EXCLUSIV | A doua licitație privind atribuirea drepturilor TV ale meciurilor din campionatul Ligii 2 s-a încheiat. Cine este câștigătorul și câți bani a oferit

Marius ANGHEL 14 Sep. 2017, 12:48 Special

UPDATE: Agenția EAD, cea care a achiziționat dreptul de transmisie a opțiunilor 3 și 4 a fiecărei runde a campionatului Ligii 2, a răspuns e-mailului trimis de reporterul Liga2.ro în care punea mai multe întrebări și solicita un punct de vedere în privința acestei achiziții.

„Da, confirmăm, vom reveni cu televiziunile care vor transmite meciurile, mulțumesc”, este răspunsul scurt primit la întrebările adresate în e-mail.


 

Pe 1 septembrie, Federația Română de Fotbal anunța pe site-ul oficial că demarează a doua etapă a procedurii de licitație privind atribuirea pachetelor rămase disponibile ce conțin drepturi de transmisie a meciurilor din campionatul Ligii 2, pe teritoriul României și extern, pentru sezonul competițional 2017-2018. Depunerea ofertelor s-a încheiat cinci zile mai târziu, pe 6 septembrie, iar deschiderea lor s-a efectuat pe 7 septembrie, atunci când federalii trebuiau să stabilească pașii următori și să informeze ofertanții de rezultatul licitației.

Potrivit surselor Liga2.ro, la cea de-a doua licitație organizată de FRF pentru vânzarea drepturilor TV din Liga 2, pentru pachetul care conține opțiunile 3 și 4, a depus ofertă o singură societate. Aceasta nu este nici DigiSport sau Telekom Sport, fostul DolceSport, nici TVR sau altă televiziune din România. Cea care a achiziționat al doilea pachet scos la licitație de FRF este o agenție de vânzări intitulată EAD și care pe site-ul oficial se descrie drept „agenția de vânzări numărul 1 din România, gata să livreze cele mai bune soluții digitale pentru afacerea dumneavoastră”. Tot acolo, agenția EAD susține că are în portofoliu site-urile digi24.ro, realitatea.net sau digisport.ro.

Din informațiile pe care le deținem, costul acestui pachet care conține opțiunile 3 și 4 din campionatul Ligii 2 s-a ridicat la mai puțin de 100.000 de euro, preț minim de la care a pornit licitația.

  • Prima etapă a licitație s-a desfășurat la începutul campionatului și s-a încheiat cu vânzarea către RCS & RDS a pachetului ce conține dreptul de transmisie a opțiunilor 1 și 2 a fiecărei runde a Ligii 2. Firma care deține DigiSport a achitat pentru acest pachet, atenție, 300.000 de euro, nu 400.000 de euro cât s-a crezut până acum. Bani vor fi împărțiți în mai multe tranșe echipelor din campionatul eșalonului secund.
  • Televizarea meciurilor a început din etapa a 2-a, însă Digi nu a transmis întotdeaua primele două opțiuni ale etapei, deoarece UTA nu a permis ca meciuri de pe teren propriu să se vadă pe postul cu acoperire națională. Conducerea clubului arădean e nemulțumit de grila de împărțire a banilor.

 

Liga2.ro a încercat să ia legătura telefonic cu un reprezentant al agenției EAD, însă numărul de contact de pe site-ul oficial nu mai este de actualitate. În plus, la e-mailul trimis miercuri seară pe adresa agenției nu a răspuns nimeni până la publicarea articolului.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 14 Sep. 2017, 12:48 Special
Pe aceeași temă