Petrolul câștigă fără emoții meciul cu Farul și reaprinde speranțele participării la baraj. Ripensia a luat in extremis toate punctele din jocul cu echipa lui Florin Bratu

Marius ANGHEL 04 May. 2019, 17:32 Campionat
Petrolul câștigă fără emoții meciul cu Farul și reaprinde speranțele participării la baraj.** Ripensia a luat in extremis toate punctele din jocul cu echipa lui Florin Bratu
  • Ripensia a câștigat cu 1-0 meciul de pe teren propriu cu Aerostar Bacău, golul victoriei venind norocos, însă meritat, la cum s-a desfășurat partida de la Timișoara. Adrian Popa a marcat în minutul 88 pentru echipa lui Alexandru Pelici.
  • Cu 45 de puncte acumulate, Ripensia a urcat pe locul 8, depășind-o pe UTA. În schimb, Aerostar a rămas cu 32 de puncte, pe 17, și e la șase lungimi sub Pandurii, prima clasată deasupra locurilor retrogradabile.
  • La Constanța, Petrolul și-a luat un avans de două goluri încă din minutul 9 și a câștigat în final cu 3-0 meciul cu SSC Farul. Cristian Pușcaș (2), Alexandru Tudor Șaim (9) și Florin Borța (89) au marcat pentru ploieșteni.
  • Petrolul a acumulat 65 de puncte și se urcă, cel puțin până luni, pe locul 4, apropiindu-se la un punct de „U” Cluj, echipa clasată pe locul de baraj de promovare. Ardelenii joacă însă mâine, cu ACS Poli. SSC Farul cade pe locul 14, cu 39 de puncte și e la patru puncte peste Energeticianul, ultima echipă aflată pe locurile retrogradabile.

 

Ultimele două meciuri ale zilei din Liga 2 se desfășoară la Timișoara, pe „Dan Păltinișanu”, și la Constanța, pe stadionul „Gheorghe Hagi”. De la ora 15:00, Ripensia o întâlnește pe Aerostar Bacău, într-un meci în care ambele echipe au nevoie de puncte pentru a evita retrogradarea, însă mai disperată este trupa lui Florin Bratu, aflată pe loc care duce în Liga 3. Ulterior, de la ora 15:30, SSC Farul primește vizita Petrolului, într-o partidă în care gazdele au ca obiectiv menținerea în Liga 2, iar ploieștenii să prindă măcar locul de baraj pentru promovare.

Aerostar, disperată după victorie pentru a mai spera la salvare

Ripensia și Aerostar Bacău sunt despărțite de zece puncte în clasament, cu mențiunea că Bacăul e în zona de retrogradare. Roș-galbenii speră la un succes pentru a fi liniștiți pentru următoarele runde rămase până la finalul sezonului. Pelici speră ca elevii săi să fi depășit euforia victorie cu U Cluj. „Ne așteaptă un meci foarte dificil. Din punctul meu de vedere, e o piatră de hotar. Cred că dacă trecem cu bine de acest joc, cu siguranță șansele noastre să rămânem în Liga a 2-a se apropie de 100 la sută. Din punctul meu de vedere, meciul aceasta devine cel mai important din acest retur. Întâlnim o echipă agresivă, o echipă cu foame de puncte, care o să vină cu siguranță să ia toate punctele puse în joc. Nu cred că îi mulțumește un egal, pentru că au mare nevoie de puncte. Așa că va fi un meci disputat, în care noi sperăm să rămânem cu picioarele pe pământ după victoria de la Cluj”, preciza Alexandru Pelici.

Ripensia a pierdut ultimele două jocuri disputate pe teren propriu, cu Chindia și ASU Poli. Acum, ar vrea și o revanșa în fața propriilor fani. În schimb, Aerostar vine după ce a obținut scorul campionatului cu Dacia Unirea, 9-0, și are nevoie disperată de victorie pentru a mai spera la menținerea în Liga 2. În acest moment se află la șase puncte în spatele celor de la Pandurii, prima clasată deasupra locurilor retrogradabile.

Cu 42 de puncte, Ripensia se află pe locul 10, în timp ce Aerostar are 32 de puncte și e pe poziția a 17-a.

În meciul tur, Aerostar s-a impus cu 2-0 pe teren propriu, prin golurile marcate de Valentin Buhăcianu (43) și Cornel Căinari (78 – pen.).

Doar victoria îi menține vii speranțele Petrolului să ajungă în Liga 1

În partea cealaltă, la Constanța, meciul dintre Farul și Petrolul e unul de care pe care. „Marinarii” au doar patru puncte peste ultima echipă care retrogradează și nu își permit pași greșiți, în timp ce Petrolul are nevoie de victorie pentru a mai spera măcar la prezența la barajul pentru promovare.

Înaintea jocului, antrenorului Farului, Petre Grigoraș, făcea apel către suporteri pentru a veni în număr mare la stadion. „Ne aducem aminte că, acum 20 – 30 de ani, echipe ca Farul, Petrolul, FC Argeș, UTA, Universitatea Cluj și altele, acum în eșalonul secund, evoluau în prima ligă și aveau un cuvânt greu de spus. Știm cu toții ce înseamnă Petrolul Ploiești, are o bijuterie de teren și suporteri fanatici, care sunt convins că și sâmbătă vor veni în număr foarte mare să-și susțină echipa. Orice rezultat în afară de victorie îi scoate din cursa pentru promovare. În tur, ne-au învins cu 2-1, chiar dacă am avut o evoluție apreciată. Acum sunt altele datele problemei, loturile de jucători sunt substanțial schimbate. Faptul că se joacă sâmbătă, la ora 15:30, între două echipe de tradiție ale fotbalului românesc, invită la o asistență numeroasă. Așteptăm fanii în număr cât mai mare, pentru a ne conduce spre o nouă victorie. Avem nevoie de sprijinul lor și de o atmosferă care să te îmbie la fotbal”, a spus Grigoraș.

Unul dintre principalii marcatori ai Farului este chiar un fost jucător al Petrolului, Georgian Păun. „Ne dorim cu toții să câștigăm și acest meci, după ultimele rezultate bune pe care le-am avut. Pentru obiectivul pe care îl avem, e foarte important să câștigăm cât mai multe partide. Suntem cu toții conștienți că e o partidă foarte importantă pentru noi. Trebuie să scăpăm de griji cât mai repede și să încheiem campionatul pe o poziție cât mai înaltă. Ne dorim ca până la final să nu ne mai împiedicăm deloc și să câștigăm tot, dar să vedem, fotbalul e imprevizibil. Dacă nu ești concentrat până la final, poți avea surprize neplăcute. Mai avem o lună în care trebuie să rămânem la cel mai înalt nivel”, a spus Păun.

Petrolul vine după umilința suferită pe teren propriu cu Daco-Getica, scor 1-3, după demisia președintelui Cristian Vlad și e la patru puncte în spatele Universității Cluj, echipa aflată pe locul de baraj. Doar victoria îi mai menține pe ploieșteni în lupta pentru a ajunge în Liga 1.

SSC Farul se află pe locul 13, cu 39 de puncte, în timp ce Petrolul se situează pe 5, cu 62 de punce.

În meciul tur, Petrolul a câștigat greu meciul de la Ploiești cu SSC Farul, cu 2-1. Marius Tudorică (20) a deschis scorul pentru constănțeni, în timp ce Laurențiu Marinescu (25) și Sergiu Arnăutu (58 – pen.) au marcat pentru prahoveni.

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 33

COMENTARIUL LIVE:

sâmbătă, 4 mai, ora 15:00
FINAL | RIPENSIA TIMIȘOARA – AEROSTAR BACĂ‚U   1-0
Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); În tur: 0-2;
Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Răzvan Constantin Nistoran (Reșița) și Marian Truță (Băbeni – Vâlcea).

â–ºRipensia: H. Moldovan – Ad. Popa, Hecsko (Apro 81′), Tînc, C. Toma (cpt.) – Stoi (Anghelina 46′), Burdeț – Al. Popovici, Zaluschi, Dumiter – Oct. Drăghici (Mansour 64′)
Rezerve neutilizate: Păduraru – Dobie, Chera, C-tin. Stoica
Antrenor: Alexandru Pelici

â–ºAerostar: Udeanu – Mihălăchioae, Mutu, Vișinar, Carabela – Tăbăcariu, I. Chirilă – H. Ilie, Ciocâlteu, Vraciu (cpt.) – Buhăcianu (Al. Pop 78′)
Rezerve: Potcoavă – Bg. Ardei, Al. Ichim, D. Drugă, Rz. Adăscăliței, Bobîrnac
Antrenor: Florin Bratu

â–ºMin 90+3  Final de partidă. Ripensia câștigă in extremis și urcă peste UTA în clasament. Aerostar rămâne la cinci puncte în spatele celor de la Pandurii, primii aflați deasupra zonei retrogradabile

â–ºMin 88  1-0 După o fază continuă de atac, Mansour trage de la 14 metri, Mutu deviază nefericit în stânga, acolo unde apare Adrian Popa, care împinge mingea în plasă din 6 metri

â–ºMin 81 Ripensia face ultima ]nlocuire. Iese Mihai Hecsko și intră Claudiu Apro

â–ºMin 78 Prima schimbare la Aerostar: iese Valentin Buhăcianu și intră Alexandru Pop

â–ºMin 76 Horia Ilie pătrunde în careu de pe stânga, ajunge singur cu Moldovan, ușor ieșit, dar preferă o centrare, care trece prin spatele porții

â–ºMin 64 Ripensia mută din nou. Iese Octavian Drăghici și intră Gueye Mansour

â–ºMin 63 Ciocâlteu primește în lateral stânga, preia și șutează la colțul scurt, în plasa laterală

â–ºMin 55 Buhăcianu scapă pe contraatac spre poartă, dar e blocat de Moldovan

â–ºMin 51 Dumiter rămâne singur cu Udeanu, intră în unghi pe stânga și trage în portar

â–ºMin 49 Popovici șutează de la 20 de metri lateral stânga, pe lângă colțul lung

â–ºMin 46 S-a reluat meciul

â–ºMin 46 Pelici schimbă la pauză. Iese Gabriel Stoi și intră Marian Anghelina

â–ºMin 45+1 Pauză. Cele două echipe sunt la egalitate, așa cum au și început

â–ºMin 45 Prima ocazie pentru oaspeți. Buhăcianu pătrunde în careu de pe stânga și trimite puțin pe lângă vinclul de la colțul lung

â–ºMin 32 Dumiter recentrează de pe stânga, mingea se lovește de Alin Mutu. Ripensia cere henț, dar se lasă jocul să continue

â–ºMin 28 Popovici trage din marginea careului, Udeanu scoate de la rădăcina barei. Aerostar nu a arătat absolut nimic până acum

â–ºMin 18 Dumiter centrează de pe stânga la colțul lung, de unde Zaluschi trimite periculos cu capul, însă Udeanu scoate de sub transversală

â–ºMin 10 Centrare Toma de pe stânga, cap Hecsko de la 8 metri, însă mingea se duce puțin peste poartă

â–ºMin 9 Zaluschi șutează de la 20 de metri, poziție centrală, Udeanu respinge în corner

â–ºMin 5 Zaluschi centrează periculos în fața porții, pe linia de 6 metri, însă de acolo resping băcăuanii

â–ºSub 100 de spectatori sunt prezenți în tribunele stadionului „Dan Păltinișanu”. Cu toate acestea, Ripensia continuă să prefere să își joace meciurile de pe teren propriu pe cel mai mare stadion din oraș

â–ºMin 1 A început partida de la Timișoara

sâmbătă, 4 mai, ora 15:30
FINAL | SSC FARUL CONSTANȚA – PETROLUL PLOIEȘTI      0-3
Stadion: „Gheorghe Hagi” (Constanța); În tur: 1-2;
Arbitru: Andrei Florin Chivulete; Asistenți: Vlad Bârleanu și Bogdan Velicu (toți din București).

â–ºSSC Farul: R. Avram (cpt.) – Joao Diogo, Ehmann, Ispas, Neciu (Tud. Moldovan 60′) – Doumbia, Celestino – D. Toma, G. Păun (C. Zamfir 78′), R. Miranda (M. Fotescu 44′) – Surdu
Rezerve neutilizate: Mih. Popa – Sabangeanu, Mih. Șandru, Iani
Antrenor: Petre Grigoraș

â–ºPetrolul: C. Lungu – Borța, L. Cazan, Ghinga, Țicu – Cr. Pușcaș, M. Chindriș – Șaim Tudor (Al. Stoica 61′), Laur. Marinescu (cpt.)(Kozoronis 86′), Rob. Moldoveanu – Arnăutu (Ct. Ștefănescu 78′)
Rezerve neutilizate: Bolboașă – Alb. Olaru, Sarris, Bg. Rusu
Antrenor: Gheorghe Mulțescu

â–ºMin 90+3  Final de partidă. Petrolul câștigă cu 3-0 la Constanța, cu SSC Farul, după un meci în care a preferat să își lase adversarul și să contraatace. Ploieștenii urcă cel puțin până luni pe locul 4, apropiindu-se la un punct de „U” Cluj, care joacă mâine la ACS Poli. Farul rămâne la patru puncte peste ultima poziție retrogradabilă

â–ºMin 90+2 Madikaba Doumbia îl lovește cu brațul în față într-un duel aerian cu Pușcaș în careul Petrolului și primește cartonașul galben

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu trei minute

â–ºMin 89 0-3 Ștefănescu pasează din centru în dreapta, Stoica se face că preia și pătrunde în careu, dar așează cu călcâiul înapoi pentru Florin Borța, iar acesta pune latul de la 13 metri și înscrie în dreapta lui Avram

â–ºMin 89 Celestino bate înalt o lovitură liberă din stânga, Lungu reține sub transversală

â–ºMin 88 Alexandru Stoica primește și el cartonașul galben pentru că șutează în minge după fluierul arbitrului

â–ºMin 86 Laurențiu Marinescu este schimbat cu Hrysovalantis Kozoronis, însă înainte să iasă primește cartonașul galben, fiindcă a vrut să-i așeze personal banderola de căpitan pe braț lui Ghinga

â–ºMin 85 Fotescu centrează din stânga careului, mingea îl lovește pe Ghinga în spate și iese în corner. Fariștii cer penalty, însă Chivulete a văzut bine

â–ºMin 82 Celestino bate un corner din stânga, Ispas deviază de la prima bară către colțul lung, însă acolo nu ajunge nimeni la minge și acesta iese în aut de poartă

â–ºMin 79 Celestino trage bine, din prima, de la 22 de metri central, însă mingea se duce puțin peste transversală

â–ºMin 78 Iese Georgian Păun și intră Cosmin Zamfir, la Farul

â–ºMin 78 Iese Sergiu Arnăutu și intră Cătălin Ștefănescu, la Petrolul

â–ºMin 77 Fază de contraatac, Marinescu preia la 14 metri ușor lateral dreapta și trage peste poartă

â–ºMin 65 Surdu trage din întoarcere din fața careului, ratează execuția și mingea se duce în dreapta

â–ºMin 61 Petrolul schimbă și ea. Iese Alexandru Tudor Șaim și intră Alexandru Stoica, care debutează pentru ploieșteni, după ce până acum a fost accidentat

â–ºMin 60 Schimbare la Farul. Iese Robert Neciu și intră Tudor Moldovan

â–ºPetrolul are în această deplasare o galerie la fel de mare ca cea a Farului, cu aproximativ 200 de suporteri

â–ºMin 57 Fotescu trage cu efect din stânga careului, iar Lungu reține fără probleme. Farul are posesia și în această repriză, însă nu e deloc periculoasă

â–ºMin 46 S-a reluat meciul

â–ºMin 45+2 Pauză. Petrolul conduce cu 2-0 după un start ideal de meci

â–ºMin 45+2 Arnăutu scapă în flancul drept, pătrunde în careu, încearcă să dribleze cei doi adversați ieșiți în care, ține de minge, pentru că niciun coechipier nu i-a venit în ajutor, se întoarce, pasează la Șaim Tudor, care încearcă și el să dribleze un adversar și este deposedat. Fariștii pornesc un contraatac pe dreapta, Joao Diogo primește, însă este semnalizat în offside. Spectatorii sunt nemulțumiți și scandează: „Hoții, hoții!”

â–ºMin 45 Marinescu centrează dintr-o lovitură liberă din dreapta, mingea trece prin careul mic și cei doi petroliști care o urmăreau n-au putut-o ajunge

â–ºMin 45 Prima repriză e prelungită cu două minute

â–ºMin 45 Georgian Păun îi pune o talpă lui Pușcaș la mijlocul terenului și vede cartonașul galben

â–ºMin 44 Iese Rafael Miranda și intră Marius Fotescu

â–ºMin 42 Miranda acuză o accidentare după o pătrundere pe stânga până în fața careului și dă semne că nu mai poate continua. Jucătorul e scos în afara terenului pe targă

â–ºMin 36 Sergiu Arnăutu simulează în fața colțului dreapta al careului și se alege cu cartonașul galben. Atacantul a încercat să se agațe de Ispas

â–ºMin 34 Tudor Șaim bate pe jos, direct în zid, lovitura liberă de la 16 metri ușor lateral stânga

â–ºMin 32 Marinescu preia în fața careului, se întoarce spre poartă și este faultat de Joao Diogo. Chivulete dictează lovitură liberă razant cu linia de 16 metri, numai că faultul fusese în careu. Grigoraș e nemulțumit

â–ºMin 32 Florin Borța îi pune piciorul în față lui Celestino și face fault, dar se alege și cu cartonașul galben

â–ºMin 30 Doumbia și Surdu insită la o minge în fața careului mic, ușor lateral dreapta, cel din urmă trage în blocaj, iar petroliștii resping

â–ºMin 20 Marinescu bate peste poartă lovitura liberă excelentă de la 18 metri ușor lateral dreapta

â–ºMin 18 Denis Ispas îl lovește cu cotul în săritură, în fața careului Farului, pe Arnăutu, iar arbitrul dictează lovitură liberă și cartonaș galben

â–ºMin 17 Moldoveanu scapă singur cu portarul după ce a câștigat duelul aerian cu Joao Diogo, însă din interiorul careului preferă să paseze în lateral, pentru Arnăutu, în loc să tragă. Ehmann, venit din spate, respinge în disperare, din alunecare, în corner, și evită golul

â–ºMin 12 Neciu intră direct cu talpa pe piciorul lui Pușcaș, iar arbitrul dictează fault. Spectatorii strigă hoții?!

â–ºMin 9 0-2 Start excelent de meci al Petrolului. Marinescu trimite în stânga pentru Moldoveanu, care pune capul la 16 metri și retrimite din prima în centru, pentru Alexandru Tudor Șaim. Acesta preia și finalizează de la 15 metri în stânga lui Avram

â–ºMin 2  0-1 Moldoveanu trage de la 20 de metri ușor lateral stânga direct în Ispas, mingea sare din acest la Cristian Pușcaș, care e lângă fundaș și șutează din prima, de la 12 metri, cu exteriorul piciorului stâng, la colțul lung, în stânga lui Avram, rămas fără reacție pe mijloc

â–ºMin 1 A început partida de la Constanța, într-o asistență destul foarte redusă

Marius ANGHEL 04 May. 2019, 17:32 Campionat
Pe aceeași temă