OFICIAL | Costel Enache a fost prezentat oficial ca antrenor principal la Petrolul. „Cred cu adevărat în promovare”

Marius ANGHEL 17 Dec. 2019, 12:08 Campionat

Petrolul Ploiești l-a prezentat astăzi, marți, pe noul antrenor principal al echipei, Constantin Enache (46 de ani). Acesta îi ia locul lui Flavius Stoican, demisionar la finalul primei părți a sezonului.

„Am stat două luni acasă și sufăr după Liga 1, iar în Petrolul am găsit un mijloc corect și real de a ajunge din nou în primul eșalon. Mi-am asumat un lucru destul de greu, dar realizabil din punctul meu de vedere. Sigur, calculele matematice poate că, în acest moment, nu ne dau șanse extraordinar de mari, dar fotbalul are calculul său separat și cred că cele șase puncte distanță față de primul loc promovabil pot fi recuperate. Nu va fi ușor, va fi foarte mult de muncă, dar am un argument foarte bun în dorința mea de a munci corect onest și în calitatea stafului cu care lucrez. Mă bazez, de asemenea, foarte mult pe emulația existentă aici, pe energiile pe care le poate aduna clubul și sunt convins că ele pot fi direcționate pozitiv. Nu vreau să fac promisiuni, dar pot să spun că preocuparea, energia și onestitatea vor fi garanțiile muncii mele. Cred cu adevărat în promovare!”, a spus Costel Enache.

„Pe statistica veche aș prefera să evităm locul de baraj. Un loc direct promovabil, asta trebuie să-și propună un club ca Petrolul, iar eu fac parte, acum, din familia aceasta”, a spus Costel Enache.

„Putem avea un parcurs aproape perfect și, pas cu pas, să ne depășim, unul câte unul, adversarii. E drept, nu avem un aliat în timp, pentru că etapele sunt puține, dar asta ne forțează să credem că nu avem dreptul să facem vreun pas greșit! Vom reîncepe campionatul cu două jocuri pe teren propriu, cu Dunărea Călărași și Farul Constanța, două echipe cu forță, iar aceste meciuri ne vor arăta direcția pe care o vom urma în primăvară, ne pot da elan și ne pot oferi încredere pe mai departe”, a adăugat noul antrenor al „lupilor”.

În cariera de antrenor, Costel Enache a condus echipele CSM Roman, Ceahlăul, CSM Poli Iași, FC Botoșani, Astra și FC Hermannstadt. În plus, a fost selecționer la naționala U18 și U19 a României.

Petrolul iernează pe locul 8 în Liga 2, cu 31 de puncte, la zece, respectiv șase puncte de UTA și CS Mioveni, primele două clasate pe pozițiile direct promovabile. Rapid, ocupanta locului 3, care duce la barajul pentru Liga 1, are patru puncte în plus față de echipa ploieșteană. Campionatul Ligii 2 se va relua la finalul lunii februarie 2020, iar Petrolul are meci pe teren propriu, cu Dunărea Călărași.

Marius ANGHEL 17 Dec. 2019, 12:08 Campionat
Pe aceeași temă