VIDEO | Nicolae Dică, prezentat oficial la FC Argeș! Fostul antrenor al FCSB și-a intrat în drepturi: „Am decis cu inima”. Motivul pentru care s-a întâlnit cu suporterii

La câteva zile după ce a fost instalat în funcția de manager general la FC Argeș, Nicolae Dică a fost prezentat oficial, astăzi după-amiază, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești.

Prezentarea fostului antrenor al FCSB a fost făcută de către Dragoș Șerban, directorul executiv al FC Argeș. Dică a semnat un contract pe trei ani cu echipa fanion a județului Argeș și are ca obiectiv promovarea în Liga 1 încă din noul sezon.

La această conferință de presă, Dică a dezvăluit motivele care l-au făcut să revină la echipa Piteștiului, pe care acum trei sezoane a promovat-o în liga secundă, a detaliat programul de pregătire și a vorbit despre campania de achiziții, începută deja cu aducerea a trei jucători de la Pandurii Târgu Jiu.

„Am venit aici cu sufletul!”

Managerul general al grupării din Trivale a explicat de ce a ales Piteștiul. „A fost o decizie grea pentru mine. Am decis cu inima, am vrut să vin acasă, să dau acestui club și acestui oraș ceea ce mi-au oferit când eu eram doar un copil. Am venit aici cu sufletul, pentru că am avut oferte din primul eșalon și din liga a doua. Am stat și am analizat foarte atent, mi-am dorit enorm să antrenez această echipă. Am promovat-o în Liga 2 și pot să spun că acest oraș merită să aibă o echipă în prima ligă. Aici am făcut primii pași în fotbal, aici am debutat în prima ligă, de aici am debutat la echipa națională, și pentru mine a însemnat foarte mult acest club. Experiența pe care am acumulat-o ca jucător, dar și ca antrenor în această perioadă de cinci ani, încerc s-o pun în aplicare aici, la Pitești”, a spus Dică.

Dică a stabilit în linii mari programul perioadei de pregătire, a vorbit despre primele achiziții făcute de FC Argeș pentru noul sezon, dar și despre punerea unui mare accent pe Centrul de Copii și Juniori Leonte Ianovschi.

Sezon aprig disputat

Dică spune că noul sezon al ligii secunde se anunță mult mai puternic decât cel care s-a încheiat: „Anul acesta va fi o competiție mult mai puternică, dacă este să ne uităm la ce echipe vor juca: Petrolul, Rapid, FC Argeș, Gloria Buzău, UTA, Călărași, Chiajna etc. Vor fi jocuri foarte puternice.”

Vrea stranieri de valoare

Managerul grupării din Trivale nu exclude ca echipa de fotbal a Piteștiului să aibă în componență în noul sezon și stranieri, însă aceștia trebuie să fie de o valoare destul de ridicată. „Am urmărit în această perioadă și jucători din afară, dar în momentul când decid să aduc un jucător de afară, trebuie să fie de două ori mai bun decât ce avem noi. Nu aducem jucători doar de dragul de a avea străini în echipă”, a spus Dică la conferința de prezentare.

Întâlnire cu suporterii. „Doar împreună putem reuși”

Înainte de a semna cu FC Argeș, Nicolae Dică a avut o întâlnire și cu fanii pentru a afla și părerea acestora.

„M-am întâlnit cu suporterii. Eu am solicitat. Am vrut să văd ceea ce își doresc. Mă bucur că m-au primit bine și au fost de acord cu venirea mea. Mi-au spus că vor fi lângă echipă, le-am spus ceea ce îmi doresc eu să fac la acest club. Așa cum le-am spus lor, vă spun și vouă, că singur nu pot să fac minuni, doar împreună putem face ceva, eu, jucătorii, galeria, restul oamenilor care sunt iubitori de fotbal. Ca să reușim, trebuie să ne unim cu toții, să ducem acest club în Liga 1. Îmi doresc să facem jocuri bune, să aducem suporterii la stadion, să fim sprijiniți de cei care iubesc fotbalul. Mi-aș dori să văd la jocurile noastre foștii jucătorii, începând cu cei care au câștigat campionatul avându-l la timonă pe domnul Florin Halagian. Nu cred că o oră și jumătate, maxim două ore, de două ori pe lună, e un efort mare. Te relaxezi pentru a vedea echipa pe care ai iubit-o și încă o iubești. Doar împreună putem reuși”, a mai transmis Nicolae Dică.

Dragoș Șerban: „Noi ți-am plantat puieții, unii au îmbobocit, tu să-i faci să înflorească”

Dragoș Șerban, directorul executiv al clubului, are mare încredere în capacitățile lui Nicolae Dică.

„Încep această prezentare prin a preciza faptul că această zi are o dublă însemnătate pentru noi: anul trecut, pe 6 iunie, OSIM-ul a respins definitiv contestația depusă de contestatarii mărcii. Astăzi am plăcerea să vi-l prezint pe unul dintre cei mai buni elevi pe care i-a dat fotbalul argeșean. ABC-ul fotbalului l-a descifrat la Pitești, facultatea și-a făcut-o în Liga 3, la noi, l-am trimis un an și jumătate la București, la master, acum s-a reîntors să-și dea doctoratul. Sunt discuții de o lună și jumătate cu el. Am observat de atunci că are niște lucruri foarte bine stabilite, mi-a plăcut cum gândește, ce planuri are. Mi-a spus că vrea să aibă mână liberă în ceea ce înseamnă transferurile de jucători, dar și ceea ce înseamnă pepiniera clubului. Mă refer la Centrul de Copii și Juniori. Am fost de acord. I-am spus că el e boierul pe plantația de la Complexul „Nicolae Dobrin”. Noi ți-am plantat puieții, unii au îmbobocit, tu să-i faci să înflorească. Ne bucurăm că a spus că vrea să managerieze acest conglomerat al fotbalului piteștean”, a spus Dragoș Șerban.

Articol scris de Marius DUINEA
Foto și video: FC Argeș

Pe aceeași temă