EXCLUSIV | Ce a declarat Marius Baciu în fața procurorilor, după ce a fost ridicat de „mascați”. Povestea „mitei” de 2.000 de euro pe care ar fi dat-o un părinte

Marius ANGHEL 14 Nov. 2019, 16:52 Campionat
EXCLUSIV | Ce a declarat Marius Baciu în fața procurorilor, după ce a fost ridicat de

Marius Baciu (44 de ani) a declarat, miercuri seară, după ce i s-a permis să plece acasă în urma acțiunii în care a fost săltat de către „mascați” de la stadionul din Colentina, imediat după finalul meciului Sportul Snagov – Turris Oltul Turnu Măgurele 2-3, că părintele unui jucător de la fosta sa echipă, Daco-Getica, l-a acuzat că i-a dat mită să îi bage fiul în primul „11”. Surse judiciare redau pentru ProSport cum au decurs discuțiile dintre Marius Baciu și propurorii de la Parchetul Tribunalului București și cum s-a ajuns să se facă plângere pe numele său pentru luare de mită.

Marius Baciu a spus că a primit 2.000 de euro și i-a înapoiat după ce i s-au făcut reproșuri că nu l-a utilizat pe jucător

ProSport a aflat ce le-a declarat actualul antrenor al echipei Turris-Oltul procurorilor de la Parchetul Tribunalului București, după ce i-a fost adus la cunoștiință de ce este acuzat.

Marius Baciu le-a povestit procurorilor că Daco-Getica avea un deficit major de jucători la momentul la care un tânăr de 19 ani a venit în probe, dar respectivul nu era prea bun pentru a fi menținut în lotul unei echipe de Liga 2. Cu toate acestea, l-a păstrat, iar tatăl jucătorului, un prosper om de afaceri, i-ar fi promis lui Baciu niște sponsorizări pentru echipa de fotbal.

Baciu a recunoscut că a discutat cu tatăl jucătorului respectiv despre sponsorizări, dar că a căutat să găsească o formă administrativ legală ca banii să fie dați clubului.

Fostul căpitan al Stelei a recunoscut că respectivul părinte a dat, în prima fază, suma de 2.000 de euro ca pretinsă sponsorizare, dar, după ce jucătorul a evoluat doar 20 de minute în 15 meciuri, tatăl jucătorului l-a sunat pe Marius Baciu și i-a reproșat că, în aceste condiții, nu va mai da bani absolut deloc echipei.

Marius Baciu le-a mai spus procurorilor că, ulterior, l-a chemat pe jucătorul respectiv și i-a spus că nu mai dorește să repete astfel de discuții niciodată cu tatăl său, deoarece totul se poate transforma într-un mare scandal. Baciu chiar le-a spus anchetatorilor că i-a dat înapoi cei 2.000 de euro jucătorului, inițial oferiți drept donație, cu mențiunea clară ca banii să ajungă la tatău său.

Fostul antrenor al celor de la Daco Getica a mai afirmat că, după discuția respectivă în care banii au fost înapoiați, tânărului jucător i-a fost reziliat contractul. 

Fostul antrenor al echipei bucureștene a mai declarat că i-ar fi spus tânărului că nu favorizează anumuți jucători și că nu a vorbit vreodată cu tată său ca sponsorizarea promisă de omul de afaceri echivala cu obligația ca băiatul să joace în meciuri.

Marius ANGHEL 14 Nov. 2019, 16:52 Campionat
Pe aceeași temă