Rămâne la fel! „U” Cluj n-a putut câștiga la Clinceni și șansa să prindă un loc direct promovabil scade considerabil. Chindia se menține ca lider

Marius ANGHEL 16 May. 2019, 19:56 Campionat
Rămâne la fel!**
  • Academica Clinceni și „U” Cluj au remizat la Clinceni, joi, scor 0-0, în derby-ul etapei a 35-a a Ligii 2, după un meci în care cele două echipe nu au riscat să piardă.
  • Clinceniul pierde poziția de lider, însă se menține la cinci puncte în fața Universității și mai are nevoie de două victorii în ultimele trei etape pentru a fi sigură de promovarea directă în Liga 1.
  • Chindia e noul lider după această etapă, cu un punct peste Clinceni.
     

După un început echilibrat de meci, dar cu un mic plus pentru elevii lui Ilie Poenaru, care au avut încercări de la distanță prin Dumitru și Ion, prima mare ocazie a meciului i-a aparținut tot echipei ilfovene. Olariu (12) a primit o pasă peste apărare, a scapat de cei doi adversari, a pătruns în careu, însă în momentul șutului din 13 metri central a rămas fără minge după ce Berci a intrat prin alunecare și a deviat salvator.

Chiar dacă ritmul jocului a fost unul alert, ocaziile au fost puține. Pentru clujeni, Cordoș (30) putea înscrie dacă avea mai multă precizie din 7 metri, când a reluat cu capul după un corner, însă a trimis pe lângă bara colțului lung.  În rest, cele două echipe s-au blocat bine, astfel că până la pauză nu a mai avut loc nicio ocazie mare.

Partea secundă a început tot cu câteva situații ale Clinceniului. Dur-Bozoancă a reținut mingea șutată de Barbu (48), iar la șpițul lui Dumitru (50) de la 25 de metri a avut mai multe dificultăți. A respins în dreapta, acolo unde Barbu a recuperat și a trimis pe poartă, însă Dur-Bozoancă a respins în stânga de această dată.

Poenaru a schimbat cu Gliga în locul lui Pațurcă (55), iar Lobonț a răspuns cu Greu în locul lui Florescu (59). Nou-intratul clujenilor avea să și trimită mai departa la Goga (59), în careu, însă mingea țopăită a fost reluată slab de căpitan, iar Vâlceanu a parat cu piciorul în lateral prima mare situație de gol a Universității. Faza rarisimă l-a enervat pe Goga (67), care a devenit prea egoist. A refuzat să-i mai paseze în stânga lui Hordouan și a șutat pe lângă la două situații într-un minut. Apoi Giurgiu a tras din dreapta, iar Răuță a plonjat în disperare la prima bară pentru a respinge, deși Vâlceanu era pe minge.

La clujeni, tot Goga a încercat să înscrie, dar șutul său din 6 metri lateral dreapta a fost deviat de Răuță, iar Vâlceanu a prins la prima bară. Hațiegan (75) și Axente (80) au fost forțele proaspete trimise de Lobonț pentru un final incandescent, însă așteptările n-au fost îndeplinite. Pîrvulescu (83) a avut posibilitatea să înscrie la o minge așezată de Gavra, dar a trimis din 10 metri în plasa laterală. Pe contraatac, ilfovenii puteau da lovitura în prelungiri, Gliga a pătruns în careu, dar a fost blocat de Abrudan și Cordoș, fază la care Curelea a protestat pe margine pentru că a cerut penalty și a fost trimis în tribună.

S-a încheiat 0-0, iar cele două echipe rămân la o distanță de cinci puncte. Șansele Universității să mai prindă locul 2, promovabil direct, sunt reduse, însă acum mai are doar două puncte în fața Petrolului și are emoții și pentru a se menține pe locul 3.


 

Patru meciuri mai au de disputat până la finalul sezonului, iar Academica Clinceni și „U” Cluj îl au pe următorul fix unul împotriva alteia. Jocul derby al etapei a 35-a a Ligii 2 are loc în această după-amiază, de la ora 18:00, pe Clinceni Arena, și are o importanță foarte mare în lupta pentru promovare. Cele două echipe aflate pe locurile 2, respectiv 3 sunt despărțite de cinci puncte.

Clinceniul, lider de 11 ori în acest sezon, a coborât pe locul 2 după ce Chindia a câștigat marți la Târgu Jiu (2-0 cu Pandurii), însă își poate relua poziția dacă învinge Universitatea Cluj și, totodată, va fi la doar o victorie în ultimele trei etape de promovarea matematică în Liga 1. Pe de altă parte, un egal sau o înfrângere nu va fi o dramă, fiindcă va rămâne la cinci sau două puncte în față, tot pe loc promovabil direct, însă i se va complica situația în ultimele trei meciuri.

„U” Cluj nu a cunoscut bucuria poziției de lider al Ligii 2 în cele 34 de etape desfășurate până acum, a stat mai mereu sub podium, însă acum se află pe locul 3, care duce la barajul pentru promovare, însă vrea mai mult. Are șansa să reușească dacă va învinge la Clinceni, fiindcă va reduce diferența față de ilfoveni la două puncte, iar echipa lui Ilie Poenaru are apoi un program mai greu în ultimele etape. Dacă nu va reuși însă să câștige, echipa lui Bogdan Lobonț își va complica ea situația, fiindcă Petrolul se poate apropia de ea și chiar să-i amenințe participarea la baraj. „Avem privilegiul să fim la „U” Cluj în anul în care clubul împlinește 100 de ani și, cu atât mai mult, vrem să promovăm”, transmitea Lobonț după ultima victorie, 3-0 cu UTA.

Meciul de la Clinceni aduce față în față două dintre cele mai bune echipe ale acestui sezon al Ligii 2. Academica are cele mai multe victorii obținute (25), cele mai puține egaluri (2), cea mai bună apărare (21 de goluri primite) și al treilea cel mai bun atac (69 de goluri marcate). „U” Cluj are cel mai bun atac din campionat (80 de goluri înscrise), a doua cea mai bună apărare (26 de goluri primite) și dă primul și al patrulea golgheter al clasamentului, pe Cristian Gavra (21 de goluri marcate), respectiv Dorin Goga (17).

Poenaru: „Suntem echipa de pe primul loc, practicăm un fotbal foarte bun, avem încredere, suntem pregătiți din toate punctele de vedere”

Antrenorul Clinceniului, Ilie Poenaru, spunea înaintea meciului cu „U” Cluj că are încredere că jucătorii săi sunt pregătiți din toate punctele de vedere să obțină o victorie. Acesta mizează pe un joc spectaculos.

„Este un meci important. Putem spune că are o conotație aparte, dar noi jucăm acasă. Chiar dacă, poate, venim după un rezultat pe care ni l-am fi dorit, o victorie la Timișoara, jucăm acasă și aici nu am pierdut, am făcut meciuri foarte bune. Într-adevăr, jucăm cu „U” Cluj, o echipă bună, care câștigă și ei de ceva etape la rând, o echipă cu jucători importanți, cu suporteri. Dar suntem echipa de pe primul loc, practicăm un fotbal foarte bun, avem încredere, suntem pregătiți din toate punctele de vedere, fizic, mental, și vom aborda meciul la victorie. Eu sunt adeptul spectacolului și tot timpul mi-a plăcut să atac. Am preferat spectacolul în dauna unei echipe defensive. Dar jocul îți cere sau îți oferă tot felul de momente în care poate doar trebuie să ataci sau, de cele mai multe ori, să te și aperi. Vom vedea. Să sperăm că va fi un joc deschis din partea ambelor echipe, un joc frumos, elaborat, cu ocazii de poartă și să sperăm că vom fi noi cei care vom reuși să marcăm cu un gol mai mult decât adversarul sau ar fi minunat să nu primim gol”, a spus Ilie Poenaru.

Clinceniul vine după remiza obținută in extremis la Timișoara, 2-2 cu ASU Politehnica, iar în acest an, pe teren propriu, are un singur pas greșit, un 2-2 cu Ripensia. În rest, și-a câștigat celelalte șase partide. Totuși, în acest campionat are două eșecuri acasă, ambele în fața unor contracandidate la promovare, așa cum e și „U” Cluj: 0-1 cu Sportul Snagov și 0-1 cu Chindia.

Goga: „Meciul cu Academica Clinceni va fi decisiv”

De partea cealaltă, Universitatea își pune toate speranțele în acest meci pentru a mai spera să promoveze direct. Căpitanul Dorin Goga este principalul „motor” al echipei, omul care desface apărările, oferă pasele decisive și înscrie golurile.

„Avem șansa noastră la promovare și cred că următorul meci, cu Academica Clinceni, va fi decisiv. Ne concentrăm asupra acestei partide, iar dacă vom da totul pe teren, nu ne va reproșa nimeni nimic”, a transmis Dorin Goga, care joacă la echipă încă de când era în Liga a 4-a.

„Vrem să câștigăm fiecare partidă, bineînțeles, să obținem victorii pe linie, chiar dacă vom da piept cu formații bune, adversari incomozi, care vor încerca să ne pună probleme. Dacă stăm bine să ne gândim, în 2016 eram în Liga a 4-a, deci o posibilă revenire pe prima scenă în anul Centenarului ar fi un vis împlinit pentru noi”, a spus și Octavian Abrudan.

„U” Cluj vine după două victorii cu 3-0, cu ACS Poli și UTA. În ultimele trei meciuri din deplasare a marcat nu mai puțin de 17 goluri și a primit două (2-6 cu Daco-Getica, 0-8 cu Brăila și 0-3 cu ACS Poli), iar singurul eșec din acest an a fost cu Petrolul (0-1), în rest câștigând celelalte șase jocuri.

În meciul tur, Universitatea Cluj s-a impus la scor pe teren propriu cu Academica Clinceni. A fost 3-0 pe Cluj Arena, după golurile marcate de Cristian Gavra (55), Alexandru Coman (65) și Octavian Ursu (90+5).

Partida care începe la ora 18:00, pe Clinceni – Arena 1, din localitate ilfoveană Clinceni, este arbitrată de centralul Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) și asistenții Imre-Laszlo Bucși (Sfântu Gheorghe) și Daniel Hulubei (Vaslui). Rezervă este Eduard Ioniță (Galați), iar observatori au fost delegați Constantin Gheorghe (Suceava) și Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 35

COMENTARIUL LIVE:

â–ºClinceni: Oct. Vâlceanu – P. Pârvulescu, Andr. Răuță, Patriche (cpt.), Dobrescu – Șut, Barbu – Rob. Ion (Vl. Mihalcea 83′), Vas. Olariu, Cr. Dumitru (Mitrov 87′) – Pațurcă (Gliga 55′)
Rezerve neutilizate: Ureche – Găină, Nicola, Horșia
Antrenor: Ilie Poenaru

â–º„U” Cluj: Dur-Bozoancă – Al. Coman, Abrudan, Andr. Cordoș, Berci – Gab. Giurgiu (Mir. Axente 80′), G. Florescu (Greu 59′) – Hordouan (Hațiegan 75′), Goga (cpt.), Nic. Pîrvulescu – Gavra
Rezerve neutilizate: Iul. Dinu – Chitoșcă, Telcean, I. Ursu
Antrenor: Bogdan Lobonț

â–ºMin 90+4 Final de partidă. Academica Clinceni și „U” Cluj remizează 0-0 și rămân pe pozițiile dinaintea jocului, locul 2, respectiv 3, despărțite de cinci puncte, cu trei etape rămase de disputat până la finalul sezonului. Chindia e noul lider, cu un punct mai mult decât Clinceni și șase față de Cluj

â–ºMin 90+3 Meciul e oprit. Arbitrul se duce la margine și îl trimite în tribună pe secundul lui Poenaru, Costin Curelea, pentru că a protestat la faza în care Gliga a fost deposedat în careu la faza anterioară

â–ºMin 90+3 Gavra preia la 7 metri, nu poate trage, deposedează în dreapta și pasează la Coman, care trimite cu latul, mingea e deviată și se duce pe lângă colțul lung

â–ºMin 90+2 Gliga pătrunde în careu ușor lateral stânga, își face mingea în centru pentru un șut cu dreptul, însă este deposedat la 14 metri

â–ºMin 90  Meciul e prelungit cu trei minute. Partida se îndreptă spre un rezultat de egalitate

â–ºMin 88 Dur-Bozoancă prinde șutul lui Barbu de la 17 metri ușor lateral stânga

â–ºMin 87 Ultima schimbare și la Academica Clinceni. Iese Cristian Dumitru și intră Mihailo Mitrov

â–ºMin 86 Centrare din dreapta, Pârvulescu plonjează în fața careului mic și respinge cu capul, iar Goga îl lovește după ce și el sărise pentru a trimite în minge. Arbitrul dă fault în atac

â–ºMin 83 La Clinceni, iese Robert Ion și intră Vlad Mihalcea

â–ºMin 83 Fază continuă de atac în careului Clinceniului, Abrudan deviază cu capul pe spate, Gavra pasează în stânga mai departe pentru Nicolae Pîrvulescu, care trage din prima de la 10 metri lateral, însă fix lângă bara colțului scurt, în plasa laterală

â–ºMin 82 Dumitru pasează pe culoar, iar Robert Ion rămâne singur cu portarul, însă de la margine se ridică fanionul pentru offside. Dur-Bozoancă respinsese din picioarele atacantului

â–ºMin 80 Lobonț multă și ultima dată. Îl scoate pe Gabriel Giurgiu și intră Mircea Axente

â–ºMin 75 „U” schimbă din nou. Iese Denis Hordouan, care nu a primit aproape nicio pasă de la Goga, și intră Iuliu Hațiegan

â–ºMin 74 Goga primește în marginea careului, pătrunde, trimite din 6 metri lateral dreapta, Răuță deviază, iar Vâlceanu prinde la prima bară. Mai devreme, Goga a mai avut un șut din afara careului, însă slab, pe centru, iar portarul a reținut fără probleme

â–ºMin 73 Robert Ion pătrunde în careu pe stânga, e blocat imediat de doi adversari și trage în aceștia din 10 metri lateral

â–ºMin 68 Gabriel Giurgiu îl ține pe Dumitru pentru a nu porni un contraatac, după ce Răuță a respins cu capul mingea centrată din corner, iar arbitrul dă fault și galben

â–ºMin 68 Coman pasează din dreapta, Giurgiu trage din prima din marginea careului, Răuță plonjează în fața portarului și respinge în corner. Vâlceanu era totuși pe minge

â–ºMin 67 Centrare din stânga a lui Gavra, Goga reia dintr-o poziție incomodă, cu capul, din 8 metri central, iar mingea pică pe plasă

â–ºMin 67 Goga preia, se întoarce și trage pe jos de la 23 de metri central, mingea se duce pe lângă bara din stânga

â–ºMin 65 Patriche sare mai bine ca Abrudan în fața careului mic, însă reia mingea centrată din cornerul din stânga peste poartă, la colțul lung

â–ºMin 60 Robert Ion primește cartonașul galben pentru o intrare dură

â–ºMin 59 Acțiune în dreapta, Gavra pătrunde în careu, pasează înapoi pentru Greu, care trimite mai departe la Goga, iar acesta, liber, pune latul din 14 metri central și trimite moale mingea țopăită, iar Vâlceanu respinge cu piciorul stâng în lateral. Cea mai mare ocazie a meciului pentru clujeni

â–ºMin 59 Lobonț schimbă și el. Iese George Florescu și intră Răzvan Greu

â–ºMin 58 Gliga pătrunde până în dreapta careului, însă trage mult peste poartă

â–ºMin 55 Poenaru mută primul. Iese Paul Pațurcă și intră Ciprian Gliga

â–ºMin 50 Dumitru șutează cu șpițul de la 25 de metri central, mingea trece printre grupul de jucători din careu, iar Dur-Bozoancă respinge în dreapta. Barbu recuperează, intră în careu cu dribling și șutează la poartă, iar Dur-Boancă respinge în stânga acum. Două situații bune pentru Clinceni

â–ºMin 48 Barbu pătrunde în centru, trece de un adversar, trage de la 30 de metri, iar Dur-Bozoancă prinde în dreapta sa

â–ºMin 46 S-a reluat meciul

â–ºMin 45+1  Pauză la Clinceni. Prima repriză se încheie cu scor egal, 0-0. Cele două echipe au avut câte o ocazie bună, iar, în rest, pe un fond de joc destul de alert, au fost echilibrate

â–ºMin 45 Andrei Cordoș primește cartonașul galben după ce îl lovește cu brațul în săritură pe Olariu

â–ºMin 41 Șut trage de la aproape 30 de metri ușor lateral dreapta, mingea se duce peste poartă. Mijlocașul primește încurajări de la coechipieri

â–ºMin 39 Patriche degajează din 4 metri, după o deviere cu capul, pe spate, a lui Cordoș. Clujenii au avut un nou corner din stânga

â–ºMin 33 Cordoș avansează și trage de la 30 de metri central, însă mult peste poartă, chiar peste gardul din spate

â–ºMin 31 Nicolae Pîrvulescu primește în fața careului, dă mingea pe lângă Dobrescu, însă fundașul protejează bine și apoi respinge în lateral

â–ºMin 30 Corner din stânga, Cordoș reia cu capul de la 7 metri, însă pe lângă bara colțului lung. A fost prima ocazie a clujenilor

â–ºMin 25 Olariu preia larg la 17 metri o minge respinsă din careu, pătrunde, însă Coman îl deposedează

â–ºMin 20 Meciul este destul de echilibrat. Atmosfera pe stadion e asigurată de cei maxim 50 de fani clujeni. Un steag mare cu sigla lui Dinamo și un altul cu tricolorul sunt afișate în fața galeriei clujenilor. Tribuna I a arenei din Clinceni este plină. Și Clinceniul are galerie, care cântă din când în când

â–ºMin 12 Prima mare ocazie. Clinceniul pornește pe un contraatac, Olariu primește o pasă peste apărare, Cordoș nu ajunge cu capul să respingă, mijlocașul scapă de cei doi adversari și intră în careu, însă la 13 metri central, când se pregătea să tragă, Berci intră prin alunecare și deviază mingea în corner, in extremis

â–ºMin 11 Clujenii au început ușor să controleze jocul și să se apropie de poarta lui Vâlceanu

â–ºMin 4 Robert Ion trage și el din afara careului, însă tot pe lângă, dar în stânga porții

â–ºMin 2 Dumitru are prima încercare de șut pe poartă. Trage din fața careului, ușor lateral dreapta, însă mingea se duce pe lângă țintă

â–ºManagerul general Ioan Ovidiu Sabău stă pe bancă lângă Bogdan Lobonț, pentru a treia oară consecutiv. Până de curând, acesta stătea doar în tribună, însă acum a decis să se implice și mai mult

â–ºMin 1 A început partida de la Clinceni. La partidă asistă inclusiv selecționerul Cosmin Contra, dar și nelipsitul Valeriu Argăseală, președintele FCSB

â–ºAndrei Răuță (23 de ani), fundaș care în iarnă a semnat cu „U” Cluj, după ce a intrat în ultimele șase luni de contract cu Academica Clinceni, este titular împotriva viitoarei sale echipe. Contractul lui cu Universitatea intră în vigoare pe 1 iulie 2019. În acest sezon are 27 de meciuri jucate pentru infoveni, toate ca integralist, și are cinci goluri marcate.

Marius ANGHEL 16 May. 2019, 19:56 Campionat
Pe aceeași temă