga 2, desființându-se, luând-o de la zero din Liga a 4-a și revenind mai apoi în eșalonul secund.

Se va construit un nou stadion la Constanța, în locul celui actual

În viitor, Municipiul Constanța va avea un nou stadion, unul nou, construit în locul celui actual. Proiectul este acum în stadiul de studiu de fezabilitate. Noua arenă ar trebui să aibă 15 mii de locuri, însă în urma discuțiilor dintre primarul Vergil Chițac și Hagi și Marica s-a decis că mai bine s-ar face unul de 18 mii de locuri.

”Stadionul nou se contruiește în zona în care este construit cel vechi, puțin deplasat în spate, spre Ion Rațiu (n.r. – Bulevardul Ion Rațiu). Stadionul va fi demolat. E sarcina noastră, a primăriei, pentru că trebuie să predăm terenul constructorului, cel care va câștiga licitația”, a spus primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-si-farul-constanta-conferinta-despre-fuziune-video-19189813

Marius ANGHEL 21 Jun. 2021, 17:07 Liga 2
Pe aceeași temă