Situații diferite la meciurile etapei a 25-a a Ligii 2. Unele cluburi au interzis să joace cu spectatorii, altele pot primi maximum 1000 sau să aibă „o mică galerie” la dispoziție

Marius ANGHEL 11 Mar. 2020, 19:47 Campionat

În urma deciziei Guvernului României, conform căreia se interzic adunările a peste 1.000 de oameni la evenimente sociale pentru a preîntâmpina răspândirea virusului Covid-19, Federația Română de Fotbal a sistat organizarea de meciuri cu spectatori pentru toate competițiile pe care le organizează. Decizia FRF e mai mult sau mai puțin respectată de cluburile din Liga 2.

Comitetul de Urgență al FRF compus din Răzvan Burleanu, președinte FRF, Gino Iorgulescu, prim-vicepreședinte FRF și Octavian Goga, vicepreședinte FRF, au dispus ca jocurile din cadrul competițiilor organizate de FRF programate până la data de 31 martie 2020, inclusiv, să se desfășoare fără spectatori.

Una dintre cele mai importante competiții pe care FRF le organizează este campionatul Liga 2, care până pe 31 martie are programate trei etape, 25, 26 și 27. Toate jocurile ar trebui, în mod normal, să se desfășoare fără spectatori.

Petrolul, prima echipă care anunță că meciul cu Ripensia se joacă fără spectatori

Una dintre echipele din această competiția care și-a anunțat suporterii că nu pot veni la stadion cel puțin la următorul meci este Petrolul. Ploieștenii au meci duminică, de la ora 11:00, pe „Ilie Oană”, cu Ripensia Timișoara.

„Ca urmare a deciziilor luate, la nivel național și local, privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritorul României, precum și a Hotărârii Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal din data de 8 martie, vă facem cunoscut faptul că partida de campionat dintre FC Petrolul Ploiești și Ripensia Timișoara (duminică, 15 martie, de la ora 11.00) se va desfășura fără spectatori, în conformitate cu prevederile art.59, alin. 2 din ROAF.
Vă mulțumim pentru înțelegere!”
, a anunțat Petrolul.

Csikszereda – Farul va avea maximum 1.000 de spectatori în tribune

În schimb, Farul, în calitate de echipă oaspete, spune că meciul cu FK Csikszereda, programat vineri, de la ora 18:00, la Miercurea Ciuc, se va desfășura cu spectatori. Constănțenii au 40 de bilete rezervate pentru fanii lor la acest joc.

Csikszereda nu a comunicat nimic în acest sens.

„Meciul de la Miercurea Ciuc, programat vineri, de la ora 18.00, se va desfășura cu cel mult 1.000 de spectatori în tribune!
4️0 de bilete sunt rezervate fanilor alb-albaștri”
, a anunțat Farul.

Campionii FC Argeș joacă amical cu CSM Slatina tot fără spectatori

În această rundă, Campionii FC Argeș va sta, fiindcă ar fi trebuit să o întâlnească pe Daco-Getica București, echipă retrasă din campionat după 13 etape. Ionuț Badea nu își va lăsa însă jucătorii liberi, ci sâmbătă îi va testa într-un amical cu CSM Slatina, programat la Pitești, pe stadionul „Nicolae Dobrin”. Partida de la ora 12:00 se va desfășura cu porțile închise.

Viitorul Pandurii – Rapid, cu tribunele goale, anunță giuleștenii

Miercuri, și Rapid a anunțat că meciul pe care îl va juca duminică, de la ora 15:30, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, se va desfășura fără spectatori.

„Partida de duminică, dintre ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu și FC Rapid București, din etapa a 25-a a ligii secunde, se va disputa cu tribunele goale, în urma deciziei luate de Federația Română de Fotbal, din cauza riscului de răspândire a coronavirusului.
Cel puțin până la finalul lunii martie, jocurile din primele ligi ale României se vor disputa fără spectatori, fapt ce ne afectează, lipsa galeriei giuleștene fiind un mare dezavantaj pentru echipa noastră, însă ne vom conforma deciziilor, cel mai important lucru fiind sănătatea suporterilor”
, a anunțat Rapid, deși va fi echipa oaspete la acest joc.

Viitorul Pandurii a comunicat, la rândul ei, cu ceva întârziere față de rapidiști, că meciul de duminică se joacă fără public. „Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Rapid, meci din etapa 25, Liga 2, se joacă cu porțile închise, fără spectatori. Meciul se dispută duminică, 15 martie 2020 – ora 15:30”, a anunțat clubul condus din umbră de Nicolae Sarcină.

ASU Poli – Turris Oltul se joacă cu porțile închise

ASU Politehnica Timișoara a anunțat, oficial, miercuri, că meciul cu Turris Oltul Turnu Măgurele, programat sâmbătă, de la ora 15:00, pe arena Știința din Timișoara, se va desfășura fără spectatori. Totodată, clubul alb-violet roagă suporterii să nu vină la stadion, fiindcă riscă amendă dacă se încalcă regulile impuse în toată țară pentru combaterea epidemiei de coronavirus. Detalii mai multe despre acest subiect poți citi AICI.

Meciul va fi transmis în direct pe canalul de YouTube al clubului timișorean, iar suporterii poliști sunt invitați să cumpăre bilet virtual pentru a susține costurile jocului cu teleormănenii.

„❌ Meciul din etapa 25, contra celor de la AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele, se joacă fără spectatori. Rugăm toți suporterii poliști să nu vină la stadionul Știința deoarece riscăm amendă ca și club și intrăm sub incidența legii pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

‼ Partida va fi transmisă pe canalul nostru de YouTube și încurajăm toți oamenii să cumpere bilet virtual astfel încât să susțină costurile meciului. Obligatoriu înainte!”, a anunțat ASU Poli.

UTA va avea o „mică parte a galeriei” în tribună la derby-ul cu „U” Cluj

Excepție de la regulă este și la Arad. Meciul UTA – „U” Cluj, programat sâmbătă, de la ora 15:00, la Arad, pe stadionul Motorul, în cadrul etapei a 25-a a Ligii 2, se va desfășura cu cel mult 200 de persoane la fața locului. Echipa gazdă va putea fi sprijinită de o mică galerie.

În ciuda faptului că în județul Arad s-au luat măsuri extreme pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, deoarece la granița din vest este principala poartă de intrare în țară dinspre Occident, iar Prefectura a decis să suspende toate manifestările care adună peste 200 de persoane, echipei UTA i s-a permis să aibă suporteri pe stadion.

UTA a anunțat, la rândul ei, pe site-ul oficial, condițiile de organizare a partidei cu „U” Cluj. Detalii mai multe despre acest subiect poți citi AICI.

„Ținând cont de măsurile impuse, clubul UTA organizează meciul de sâmbătă, cu Universitatea Cluj, cu un maxim de 200 de participanți. Aici sunt incluse: loturile de jucători, staff-urile tehnico-administrative ale ambelor cluburi, personalul implicat în organizarea meciului și presa – un reprezentant / publicație acreditată de club. În completare până la cifra admisă, la meci va avea acces o mică parte a galeriei”, a transmis UTA.

CSM Reșița – Concordia Chiajna va avea 100 de spectatori în tribune

În aceeași situație cu cea de la Arad este și partida la Reșița. Meciul dintre CSM Reșița și Concordia Chiajna, programat sâmbătă, de la ora 11:00, în cadrul etapei a 25-a a Ligii 2, se va disputa cu un număr redus de spectatori!

Cristian Bobar, președintele clubului bănățean, a declarat că, miercuri dimineață, a avut loc o ședință cu mai mulți reprezentanți ai județului și s-a luat hotărârea că la partidă pot asista până la 100 de suporteri. În total, 200 de persoane se vor aflat pe stadionul „Mircea Chivu”. Detalii mai multe despre acest subiect poți citi AICI.

La Buzău, meciul SCM Gloria – Pandurii se dispută fără spectatori

Și SCM Gloria Buzău a anunțat că meciul cu Pandurii Târgu Jiu, pe care îl organizează sâmbătă, de la ora 11:00, va avea loc fără spectatori.

„Meciul de fotbal dintre SCM Gloria Buzău și Pandurii Târgu Jiu, programat pentru data de 14 martie 2020, ora 11:00, se va disputa fără spectatori”, a anunțat clubul unde antrenor este Ilie Stan.

Metaloglobus București este singura echipă gazdă din etapa a 25-a care nu a comunicat nimic până acum, miercur seară, dacă organizează sau nu meciul de pe teren propriu cu CS Mioveni cu spectatori sau fără.

Programul etapei a 25-a:

vineri, 13 martie, ora 18:00
FK Csikszereda – Farul Constanța DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1

sâmbătă, 14 martie, ora 11:00
Metaloglobus București – CS Mioveni
SCM Gloria Buzău – Pandurii Târgu Jiu
CSM Reșița – Concordia Chiajna
Dunărea Călărași – Sportul Snagov  3-0

Echipa oaspete a fost exclusă din competiție și pierde meciurile din retur la „masa verde”.
Campionii FC Argeș stă.

sâmbătă, 14 martie, ora 15:00
UTA Arad – Universitatea ClujDigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1
ASU Politehnica Timișoara – Turris Oltul Turnu Măgurele

duminică, 15 martie, ora 11:00
Petrolul Ploiești – Ripensia Timișoara DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1

duminică, 15 martie, ora 15:30
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – RapidDigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 11 Mar. 2020, 19:47 Campionat
Pe aceeași temă