Probleme financiare la Energeticianul? Clubul s-a despărțit de decar: „Aveam două luni restanțe, însă nu doar banii erau problema”. Patronul, pus la zid: „Azi spune un lucru, mâine altceva”

Nici nu s-a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 că Energeticianul s-a mai despărțit de încă un jucător. Mijlocașul Marian Stoenac (25 de ani) și-a reziliat contractul pe cale amiabilă cu echipa de la Petroșani, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă formația din Valea jiului, situație pe care finanțatorul Nicolae Sarcină și cei din anturajul lui nu au dorit să o facă știută.

Neplătit de două luni, jucătorul adus de la Daco Getica București (fosta Juventus) și care în cariera lui a mai trecut și pe la Minerul Motru, a renunțat la o sumă importantă de bani, dorindu-și să devină liber de contract. „Aveam două luni restanțe, însă nu doar banii erau problema la această echipă! Îmi pare foarte rău că s-a ajuns aici, însă domnul Sarcină este un om foarte schimbător. Astăzi spune un lucru, iar mâine altceva. Promite multe și face foarte puține. În schimb, au fost și jucători care au avut de suferit aici, jucători care au fost dați afară și au rămas fără echipă patru-cinci luni…”, a afirmat, pentru Liga2.ro, fostul decar al Energeticianului, care mai avea contract până în vară.

Energeticianul este o nou-promovată în acest sezon de Liga 2, însă a pornit cu gândul să țintească promovarea. Finanțatorul clubului, omul de afaceri din Târgu Jiu Nicolae Sarcină, a investit masiv în echipă și după ce a ajuns în eșalonul secund, însă schimbările nenumărate din lot, cât și de pe banca de rezerve a dus la instabilitate, astfel că obiectivul a fost ratat prematur. La finalul primei părți a sezonului, Energeticianul se află pe locul 9, cu 28 de puncte, cu 16, respectiv 15 puncte mai puțin decât primele două clasate.

„E greu când schimbi antrenorii pe banda rulantă”

Stoenac nu regretă că a acceptat oferta celor de Petroșani, ci doar faptul că cei din conducere nu au știut să aprecieze jucătorii. Mijlocașul spune ce crede că s-a greșit și motivul pentru care Energeticianul e abia la mijlocul clasamentului, deși avea un obiectiv mult mai îndrăzneț.

„Am lăsat Liga 1 și am venit în Liga a 3-a pentru a pune umărul la realizarea unui proiect frumos și ambițios. Am marcat destul de multe goluri, am rămas lângă echipă după promovare, când a trecut în momente foarte grele, când eram 14-15 jucători la antrenamentele din cantonament. Alții au venit pe parcurs și au pierdut pregătirea, care era foarte importantă. Cred că s-a dorit promovarea, însă e greu când schimbi antrenorii pe banda rulantă, fiecare vine cu ideile lui de joc, e mai greu sa te adaptezi. Acum am ales să plec cu capul sus. E cel mai bine așa”, spune fotbalistul de 25 de ani.

Jucatorul format la Minerul Motru nu duce lipsă de oferte după despărțirea de Energeticianul și spune că analizează foarte atent pentru a alege varianta cea mai bună. „Am ceva oferte, însă nu vreau să mă grăbesc. Acum sunt acasă, cu familia, și voi analiza foarte bine ce voi avea de făcut pe mai departe! Le urez mult succes foștilor mei colegi, sunt niște băieți extraordinari. Să nu plece capul în fața celor ce nu cunosc îndeajuns fenomenul!”, a mai declarat Stoenac.

Etapa cu numărul 20, prima a returului, nu a fost una prielnică pentru formația din Valea Jiului, aceasta pierzând, duminică, scor 1-2, partida de la Luceafărul Oradea, cealaltă echipă patronată din umbră de omul de afaceri Nicolae Sarcină. Energeticianul ocupă poziția a 9-a, cu 28 de puncte, în timp ce bihorenii sunt pe locul 13, cu 23 de puncte acumulate cu un meci înainte de ultima reprezentație în 2018.

15 meciuri, dintre care nouă ca titular, și 2 goluri sunt cifrele lui Marian Stoenac la Energeticianul în acest sezon de Liga 2

Portarul Horațiu Moldovan, fundașii Cosmin Achim, Emil Ninu și Marius Tomozei și mijlocașul Viorel Nicoară, Octavian Vasile, Lucian Iordache și Laurențiu Manele sunt ceilalți jucătorii care s-au despărțit în ultima perioadă de Energeticianul.

Articol scris de Valentin PĂ‚TRU

Pe aceeași temă